Златна треска в Еквадор

Безвъзвратно ли е изгубено златото на инките?
17 юли 2008 14:57,
Златна треска в Еквадор
Корица: Вакон

След големия успех на криминалния роман „Последна спирка Барселона”, еквадорският писател Валдана Мора се завръща с още по-интригуваща книга.

 

Романът „Ачупая” е смесица между роман базиран на исторически документи и записки и съвременна история.

Препратките от миналото към наши дни са много умели и правят историята близка на съвремения читател и в същото време - интригуваща с отдавна отминали събития.

Сюжетът е базиран на документи и истински събития, описани в дневника на Валверде, един от очевидците на загиването на великата цивилизация на инките.

Годината е 1531, корабът с екипажа на генерал Франсиско Писаро, стига земите на Нова Испания, завладяна десет години преди това от генерал Ернан Кортес.

Непоколебим и дързък, Писаро тръгва на своя поход с благословията на Бог и крал Карлос Първи, заедно с шепа доверени воини, сред които и Антонио Валверде от Севиля.

Търсейки слава и признание, Франсиско Писаро взема за заложник най-великия император на инките Атауалпа.

За да го откупят от испанците, индианци от всички краища събират огромно количество злато, невиждано и нечувано до тогава.

Наши дни, Кито, Еквадор.

Двама запалени пътешественици кацат на летището в еквадорската столица, жадни за приключения и търсещи неразкрити тайни.

Запленени от разказите в дневника на Валверде и водени от идеята, че огромното златно съкровище на най-великия инка още стои заровено някъде из територията на Еквадор, тръгват в търсене на своето Ел дорадо.

Нищо не е сигурно, щом не е било... истории от минало и настояще, които са се преплели толкова силно, че е трудно да разбереш коя от кога е...

Издава: Вакон


Спонсорирано съдържание