Коледни чудеса в руската мафия

Празниците влияят положително дори на главорезите от мафията в новата книга на Дейвид Морел „Шпионинът, който дойде на Коледа”
12 дек 2008 13:17,
Коледни чудеса в руската мафия
Корица: Хермес

На Коледа стават чудеса, дори в най-бруталните шпионски кримки.

Доказателство е новата книга на Дейвид Морел „Шпионинът, който дойде на Коледа”.

Действието в нея се развива точно на 24 декември.

По празнично украсените улици на Санта Фе трима мъже с радиостанции и скрито под якетата оръжие си проправят път сред тълпата празнуващи хора.

Човекът, когото преследват, е агент Пол Каган.

Той трескаво търси къде да се скрие, защото трябва да спаси не само собствения си живот, но и този на бебето, което носи под шубата.
Преследвачите са членове на руската мафия и Каган много добре познава жестокостта им, защото допреди броени часове самият той е бил един от тях. Тази вечер обаче всичко се е променило.

Заслужил репутацията си на един от най-безмилостните наемници на руската мафия, Каган излиза от прикритие и убива един от другарите си. Той взема бебето, което е трябвало да отвлекат, и побягва.
Без връзка със специалните служби и с огнестрелна рана в ръката, Пол съзнава, че спасителният изход е почти невъзможен.

Но на Коледа стават чудеса.

Може би цъфналата коледна роза в двора на една от къщите в покрайнините на града е знак, че тук шпионинът ще намери помощ...

Дейвид Морел е автор на 30 световнопризнати бестселъра.

Последно се запознахме с два от тях - „Двоен образ“ и „Ловци на време“.

Обявен за баща на съвременния трилъров роман, Морел е преподавал американска литература в университета в Айова, преди да се отдаде изцяло на писателската си дейност.

Книгите му са преведени на 26 езика. Любопитно е, че книгите му са любими не само на мъжете (четящи най-вече трилъри), но и на жените.

За последния си роман „Шпионинът, който дойде на Коледа” Морел споделя: „Докато работех над книгата, си припомних добрите стари времена, когато пишех шпионски романи. Сега обаче, десет години след като не съм издавал нищо в този жанр, погледнах на нещата от друга перспектива”.

Издава "Хермес". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание