Жените, променили света в 24 портрета. Кои са?

Художникът Валентин Кардамски - Вале с експозиция
8 окт 2018 12:15, Петя Славова
1

2063 гледания   |  Още видео

На 17 октомври от 19 часа е откриването на втората портретна изложба на художника Валентин Кардамски - Вале.

Експозицията е наречена "Жените на XX век, променили света" и ще бъде подредена в Българския културен институт в Лондон до края на месеца.

"Живеем в свят, в който уж признаваме това, което правят жените. Аз смея да твърдя, че това невинаги е така. Именно затова избрах да нарисувам 24 портрета на жени, променили света", обясни Кардамски в "България сутрин".

По думите му четките в изобразителното изкуство вече са се изчерпали, именно затова художникът е избрал да ползва строителни инструменти и кредитни карти.

"За да мога да бъда иновативен, не използвам четки, а строителни инструменти и кредитни карти. Живописта е самотен занаят, защото няма как да потопиш един образ, ако разделяш вниманието си непрекъснато. Трябва да влезеш в образа, да намериш неговата външност", допълни още Вале пред Bulgaria ON AIR.


 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Картините са впечатляващи наистина. Чак иновативни - не. Авторът сам си казва, че са в стил поп арт ( народно изкуство, достъпно за всички изкуство с теми от ежедневието ) . Малко е пресилено да се счита, че Лили Иванова например е променила света.
Целта на изкуството съвсем не е да бъде с нова форма. Даже напротив. Но това е друга тема.