Държавата - голям брат

Нова книга разкрива как в днешната епоха на напреднали технологии, правителствените служби следят гражданите не само на улицата, но дори и в уж „неприкосновените” ни домове
26 юни 2008 11:41,
Държавата - голям брат
Корица: Хермес

Ако се чувстваш като постоянен герой от Биг Брадър, имаш колекция от книги за световната конспирация и винаги имаш чувството, че някой те следи, може би ще ти хареса новата книга „Кой ни наблюдава“ от Джон Гиб.

В нея авторът разкрива как в днешната епоха на напреднали технологии, правителствените служби следят гражданите не само на улицата, но дори и в уж „неприкосновените” ни домове.

Авторът се опитва да анализира ограничаването на гражданските права в “свободния” свят.

Особено интересна е частта, която пряко кореспондира с прословутата у нас„Наредба 40“ и обяснява как страхът от терористични атентати послужи като достатъчно оправдание за безпрецедентно погазване на конституцията и правото на лична неприкосновеност на данните.

По тази причина, авторът предрича, че през следващото десетилетие ще станем свидетели на невероятен бум в събирането на разузнавателни данни за всеки от нас.

Държавата затяга хватката, като следи и записва всичко, което правим, като често забравя, че знанието е не само сила, но и отговорност...

Авторът - Джон Гиб отдавна се занимава с въпросите на сигурността и военната отбрана.

В продължение на четири години той работи като криминален репортер в Ивнинг Стандарт. Джон Гиб пише редовно за Спектейтър, Сънди Телеграф и Обзървър.

Много от материалите му са посветени на престъпния свят в Лондон. Веднъж, заедно с 12 нелегални албански бежанци, Гиб се промъква с моторница в ЕС.

Джон Гиб е автор на много книги, разглеждащи проблемите за корупцията в полицията и разрушаването на околната среда в Англия.

Издава: Хермес

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание