Кметицата се размечта: малко коли, малко кучета

Фандъкова видя и преасфалтирани квартални улици
Обновена: 27 апр 2012 08:59 | 12 окт 2011 20:25,
226
Кметицата се размечта: малко коли, малко кучета
Снимка: БТА

Проблемът с бездомните кучета е един от най-бавно решимите проблеми на София, призна на среща със симпатизанти в столичния квартал „Надежда“ кметицата Йорданка Фандъкова.

Все пак кандидатката за втори мандат, издигната от ГЕРБ, допълни, че общината има разработена програма за активно решаване на проблема за пет години.

„Предвиждаме броят на бездомните кучета да бъде свален наполовина. Това е възможно с изграждането на новите приюти, както и със засилена кастрация.

Тази година за първи път влязохме в ромските квартали, където досега не бяха обработвани и кастрирани кучетата, както и в крайните градски райони, където има дворни кучета”, поясни Фандъкова.

На срещата кметицата се размечта и поиска да види как столичани слизат от колите си и използват градския транспорт.

„За да има повече места за паркиране. Така градът ще може да диша“, каза тя.

Фандъкова посочи, че се предвижда да бъдат изградени четири буферни паркинга в близост до метрото, един от които в кв. „Надежда”.

„Имаме и разработена наредба за осигуряване на паркирането в близост до болници и по-големи обществени сгради. Разширяваме „синята зона” в центъра, а където няма „синя зона”, ще има възможност да се разчертае и да се контролира паркирането, за да има повече места.

Ще бъдат изградени и подземни паркинги, но за това е необходимо време”, допълни тя.

Предвидена била и специална програма за ремонт и преасфалтиране на вътрешнокварталните тротоари и улици.

Накрая Йорданка Фандъкова обеща, че от догодина Общинската полиция ще се разшири и ще работи освен в централната част, и в кварталите на София, „за да има по-голяма сигурност в столицата“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
1
 
! Отговори
СФ преди 12 години
Ами въведи жителство за провинциалистите и наистина ще станат по-малко. А кучетет ще станат, като "екоравносвесие" започне да си върши работата. Между другото ти г-жо КМЕТ имаш ли софийски жителство?
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички са от "един дол дренки" измамници! След като изборите свършват и робството започва! В България НЕ Е ВАЖНО, кой за кого гласува! ВАЖНОТО е кой брой гласовете!!! С гласуване нищо не може да се промени!Това с гласуването си е просто един Цирк. На тълпата са и нужни кебапчета и зрелища и управляващите ни бандити са достатъчно толератни да не ни лишават от това. Може да ходим полугладни, полуоблечени, полуизкукали, но без емоции не оставаме. А резултатите от гласуването, ние вече си ги знаем. От 20 години не се променят и няма да се променят, докато не се събудим! Гласуването си е преливане от пусто в празно и губене на енергия и време! Когото ни наложат техните медии, той ще е новият президент!!! Да не забравяме че 99% от медиите са тяхна собственост с изключение на Скат!Конграчулейшън на всички с новият американски президент Плевнелиев!Прогресира само тази нация, която може да направи от много един!!!Събудете се хора!!! НИКОЯ СВОБОДА НЕ СЕ ДАВА ДАРОМ!!!Който вярва в това, да разпространява този пост по всички форуми!!!Защото е Факт, че неудобните им постове ги блокирват и трият!!!Който равнодушно гледа злото, е лош Ако търпя пороците на народа си, те стават моиЗа честния честта е украшение, за нечестния петноКрайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било Царя, било Сидеров, било пазвантинът Бойко, било Кунева, Цветанов, Станишев, Иван Костов, Доган, Царя, Милен Велчев, Орешарски, Калфин, Яне Янев, Плевнелиев......който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие.........ДОКОГА???
217
0
 
2
 
! Отговори
kiril преди 12 години
taq e tolko sme6na ,4e NQMA DO KADE!!!!
216
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кметка марионетка! Цяло лято не пипнаха улиците, се га решиха да ремонтират Сливница. Е по - тъпо решение няма. Е то заради такива идиотщини няма да гласувам за тази марионетка. В случаят си личи че го прави предизборно, а не защото мисли за града! *** марионетка!
215
1
 
0
 
! Отговори
kosan преди 12 години
Стига с тези Анонимни в интернет! Напиши си името или изчезвай.Парцали неграмотни
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купих си кола, защото това е единственият начин да се прибера у нас по-късно вечер. През зимата след 19:00 не можех да стигна от спирката до нас заради глутницата зли песове пред съседния блок. Вече си реших проблема. Но има много други, които всяка вечер се прибират със страх. Съседите ми (и аз вкл. преди да си купя кола ) многократно сме се обаждали и в общината и на 112. Ефект - никакъв.
213
0
 
1
 
! Отговори
Путкомафани преди 12 години
И мнооооооооооооооооооого по-малко ***!
212
5
 
2
 
! Отговори
ив преди 12 години
За кмет Фандъкова е най-достойната! Тя знае кое е най-добре за нас!
211
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е хубаво, че има амбициите да направи столицата ни по - добра!
210
0
 
5
 
! Отговори
Marko преди 12 години
Кметицата явно не се е возила никога в градски транспорт. Може би представата й за него е съвсем различна. Сутрин и вечер не можеш да се качиш в него, а ни препоръчва да оставим колите. Поне в колите не си душим мишниците.
209
0
 
4
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Хей, Мая и Боряна, отивайте си на село! Каква учителка е? По руски...пфу. Никой не учи руски и другарката Фъндъкова - съветската възпитаничка остана без работа. "Нали е наш човек - направихме я директор, а после и кметица. Сега и надуваме рейтинга за да може безмозъчните същества да гласуват за нея"... Вижте снимката по горе. Тя май духа на микрофона. Браво, БТА за снимката.
208
11
 
1
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Когато Фандъкова мечтае- тя реализира и нашите мечти! Аз със сигурност ще гласувам за нея, както ще направят и всички хора, които познавам, защото искаме да живеем в една истинска СТОЛИЦА, а само Фандъкова може да се грижи добре за нея!
207
7
 
2
 
! Отговори
Боряна преди 12 години
Фандъкова е учителка, с истински лидерски възможности. Тя знае как да управлява и знае от какво имаме нужда ние Софиянци. В чужбина такива груби изказвания за учител никой не би си позволил, защото имат уважение към своите учители. Тук в бг има много да се учим, на култура и обноски, но първо трябва да си отворим очите и да видим, че Фандъкова е най- правилния избор за кмет. Тя ни е необходима, ако искаме София да продължи да се развива със същата бързина и качество!
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На изборите ще летят фандъци! Долу Герб!
205
0
 
11
 
! Отговори
ДЕСПЕРАДО преди 12 години
Фандъкова е учительница с учителски манталитет. Не разбира от градоустройство, архитектура, обществени комуникации. По времето на комунизма учителите бяха най-бедното съсловие. Беден - означава зависим! Сега Фандъкова не е бедна, побърза да се обзаведе с апартаментчета и ателиета, но е зависима. ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ!
204
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова работи за този град - има програма и за кучетата и за трафика и всичко вече е започнало!
203
9
 
2
 
! Отговори
neron преди 12 години
Успешен кмет, хора! ЕВала на Фандъкова!
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Автомобилите са необходимост, но въздухът определено ще стане по-чист, ако се възползваме от метрото и градския транспорт, а колите си използваме, когато наистина няма как да се придвижим по друг начин. А за кучетата - дано повече бъдат осиновени и бедните душици да живеят малко по-добре "кучешкия" си живот...
201
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова си поставя задачи, за които има реални решения. Факт е, че София е град, в който се живее добре и все повече заприличва на един достоен и конкурентноспособен европейски град. Поздравления!
200
0
 
2
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Размечтала се !!?! С мечти не става! Става с реални действия и политики. ВСички политици на прехода в панделата това е решението на проблемите и на София и на страната! Упссс и аз се размечтах!