Изложба показва древните ни традиции в Рим

Изложбата е част от председателството на България на ЕС
26 яну 2018 11:37, Надежда Йосифова
2
Изложба показва древните ни традиции в Рим
Снимка: Личен архив

Фотоизложбата "Древни традиции и обичаи от България" на Асоциацията на професионалните фотографи в България ще гастролира в Рим след успешните си гостувания в Москва, Казан и Будапеща. 30 кадъра на 16 фотографа показват красотата на фолклорните ни традиции, носиите, огньовете и духа на българина.

Изложбата стартира на първи февруари в "Galeria d`arte Luce" на Via della Luce 27/A в Рим. Организатори са Българският културен институт в италианската столица и Асоциацията на професионалните фотографи.

Изложбата ще продължи от 1 до 15 февруари и ще бъде достъпна за всички гости на Вечния град. Сред сюжетите на изложбата са кукерски маски от цялата страна, ритуали, лица и носии от Ивайловградско, станалото популярно мъжко хоро в река Тунджа на Богоявление, лица от Банско, занаяти от Трявна и Габрово и много други.

Представянето на фотосите е част от събитията, свързани с европейското председателство на България. Освен да представят колорита на страната ни, фотографите от асоциацията разчитат да направят контакти със свои италиански колеги, за да продължат с други съвместни изяви.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
И.Б. преди 9 месеца
Като ги гледам така красиви, душа ми тръпне, сърце ке фръкне.
Бивша шопкиня от София
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
600 г. римско "присъствие", олицитворено сега чрез ЕС.