Матю Макконъхи с пълно преобразяване в "Клубът на купувачите от Далас"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
2 яну 2023 14:25, Петя Славова
0
Матю Макконъхи с пълно преобразяване в "Клубът на купувачите от Далас"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Най-силното преобразяване на Матю Макконъхи е в "Клубът на купувачите от Далас" на Жан-Марк Вале. Освен че отслабва с 30-ина килограма, за да влезе в образа на болен от СПИН през 80-те години на миналия век, актьорът прави и една от най-силните си роли.

Героят му е Рон Уудръф - електротехник от Далас, който разбира, че му остават няколко месеца живот след диагнозата ХИВ. Отказал да повярва на тогавашната медицина и да се примири със съдбата си, той става основен двигател на нелегален канал за трафик на забранени за времето медикаменти, които обаче се оказват жизненоважни за болни хора.

Неразчитащи на конвенционалните лекари, а търсещи алтернативни източници, съвсем скоро Рон и хората около него, сред които и героят на Джаред Лето, предизвикват гнева на могъщите фармацевтични компании и американското правителство, което ги подкрепя.

Жан-Марк Вале любопитно превръща историята в съвременна битка между Давид и Голиат, като не скрива несъвършенствата на главните персонажи.

Сюжетът - "вдъхновен" от истинска история, се движи между реалност и измислица, за да пресъздаде сложните машинации на силните, които и до днес е  трудно да бъдат победени.

Гледайте "Клубът на купувачите от Далас" на 2 януари от 23.15 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари