Атанас Мерджанов за изборите: БСП не е в изгодна позиция

Левицата се превръща в лидерска партия, смята той
15 фев 2021 18:12, Анисия Иванова
33

Всяка една политическа партия се готви за изборите. Надявам се, че моите другари в БСП са си дали ясна сметка и отговорност. Но нищо не може да бъде скрито от видимостите. Това, което забелязваме напоследък, е горчивото усещане за една тревожна, скандална ситуация във всяка една област. Струва ми се, че трябва да се охладят амбициозните изказвания на част от ръководството и да погледнат малко по-трезво и по-смислено към представителството на социалистите в следващия парламент“. Това каза в предаването „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR Атанас Мерджанов от БСП.

"Защото не е тайна, че тези избори ще бъдат много остри като политически сблъсък и като една бясна конкуренция по места за прескачане на 4%-та бариера“, конкретизира Мерджанов.

Още по темата

Според него БСП съвсем не е в изгодна позиция, тъй като „тези 4 години трябваше максимално да бъдат оползотворени, да бъде наложена БСП не просто като „опозиция – ТА“, както се изразяваше изявен партиен фактор, а да бъде наложена преди всичко като „алтернатива-ТА“.

Мерджанов смята, че БСП е направила немалко неща, водена от добри намерения, само че повечето действия като решения като че ли са били плод единствено от хрумките на лидера, отколкото плод на колективното начало. Той подчерта, че изразява своето мнение като редови член на партията.

„Истинският отговор на редица въпроси ще получим на 4-ти април“, заяви Атанас Мерджанов.

"Това, което тревожи и притеснява в предизборната кампания, е липсата на няколко много важни технологии. Обикновено подготовката в БСП за парламентарни избори започва 6 месеца преди провеждането. Текат интензивни разговори. Този процес сега липсваше. Освен всичко друго, сега с тия разправии и кандарми с листите, с водачите – това оставя много грозно впечатление и демотивира и деморализира хората“, обясни Мерджанов.

„Самият факт, че има много неудовлетворени хора, означава, че вероятно на тях им е било обещано, поели са преди време някакви ангажименти. Нека сега видим този безапелационен избор за лидер до какви резултати ще доведе. Много пъти съм заявявал, че прекият избор на председател е грешна постановка. Той е дълбоко чужд на БСП. Той води след себе си до маса неразбории и проблеми“, категоричен е Атанас Мерджанов от БСП.

Според него, БСП се превръща в лидерска партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
12
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Няма разлика между ДПС, Бе Се *** и ГЕРБЕРАСТИТЕ.Аз ще гласувеам за Атака и Волен Сидеров.Крадецът Боко - в затвора.Там няма кой да го опази.
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧудя се нашия чист като роса президент, участвал ли е в тази ужасна манипулация в зората на демокрацията?нашият президент е толкоз ***, че едва ли е разбрал нещо. На него му дай да чете Устава на БНА и да козирува!
26
4
 
8
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТОЗИ МЕРДЖАНОВ - НЕ БЕШЕ ЛИ МОСКВИ4ОВ !!!!!!!!!!
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерджанов, Мерджановкъде гледахте 30 години?Не само българите, но и всички европейци не искат да гласуват за комунисти.Не се разформировахте както направиха другите, останахте си същите само дето си сменихте името.Ами с лъжи не става.Не сте мръднали ни на йота от мисленето през 89та година.Всичко останало са глупости.
24
1
 
7
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До Анонимен 25И кой ще му ги сложи!?За един приятел питам!:)))))))
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РР и ББ в затвора, това ще е добро начало
22
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е вожда ББ на 5 април да е с белезниците.
21
14
 
6
 
! Отговори
УУУУУУУУУУУУУУ преди 3 години
КАТО НЕМОЖЕШ ДА ПОМАГАШ НЕ ПРЕЧИ ЗА НАС ТИ НЕ СИ НИКОЙ ХОДИ В ГЕРБ ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ СТИГА СИ ГОВОРИЛ ГКУПОСТИ СПРИ СЕ И ПОМИСЛИ ДАЛИ СИ ПРАВ
20
9
 
4
 
! Отговори
избори преди 3 години
От българина в България нищо не става,всички масово полудяват!
19
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не лидерска, а диктаторска партия !
18
4
 
19
 
! Отговори
Нищо де преди 3 години
Предложете пак шиши за шеф на данс и сте топ. Питайте рушветников, дали искате в НАТО и сте готови за изборите.
17
3
 
22
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До не лъжаМи то в тази партия всички така гледат - гадно, злобно и алчно.
16
5
 
20
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Наско - няма проблем бе - *** Ниновицата ще обещае на електората по една седмица безплатна почивка във Гърция през зимата във суперлуксозният си хотел "Мираджио Термал Спа Ризорт", ще им обещае по една акция във Техноимпекс, ще гушне някоя и друга козичка, някое прасенце ще цунка кученце пред камерите и изборите са и в кърпа вързани.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В колко изгодна позиция да е една партия, средната възраст на чийто електорат е около 70 год. Най-многолюдните партийни сбирки са по панахидите.
14
6
 
10
 
! Отговори
не лъжа преди 3 години
На този само погледа като му видя и получавам кошмари !!!
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е бил партиен член през лятото на 90-та. Тогава помня, че войничетата гласуваха 100% за БСП. Имаше и разкрити писма до поделения да не се допуска агитация за други партии, и за това следяха партийните членове в армията. Чудя се нашия чист като роса президент, участвал ли е в тази ужасна манипулация в зората на демокрацията?
12
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП/БСП са в неизгодна позиция откакто взривиха една църква с хиляди хора в нея. Можем да им простим, но не бива да забравяме. Може да ги оставим живи, но не бива да им даваме власт. Може да си говорим с тях като с хора, но не бива да забравяме че не са хора.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-точно електоратът на БСП не е в изгодна позиция и никога няма да бъде.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекалено много демокрация има при БСП и затова пропада.Корнелия тръгва срещу лекарите и какво очаква освен поредната загуба.Повечето съсловия са против БСП.Полиция,армията,учителите,лекарите!Останаха едни кооперации.Добре ,че са те да стане Корнито депутатка.
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесни Страшни Пенсии не са в изгодна позиция. Народа помни как фалираха България три пъти за 15 години след 1989г. Помни народа:- БАНКОВИ ПИРАМИДИ- КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ- ПРИВАТИЗАЦИЯ- РЕЖИМ НА ТОКА- ГЛАДНАТА ВИДЕНОВА ЗИМА- ХИПЕРИНФЛАЦИЯ- ФАЛИТИ НА ЗАВОДИ - НАРЯЗАНИ НА СКРАПНЕ СА ИЗОБЩО В ИЗГОДНА ПОЗИЦИЯ С ДИКТАТОРКАТА НИНОВА ОТ С. КРУШОВИЦА - Техноимпекса и Тенхоимпорта. Спусната от секретните служби на чужда държава да работи в тяхна полза. Не са в изгодна позиция и никога не са били.

Спонсорирани публикации