Чудомирови герои превърнаха порутен казан за ракия в галерия

Красивите рисунки на художника Емил Петров са в село Микрево
Обновена: 12 юли 2012 20:17 | 12 юли 2012 20:10, Петя Славова
20

Снимка: БТА

 

Порутена къща в село Микрево се превърна в китна и приветлива селска галерия, след като върху нея се появиха  образите от Чудомировите творби.

Веселите рисунки са изографисани от известния благоевградски художник Емил Петров /Бате Емо/ и неговия местен колега Димитър Петрински.

Сградата, върху която са застинали веселящи се хора в малка кръчма и казан за варене на ракия, принадлежи на Венцислав Янев, пише БТА.

Тя всъщност не е негов дом, а мястото, където се вари ракията на селото.

"Бившата сграда на РПК, направена някога за казан за варене на ракия, беше страшна съборетина и решихме малко да я обновим, да придобие приветлив вид отвън. Все пак тук идват доста хора", разказа Венцислав Янев.

Идеята той обсъдил с местния художник Петрински и неговия благоевградски колега Емил Петров. Заедно решили, че най-подходяща за предназначението на сградата е да сътворят картина с мотиви и герои от разказите на големия български писател Чудомир.

Естествено и на хората, дошли да варят ракия, ще им бъде по-приятно, докато чакат да се свари огнената течност, която се произвежда от реколтата на лозята в подножието на Малашевската планина, смятат още от селото.

Отвън посетителите има и къде да поседнат, докато трае производственият процес в казана. Стопанинът е прибавил към удобствата за клиентите и барбекю, и пещ за печене на агнета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Тук и Там оказа се преди 6 години
госпожо махнете тапите си снимки от интернет веднага нямате право за публикация на такива това е кражба. Плагиатка. Поне да си беше платила вие сте една марла и крадла лажлива сеешта омраза между два много различни народа по култура и самобитност. Момичето е право време е да престанем с анти Македонската, анти Сръбската, анти Гръцката и така нататък анти пропаганди и да си гледаме азиатският призход. Гордите Българи крадци на балканите...........
19
0
 
0
 
! Отговори
Malina Yaneva преди 6 години
Нагледах се и се наслушах на български простотии госпожо лъжец това не са герои от балгарски простотии а е творба на господин.... мир на праха му, който изразиава Македония в детайли. Не говорете глупости за баща ми и не поставяйте негови снимки и да лажете, че е балгарин ние сме Македонци набите си го в татрските глави
18
1
 
2
 
! Отговори
Поп Глигор преди 11 години
От показаното на снимките не бих казал, че това са точно герои на Чудомир - можеше поне да ги прерисуват, за да говорят така...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варенето е термична обработка на някакво вещество във ВОДА!При дестилацията първо не се добавя вода, и второ, не се достига температурата на кипене на водата, доколкото такава се съдържа в джибрите.И изобщо идеята на варенето е съвсем различна от дестилация.
16
1
 
0
 
! Отговори
Бат' Боню преди 11 години
*** излези на Бойку, на башта си съ и метнъл...
15
0
 
8
 
! Отговори
Грую преди 11 години
Чудомир е велик! Поклон! Ама има едни хора, кат' наш'та Тана Папучкина, кат' разчекнат ония ми ти уста - кат' ханджийска порта...
14
0
 
12
 
! Отговори
Волф преди 11 години
Хвала на тия люде!Частица са от пъзела на българската самобитност и култура.Господ здраве да им дава!
13
1
 
8
 
! Отговори
Шопе, преди 11 години
Как я печеш ракията-на скара или във фурната?!
12
0
 
6
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
любим автор от с.Турия Старозагорско,жалко че не се изучава в училище
11
0
 
14
 
! Отговори
азз преди 11 години
внимавайте с коментарите за Чудомир,да не дойде Дечо Пора със топора...!:-)))нещо красиво и българско!на шопа главата се вари,ракията пече,салатата пържи....
10
0
 
19
 
! Отговори
сони преди 11 години
Чудомир е велик българин,страхотен художник и изключителен писател! Евалла!
9
3
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Освен това тези детски рисунки не могат да стъпят на пръста на Чудомировите.
8
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Ракията не се вари, а се пече.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на "Нашенци"!
6
1
 
58
 
! Отговори
Браво за примера! преди 11 години
Браво! Ако всеки от нас създаде на мястото където живее нещо красиво и весело, поочисти, пооправи, знаете ли, че България цена няма да има! До един извод достигнах - Никой няма да ни помогне! Трябва сами да се помогнем! Никакви водачи не ни трябват - ние сме си водачите и ако искаме да имаме нещо, трябва просто да го направим! Ако всички осъзнаем тази истина, само за 3 години ще заживеем в рай. И най-важното ще се самоуважаваме.
5
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ - ТВОРЯЩИ, СЪЗИЖДАЩИ, ГРАДЯЩИ! НЕ ПЛЮВАЧИ И "ГОЛЕМИТЕ МЪЖЕ" ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ И КОМПЮТРИТЕ! ЕВАЛА!МАЛКО СА ХОРАТА, КОИТО ПРАВЯТ НЕЩО В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА!ОБИКНОВЕННО ВСЕКИ ГЛЕДА ЗА СЕБЕ СИ ИЛИ НАЙ ЛЕСНОТО ДА ИЗБЯГА И ДА СЕ ПРЕХЛАСВА ПО ЗАПАДА
4
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готонко:))Браво на селото:)
3
0
 
38
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
на мадамата чак зърната изографисали.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радост за очите, евала брат.
1
0
 
40
 
! Отговори
ooo преди 11 години
Браво! Мераклии!:)