Късо съединение

Нова порция късометражно кино ще се прожектира в Дом на киното
2 юли 2008 11:50, Петя Славова
Късо съединение
Кадър от "Пътешественици" на Ребека Дейли. Снимка:lighthousecinema.ie

Преди да сме се отърсили от фестивала в Балчик и късометражното кино, идва ред на следващия филмов маратон.

„Късо съединение“ ще покаже около 10-тина късометражни проекта, голяма част от които са носители на награди на престижни кинофестивали на кратката форма.

Акцентите в програмата са в “Срещата на Марион“, получил приз на фестивала в Корк. Историята е за малката Марион, която иска да се срещне с принцеса Грейс.

"Пътуването“ е следващият филм, селектиран в официалната програма на филмовия фестивал в Единбург.

Сюжетът ни завърта около четирима младежи, които търсят приключения в тъмнината.

Предизвиквайки нощта, тя им отвръща с кошмар. Режисьор е Маргарет Коркъри.

Още едни „Пътешественици“ във филма на Ребека Дейли. Нейната героиня е десетгодишната Кайли, която убива тъгата с въображение. Филмът е получил отличието за дебют от фестивала в Голуей.

„Последното пътешествие“ на Брендън Мълдоун набързо ни отвежда към края на живота и се опитва да предположи какво се случва след него.

Отново тъмнина, но метафорично представяща заблудата, ще бъде показана в „Последната нощ“ на Конър Мориси.

„Мечта“ на Джон Глийсън ни запознава с живота на стюардесата Уна, която всеки ден наблюдава живота на щастливите двойки в самолета. Един ден разбира, че мъжът, когото харесва се е сгодил и скача от самолета.

„Mebolix“ на Саймън Гибни ни сплашва с последиците от това, което човек причинява сам на себе си.

Последен остава „Помощникът на мама“. Режисьорът Бари Кели разглежда трудностите, които преживява жена, която насилствено прекратява с брака си.

Прожекцията ще е на 10 юли от 21.00 часа в Дом на киното. Филмите ще са на английски език (съответно с английски субтитри), така че не очаквайте превод.

Организатори са отново „Позор“ ООД, които направиха няколко музикални вечери – на Мадона и Готик парти, а на 2 юли ще покажат филма „Без ограничения“,отново в Дом на киното.


Спонсорирано съдържание