Ричар Гиър в Карлови Вари

Актьорът с почетна награда на феста
23 юни 2015 09:50, Петя Славова
1
Ричар Гиър в Карлови Вари
Снимка: архив, Reuters

Ричард Гиър ще получи почетна награда на кинофестивала в Карлови Вари за "изключителен принос към световното кино", съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

"Богата филмография на Ричард Гиър се състои от разнородни творби, заснети в сътрудничество с признати режисьори. Тя е показателна за творческата смелост на актьора, която е необходима, за да работи върху роли, излизащи от обичайното" - обяви организационният комитет на фестивала.

Ричард Гиър ще получи наградата си на церемонията за откриване на фестивала на 3 юли. На нея той ще представи новия си филм "От незапомнени времена" ("Time out of Mind") заедно с режисьора Орън Мувърман и актрисата Джена Малоун, пише БТА.

Сред звездите, очаквани на фестивала в Карлови Вари, е актьорът Харви Кайтел, който ще представи филма "Младост" на Паоло Соренитно. Актьорът Джейми Дорнан и режисьорът Шон Елис ще представят проекта си "Антропоид".

Тази година е юбилейното 50-то издание на кинофестивала в Карлови Вари. То ще продължи от 3 юли до 11 юли. В конкурсната програма са 13 филма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари