Абстрактно х2

Деля Чаушева и Стели Грънчаров представят общата изложба “Посоки”
19 май 2011 10:30,
1

Картина на Стели Грънчаров. Снимка: Ракурси
12

Двама автори с различен подход и път към абстрактната живопис ще представят обща изложба в галерия Ракурси.

Експозицията на Деля Чаушева и Стели Грънчаров е със заглавие “Посоки”.

В основата на живописните платна на Деля Чаушева стои рисунката като конкретно, изчистено произведение, породено от философски размисъл.

Първоначалната идея е композиционно и пластично изяснена и импровизацията не е с такава сила, както в рисунката, а по-скоро е в детайла.

Подходът на Стели Грънчаров е различен – при него интуицията е в началото на творческия процес, а на по-късен етап се свързва с осмислянето и композирането му.

Стели Грънчаров създава нереални композиции от геометрични фигури и знаци, които си взаимодействат.

За художника връзката между тях е сюрреалистична. Цветовите хармонии създават вибрации, които насищат емоционално пространството на картината.

Идеята на галерията да събере двамата художници в съвместна изложба обаче идва от общото – съзерцателно въздействие и интуитивно възприемане на техните платна, които представят две посоки в абстракцията.

Изложбата продължава до 5 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
Кандински, в началото на ххв. ги е рисувал тея неща доста по-вярно. Иначе казано, си е обикновенно плагиатство, но за неграмотните новобогаташи може и да мине ако галериската дава кюфтета и др. неща...Честит вернисаж на чертожниците.