Уют в картини

Изложба живопис на Марина Богданова в галерия Le Papillon
15 сеп 2015 10:30, Петя Славова
0
Уют в картини
Снимка: Арт галерия Le Papillon

Картини на Марина Богданова ще бъдат подредени от 17-и септември до 11-и октомври в Арт галерия Le Papillon. Авторката се вдъхновява от написаното от Антоан дьо Сент-Екзюпери: „Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват. Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.“

 

Платната са изпълнени с похватите на класическата живопис, но издават нежна и духовна природа на художничката, деликатната й естетика и умението й да вижда далеч отвъд реалния образ. Нейните предпочитания са към малкия формат, камерна живопис с топъл колорит и фина моделирана форма.

Картините й са малко късче от един красив свят богат на много светлина, свежест и топлина, уютни кътчета, грижливо съхранени в спомените, в стари предмети, отнасящи съзнанието към емоционално обвързани събития. Чрез плътни и свежи цветови хармонии, в сфумато положени тонове, тънка четка, пестеливи на изказ, но богати на алегории натюрморти, талантливата художничка успява да придаде чрез всяка картина топлина, уют и усещането за пълен баланс.

Сюреалистичните сюжети на Марина Богданова приканват зрителя да довърши историите, загатнати от реалистичните образи на добре познати предмети от ежедневието. Прецизно балансирани композиции от привидно обикновени предмети от нашето ежедневие, всеки един от които обаче е натоварен с конкретен смисъл и послание, повежда съзнанието към разгадаване на мистичните послания на добре разпознаваеми предмети, отбелязват от галерията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Марина Богданова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари