Да уловиш недоволството на един град

Васил Гарнизов с изложба след протестите в София
11 юли 2012 13:26, Петя Славова
0

Снимка: НБУ
35 фотографии включва изложбата „Между антропологията и фотожурналистиката“. Неин автор е Васил Гарнизов, който е събрал кадри от последните софийски протести против закона за горите. Чрез уловените лица и моменти авторът споделя по-артистичните и нехарактерни отенъци на реалното преживяване.

Изложбата включва както портрети, така и по-общи кадри и състояния и картини от вечерната, недоволна столица. Не липсват и типичните кадри на сблъсъци със силите на реда.

Експозицията ще бъде открита на 11 юли от 19.00 часа в галерия „Личното пространство“.

Васил Гарнизов е антрополог, преподавател в Нов български университет в програмите по антропология и политически науки на английски език, с докторска степен и научно звание доцент. Възпитаник е на Софийския университет, изследователската си дейност започва в Българската академия на науките.

Представител е на поколение, което познава добре както социализма, така и времето на промените. Има траен интерес към социалната проблематика, икономическите промени и политиката в глобален контекст, към начините на живеене в мегаполиса и в селото, към кризите и конфликтите в отношенията на общностите и околната среда.

Освен зелените протести в обектива на антрополога попадат и вълненията около големия пожар на Витоша от последните дни. Отразяването отново е от мястото на събитието. През последните години Васил Гарнизов активно снима и пише, превръща терена в текст – словесен, а в настоящата изложба – визуален, обясняват организаторите на експозицията.

Фотографиите могат да се видят до 19 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари