Преоткрий се в Sofia Design Week

Нови акции в Лаундж зона
Обновена: 26 юни 2013 13:12 | 25 юни 2013 20:21, Петя Славова
0

Снимка: Sofia Design Week

Интериорният дизайн в рамките на Sofia Design Week  получава своя собствена сцена за изява с Лаундж зона, която вече е отворена за посетители в Сердика Център София и ще продължи до 30 юни.

Десет дизайнера, селектирани от студио Функт, ще представят свои мебели и осветителни тела в специално създаденото пространство на ниво сутерен в Сердика Център, където, освен да отдъхнат, посетителите ще имат възможност да се запознаят с интериорни решения, дело на едни от най-интересните български дизайнери, да разберат повече за предимствата на добрия дизайн и да научат как да обзаведат дома си. Участниците в първото издание на „Лаундж зоната“ са: Рада Дичева, Петър Захаринов, Константин Ачков, Волен Валентинов, Борислав Игнатов, Цветан Стойков, Невена Тодорова, Ирена Памукова, Илияна Стоилова и Студио Функт.

На 28 и 29 юни, между 17.00 и 20.00 часа, Сердика Център ще бъде домакин на специалната акция Среща с дизайнера, в рамките на която любителите на интериорния дизайн ще могат да се срещнат с авторите на продуктите, представени в Sofia Design Week Лаундж зона. Участниците ще разкажат за своята работа чрез селекция от авторски продукти и дизайн решения и в акцията Продуктов и интериорен дизайн на 30 юни в 15.00 часа. Всички присъстващи ще се запознаят с най-новите тенденции на българската дизайн сцена директно от техните създатели и ще почерпят опит от най-добрите практики у нас.
Втората акция в програмата е акцията Pop-up Store - мимолетно шопинг пространство, коeто ще се появи между 28 и 30 юни. В трите дни от 10.00 до 22.00 часа млади български и македонски дизайнери ще представят  авторски продукти от всички сфери на дизайна – vintage и recycle дрехи, аксесоари и бижута, керамика, фотография, живопис, мебели.

Участници са parAvan, Май ООД, Николай Божилов, Глория Иванова, Ludus (Македония), Nula (Македония), Нева Балникова, Николай Сардамов, Димитър Делчев, Рада Димчева, Василен Милков, Венцислава Василева, Асен Емилов, Ясен Загорски, Ния Янева. Селекцията е дело на parAvan.

Най-малките ги чака изложбата Оцвети ме на Вики Книш. Малките творци ще разполагат с четки, флумастери, пастели и всичко необходимо, за да оцветят и дадат живот на нови светове, животни, градове, същества, превозни средства, облаци и пеперуди.

В Сердика Център ще се състои и раздаването на дизайн наградите от играта „50 Дизайн обекта“. Срещата е на 30 юни от 10.00 до 17.00 с попълнена с 50 печата книжка. А от 17.30 в Лаундж зоната в присъствието на нотариус ще се изтеглят имената на печелившите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари