Да съблечеш жената в навечерието на 8-и март

Еротичната голота на Хелмут Нютън в Рим
7 мар 2013 16:48, Петя Славова
0
Да съблечеш жената в навечерието на 8-и март
Снимка: архив, Reuters

Еротични фотографии на Хелмут Нютън са подредени в голяма изложба в Рим. Поводът е денят на жените, съобщава в. "Кориере дела сера".

Изложбата на един от най-големите фотографи на 20-и век беше открита на 6 март в Изложбения център на италианската столица и може да се види там до 21 юли.

Експозицията е озаглавена "Бели жени, безсънни нощи и големи голотии" и включва 180 еротични снимки на жени, направени от фотографа, роден през 1920 г. в Берлин и починал през 2004 г. в Лос Анджелис, пише БТА.

В експозицията де факто са събрани творбите от трите албума с еротични снимки на Нютън, появили се на пазара в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. В първия албум жените са представени в чувствени, изненадващи и провокативни пози. Фотографиите проследяват трансформацията на жената в западното общество.

Вторият албум показва жените не в студио, а по улиците и то в чувствени пози. В третия албум са събрани огромни голи снимки, които се излагат в музеи и галерии по целия свят. Експозицията, обединяваща снимките от трите албума, е по идея на вдовицата на Нютън - Джун.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари