Три дни до Sofia Design week

Програмата е силна от 21 до 29 юни
19 юни 2013 11:51, Петя Славова
1
Три дни до  Sofia Design week
1000 names. Снимка: Sofia Design week

Само три дни остават до началото на Sofia Design week. Стартът е силен, обещават организаторите. Първият уикенд от фестивала е наситен както с изложби и работилници, така и със специална акция за почитателите на добрия дизайн – Design Bazaar, професионален Форум за дизайнери и балкански партита за меломани.

Откриващото парти е на 21 юни от 19.00 часа в Двора на Националната художествена академия  и е поверено на 1000 names, които ще ни изненадат със специална балканска селекция от музика, продуцирана в нашия регион, в унисон с темата на фестивала The Balkan Date.

На 22 и 23 юни за пети пореден път професионалните дизайнери ще имат възможността да се включат във Форум с участието на топ лектори от цял свят и от всички сфери на дизайна. Той е разделен на две части Re-Designing The Frame (22.06) и The Balkan Talks (23.06) и все още можете да се регистрирате.

Специално за любителите на уникални дизайнерски продукти на 23 юни между 12.00 и 21.00 ч. в Двора на Националната художествена академия пък ще се проведе Design Bazaar, който ще събере най-доброто от местния дизайн и ще го поднесе на публиката в лежерна форма с музика и неделни питиета.

50 участника, сред които дизайнери, дизайн магазини и онлайн платформи от сферата на модния, интериорния, продуктов и графичен дизайн, ще представят уникални авторски артикули – дрехи, аксесоари, принт, детски играчки, декорации, продукти за дома, бижута и много други.

Това е третото и най-мащабно издание на Design Bazaar, като за първи път събитието се осъществява в подкрепа на български дизайнери от всички области. Най-ценното за любителите на качествения дизайн тази година ще е личната среща с участниците, които ще отговорят на всички въпроси и ще споделят безценния си опит в търсене на индивидуални решения и идеи.

За непринудената неделна атмосфера в Двора на НХА по време на Design Bazaar ще допринесат барът под открито небе и музикалната селекция на 1000 names.

Музикалната „дизайн” програма не свърша дотук. През следващите фестивални дни ни очакват партита, преплитащи в себе си локалното и глобалното. Специално подбрани тракове, носещи настроението на петото издание на SOFIA DESIGN WEEK. В последната седмица на юни, между 22-ри и 29-ти, за нас ще селектират и миксират още DJ Kei (България), DJ Коста Костов (България), The Smugglers Collective (България),WWW Neurobeat (The Balkan Date Чехия), DJ Gadjo.CZ (Чехия), DJ Pastor и DJs Los Altos (Испания).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари