Баска скулптура в "Оголен поглед"

Скулптура от Испания в "Индустриална 11"
15 ное 2013 18:13, Петя Славова
0
Баска скулптура в "Оголен поглед"
Снимка: Посолството на Испания

Съвременна баска скулптура може да видим от 21 ноември в Галерия "Индустриална 11". Автор на експозицията “Basque Contemporary Sculpture” е испанския творец Айтор де Мендисабал, който ще присъства лично на откриването от 18.30 часа.

Общо 15 картини ще бъдат разположени в пространството на галерията. Творбите са с техника туш върху платно, обединени в заглавието „Оголен поглед“ и 21 монументални скулптури и скулптури за обществени пространства, които са част от работите на автора.

Мендисабал използва богата гама материали, между които мрамор, желязо, бронз и лакирано дърво.

Скулпторът, художник и дизайнер Айтор де Мендисабал (1949), участва в многобройни колективни и индивидуални изложби в Испания и други европейски страни – Италия, Франция, Белгия, а сега и в България.

Заради творческата си кариера той е удостоен с много отличия, между които Първа награда на гр. Сан Себастиан (Испания) за Паметника на жертвите на тероризма през 2007 г., Наградата на гр. Делфт (Холандия) за стенното пано „Лойола“, през 2002 г. Преди да започне професионалния си и творчески път, Айтор де Мендисабал учи в Академиите за изобразителни изкуства в Рим и Карара.

Изложбата се провежда под патронажа на Посолството на Испания и може да бъде видяна до 20-ти декември 2013 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари