Eлегантност, талант и пънк: Кейт Бланшет

Сключила е брак преди 20 г., но още не вярва в него
24 сеп 2018 22:02, Екип на Tialoto.bg
9
Eлегантност, талант и пънк: Кейт Бланшет
Снимка: архив, Reuters

Мнозина не могат да повярват, че една от най-грацилните и елегантни актриси е пънкарка. Кейт Бланшет го обяснява така: "Изтъкана съм от противоречия, животът ми също. Омъжена съм от 20 години, без да вярвам в брака. С Андрю сме заедно, защото всеки от нас прави живота на другия по-добър. Сега ни свързва смехът - с никого не се смея така, както с него. Пънк съм, защото мечтая за абсолютнасвобода. Искам да имам възможност да избирам с какво да се занимавам. През цялото време мечтая да престана да играя, да се снимам… макар да обичам професията си, чувствам, че съм ограничена от нея.

Когато за последно говорих с Андрю за това, той ме попита: "Можеш ли да си отговориш – какво те интересува освен киното и театъра?“. Аз му казах: "Бежанците и пластмасата, която убива планетата ни". Отвърна ми: "Тогава е по-добре да си останеш актриса, ще допринесеш повече". Май е истина…

Кейт има две награди "Оскар", три "Златен глобус", номинации във всякакви категории и класации… Започва да се снима в киното, когато е малко под 30 години, и се превръща в звезда изключително бързо, но продължава да властва вече 20 години. Участвала е в над 50 филма, балансирайки киното с театъра. Сега е на 49 и продължава да е една от най-търсените актриси. Но това ни най-малко не я вълнува. Смята, че най-глупавото нещо в живота е да смяташ – успехи или провали, разказва сп. Story.

Червеният килим за нея е просто женски спорт, съревновавание на деколтета и тоалети. За Бланшет има два живота и тя не желае те да се пресичат и да се принасят в жертва един на друг.

"Публичните личности трябва да стоят здраво на земята. Не разбирам известните хора, които имат Twitter например. Настояват, че онова, което показват на публиката, са именно те. В това има нещо нездраво и често води до суета, до пристрастяване, неусетно започваш да броиш лайкове. Възторгът на феновете бързо те лишава от правилна самооценка. Има толкова много ексхибиционизъм, самодемонстрация… аз и селфито не разбирам. Моята работа не е да съдя, а да стоя по-далеч от това", казва Кейт.

Актрисата предпочита да прекарва колкото е възможно повече време с децата си, които скоро ще поемат по своя път. Тя харесва всичко, свързано с майчинските й задължения, и се старае да бъде отговорна и загрижена.

"Но трябва да приемеш, че си несъвършена, че правиш грешки, понякога непоправими – случва се и да разбиеш сърцето на детето си. Всички майки и бащи са преживявали родителско фиаско, но не всички са готови да го приемат. Аз го приех и се старая с всички сили", откровена е Кейт, която е преминала през драматичен обрат в живота си, когато баща й умира, а тя е само на десет години.

Вижте още за Кейт Бланшет в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
ARMagedON преди 5 години
Няма европейска раса и цивилизация. Арийската раса (и съпътстващата я "цивилизация") е пета по ред и не е европейска, а глобална. От антропологичен гледна точка доминанта е не европеидната, а монголидната раса. А написалият коментар #1 е умствено недоразвит хобит.
4
1
 
5
 
! Отговори
Естет преди 5 години
Епегантност и пънк - оксиморон.
3
0
 
7
 
! Отговори
к0нсерва преди 5 години
нормално, радикалният феменизъм е нелечимо умствено заболяване и рака, който не просто е на път, а е на крачка от това да убие европейската раса и цивилизация!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна актриса.Много я харесвам.Прилича и на порнозвезда,да.От това само още повече ми харесва.А сега сериозно-голяма артистка и много хубава жена!
1
6
 
18
 
! Отговори
... преди 5 години
До 1 Колкото и да ти е странно, всеки остарява и започва да му личи. Явно пилешкият ти мозък, чак сега го е проумял..