Какви картички са си разменяли Лорка до Бунюели Салвадор Дали

Кореспонденцията им може да видим в Институт Сервантес
Обновена: 4 апр 2012 18:16 | 4 апр 2012 18:12, Петя Славова
2
Какви картички са си разменяли Лорка до Бунюели Салвадор Дали
Снимка: БТА

Картички, разменени между семействата на Гарсия Лорка и Де лос Риос, както и кореспонденцията на поета с Луис Бунюел и Салвадор Дали са част от изложбата "Пощенска география.

Картичките на семействата Гарсия Лорка и Де лос Риос", която щебъде открита утре от 18 ч. в изложбената зала на Институт Сервантес-София, съобщиха организаторите от института.

България е първата страна, в която ще бъде показана уникалната колекция от 124 оригинални пощенски картички, частот личната кореспонденция на Федерико Гарсия Лорка и неговото семейство с видната испанска фамилия Де лос Риос, с Луис Бунюел, Салвадор Дали и сестра му Ана Мария Дали.

По повод откриването на експозицията у нас утре пристига кураторът Сесилия Гандарияс. Изложбата ще бъде отворена за българска публика до 20 май, след което ще отпътува за Ню Йорк,Дъблин и Лондон, посочват организаторите и допълват, че тя е част от поредицата събития в Институт Сервантес-София "Всичко за Лорка", посветени на големия испански поет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 12 години
Баба ми казваше поучително: "Да знаеш, дете, *** винаги изплува най-отгоре". Така ме поучаваше тя ...Затова не се учудвам, че най-отгоре на този добър материал виждам изплувало точно такова заглавие.
1
0
 
0
 
! Отговори
:D преди 12 години
да, хубава новина, малко разнообразие след чалгата в транспорта