Букет без цветя за Св. Валентин, що е то фуудфлорист?

Букет може да се направи от почти всичко
14 фев 2020 12:38, Петя Славова
5
Букет без цветя за Св. Валентин, що е то фуудфлорист?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Денят на влюбените - 14 февруари, макар и католически, отдавна се е превърнал в празник, който се отбелязва и  у нас.  И ако всички сме свикнали на този ден да виждаме обичайните розови мечета и балони, рози и свещи, оказва се, че с повече креативност можем да направим нещо съвсем ново и необичайно, с което да изненадаме любимите си хора.

Екатерина е един от броящите се на пръсти у нас фуудфлористи. Макар и юрист по образование, излизайки в майчинство тя бързо заменя тежките книги на правото с изкуството да създаваш букети. Но не типичните, а такива, в които цветя почти не присъстват.

"Букет може да се направи от почти всичко. Миналата година хит бяха тези с лютите чушки, а тази година хората предпочитат със сладки неща", разказва Екатерина, която нарича своите произведения НЕбукети.
 
Фуудфлористиката като тенденция идва от Русия, откъдето е и самата тя. Макар да е нещо съвсем ново за България, все повече хора предпочитат предложения, които да стоят далеч от клишето.

Затова решихме и ние, от екипа на Bulgaria ON AIR, да разберем как да си направим подобен букет, представяйки едно НЕклише за празника на влюбените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
някой е гледал The Simpsons ,
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето, като студенти, си правехме такава шега: купуваме марули, пресен лук, краставици и др. и оформяхме букет за нечий рожден ден, подарявахме го в комплект с бутилка алкохол. Сега изведнъж се превърна в изкуство, че и фуудфлорист.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От мръсно бельо стават хубави букети.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително натрапен празник. Скучен е, любовта трябва да се чувства всеки ден.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Букет без цветя за Св. Валентин, що е то фуудфлорист?Букет може да се направи от почти всичко"Правилнь! И аз сутрин на фаянсовия трон правя едни букети, едни чудеса - откъм консистенция, цвят и форми! Да я бях прочел тая статия по-рано, да си го бях задържал за довечера!