Енциклопедия за Хари Потър - след края на историята

Джоан Роулинг отново се захваща с героите от сагата
17 апр 2012 11:48, Петя Славова
2
Енциклопедия за Хари Потър - след края на историята

Въпреки че официално сагата за Хари Потър приключи, в сайта си неговата "майка" - писателката Джоан Роулинг обяви, че подготвя енциклопедия, която разказва за съдбата на героите след края на поредицата романи.

Този път авторката е решила приходите от книгите да бъдат дарени за благотворителност. 

Преди 4 години чрез съда Роулинг спря издаването на енциклопедия за момчето магьосник от малко издателство от Мичиган, САЩ. Книгата трябваше да се базира на материалите от сайта на феновете на Хари Потър "Harry Potter Lexicon".

Писателката обаче обвини издателството в нарушаване на авторските права, заведе дело и го спечели, припомни БТА. Световноизвестната британска писателка, авторката на книгите за Хари Потър Джоан Роулинг само преди броени дни съобщи още една радостна новина - че работи над първата си книга за възрастни, която ще се нарича "Неочакваната ваканция"("The Casual Vacancy").

Издателите на романа на Роулинг ще са "Литъл, Браун и ко", с които писателката за пръв път ще си сътрудничи. Това ще е първото произведение на Роулинг след фентъзи поредицата за момчето магьосник Хари Потър.

"Неочакваната ваканция" ще бъде пусната както в книжен, така и в електронен вариант, а също в аудиоформат. Очаква се романът да се появи по книжарниците по целия свят на 27 септември тази година. Продажбите на поредицата за Хари Потър, която бе завършена от писателката през 2007 г. и е преведена на 74 езика, надхвърлиха 450 милиона копия. По книгите от поредицата са създадени 8 успешни филма.

Състоянието на 46-годишната Джоан Роулинг се оценява на повече от 620 милиона британски лири или 989 милиона долара

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
... преди 10 години
Хари Потър е най-великата книга писана някога!
2
1
 
0
 
! Отговори
Смехурко преди 12 години
Ужас, няма ли край това безумие.
1
1
 
0
 
! Отговори
Go преди 12 години
Не се занимавайте с глупости и четете Ян Бибиян!