Проф. Вълчев: Предстоящ кабинет ще бъде с ниска легитимност

Посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, което се случва днес
21 юни 2024 16:52, Инна Ангелова
28
Проф. Вълчев: Предстоящ кабинет ще бъде с ниска легитимност
Снимка: БГНЕС

“Ние в България посвикнахме, че това, което се казва вчера не е същото, като това, което се случва днес и сме обезпокоени за утре. Интуицията ми подсказва, че ще има правителство”, заяви в ефира на БНР бившият вицепремиер Даниел Вълчев.

Той допълва, че има голямо противоречие по оста “за” или “против” Борисов и ГЕРБ. Всички нови сили, които идват на власт идват с мисията да прекратят властването на ГЕРБ, но по-късно се сдружават с тях чрез уговорки в името на България. “Хората са леко обезверени”, споделя бившият царски депутат.

"Проведохме едни избори, които не произведоха това, което имахме преди това, някои повишиха резултата, други го намалиха. Но хората масово се въздържаха да участват в избори, защото инстинктивно усещат лъжата и не им е приятно, когато ги карат да участват в нещо безпринципно", каза проф. Вълчев.

Професорът даде пример с изборите, когато НДСВ, водени от Симеон Сакскобургготски, спечелиха. “Когато през 2001 г. бях избран за депутат, благодарение на Царя от НДСВ. Тогава нашата коалиция получи почти 2 млн. гласа. На тези избори всички парламентарно представени партии получиха около 1,8 млн. гласа, доста под резултата на НДСВ."

По думите на Вълчев хората са се обезверили от избори и не намират своето политическо представителство. Големият въпрос е какво предстои да се случи?

"Понеже г-н Борисов има и достатъчно дълъг опит и достатъчно добра интуиция, не знам някой да му отрича това, той разбира, че правителство, което ще състави, ще бъде с доста ниска легитимност. И щом това е така, ще напъти работата към това да търси по-широка подкрепа с някакво по-меко правителство", предрича формулата за правителство деканът на ЮФ на Софийския университет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Професоре, въпреки че спечелихте 2 милиона гласа, много бързо оттекохте в канала, а и не направихте кой знае какви смислени неща. Нещо повече, лидерът ви се оказа напълно неподходящ, а и не подготвен, за ръководител на една балканска посткомунистическа страна.
26
1
 
4
 
! Отговори
Вдигай седенката преди 4 седмици
Професоре! Жалко комплексирано човече, което безцеремонно унизи българските учители. Скрий се във факултета и не замърсявай с присъствието си и без това съмнителната хигиена на политическата среда.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчо се е смирил и можем да му простим но ББ и ДП не са се смирили нагли и нахални са и да се махат.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ББ като търсел компромис защо назначава /натрапва абсолютно нежелани непопулярни дори скандални назначения не желани от народа ?!? Защото е дерибей.
23
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
До проф.Вълчев ме учуди...Не може да се говори за ниска легитимност! Парламентът винаги е легитимен! В българската Конституция не е предвиден праг за признаване на изборите! ------///----- Има разлика между легалност и легитимност. Негласувалите също са хора, не можеш просто да излезеш и да ги плюеш, защото не те харесват.
22
2
 
8
 
! Отговори
с какви очи говори преди 4 седмици
При старата школа учители, цяла година си беше матура.5 или 6 те освобождаваха от матура, защото оценките имаха стойност , защото се учеше за тях сериозно.Вълчев разводни нещата и на практика имаме днес една инфлация от оценки.6 не значи нищо, съответно всичко отива на матура, защото така и така не се учи.Висшето получава подобни инфлационни студенти , но те и професорите вече са такива.За докторите да не говорим.Никой не уважава вече българското образование, а Вълчев има основната вина.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НЕ!!! Не сме свикнали с лъжите на антибългарските управници и затова 70% не гласуваха! И не с интуицията си,а с РАЗУМА си разбираме,че ни управляват долнопробни кариеристи,нагаждачи,слуги на чужди господари,които унищожават НАРОДА и РОДИНАТА ни! А този от тъй наречените царисти да не си мисли.че сме збравили ОГРОМНАТА ЛЪЖА,с която домъкнаха кобурга на власт! Става въпрос за едни 800 дни за които щяхме да цъфнем и вържем!Това беше управление на корупция,грабежи и щети за милиарди на БЪЛГАРИЯ!!!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчев съсипа старата школа учители.Направо си напуснаха по негово време.Въведе и безсмислената за нашето ниво на образование - матура.Последиците ги вицдаме 20 години по - късно.Изгубен 21 век.И пълзяща ислямизация.
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчев беше най-добрият министър на образованието! Моето дете завърши по негово време и това беше истински късмет!!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На управляващите Магнтски не им пука кой какво мисли! Държавата е тях
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Даже с НИКАКВА професоре! Разбрах че им го спести на ГЕРБ!!!-:)
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчев, висшето образование забуксува и зацикли когато ти беше министър от ГЕПП!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Aми той сега с каква легитимност е?
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде беше мнението му, когато недоразумението ПП направиха кабинет? Такива умници дават акъл чак, когато каруцата се обърне..
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вълчев, точно като висшето образование в Бг, нали!
12
2
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 4 седмици
Пред кого?...:)))
11
4
 
6
 
! Отговори
Рендето преди 4 седмици
Аман, от поредния "Професор"!!!!! Къде е туй "правителство, бе, професорче??? Кой и Кога го състави??? Кои партии участват в него???? Вземи си "дипломата" и отиди в тоалетната да си забършеш з.... с нея!!!!!!
10
7
 
4
 
! Отговори
проф.Вълчев ме учуди преди 4 седмици
Не може да се говори за ниска легитимност! Парламентът винаги е легитимен! В българската Конституция не е предвиден праг за признаване на изборите! Точка по въпроса! Ако тези, които непрекъснато плюят, а с голяма доза сигурност са и негласуващи, си направят труда да разсъждават за доброто на страната и да излязат от зоната си на комфорт и да гласуват!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как услужливо не отбелязва, че след всеки "спасител" както едно време беше царят, трикът вече все по-трудно работи.
8
2
 
7
 
! Отговори
Гaля oт nocoлcтвoтo преди 4 седмици
Hямa знaчeнue, чe e c нucka лeruтuмнocт, важнoтo e ga e c вucoka cъrлacyвaнocт!