Работи, не-работи и илюзии

Правдолюб Иванов с пловдивска изложба
13 окт 2010 14:15,
0
Работи, не-работи и илюзии
Снимка: Галерия Сариев

На 19 октомври в пловдивската Галерия Сариев ще бъде открита изложбата на Правдолюб Иванов – един от най-известните и наложили се у нас и на международната сцена автори на съвременно българско изкуство.

Идеята за новата му експозиция със заглавие „Работи, не-работи и илюзии” е породена от интереса на автора към христоматийни примери за визуални илюзии и желанието му да ги използва не по предназначение.

Заедно с новите работи публиката ще може да види и инсталацията „Няма перфектни игри”, която не е показвана в Пловдив, няколко нови фотографии от серията „Не-работи” и кратък едноминутен филм, посветен на едно пътуване до Кипър и неговия „въпрос”, във връзка с международния проект Suspended Spaces.

Според автора общото между работите в изложбата е илюзията на видимото, която се опитва да ни заблуди, че първото впечатление от нещата не е най-прекият път до смисъла им.

Още по темата
3 ное 2008 16:50

Работите на Правдолюб Иванов се отличават с текстови каламбури, промяна на ракурсите „видимо-невидимо”, неочаквани и възпроизведени с чувство за хумор обрати в смисъла и контекста при цитирането на други произведения.

Ориентиран е към съвременните техники, с които в обектите, инсталациите и фотографиите си създава особен наратив за случващото се и съвсем ненатрапливо, почти на шега, поставя сериозни екзистенциални и социални проблеми.

Още за автора чети тук!

Изложбата ще продължи до 26 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари