Има ли любов след брака...

Мелъни Гидиън отговаря в новия си роман
19 май 2012 10:00, Петя Славова
4
Има ли любов след брака...
Снимка: Издателство ЕРА

"Омъжените не говорят за любов", смята Мелъни Гидиън в новия си роман, който излиза у нас на 21 май.

Сюжетът ни запознава с еднообразния живот на Алис. Героинята е вмъкната в отегчителна поредица от вечно мрънкащи деца, семейни бюджети и трескави опити да се нареди на най-бързата опашка в магазина. Най-тревожно е отчуждението, което е настъпило между нея и съпруга й.

Животът й се променя, когато получава в електронната си поща покана за анонимно онлайн изследване, наречено „Бракът през XXI век”.  Алис се включва с нетипичен за нея ентусиазъм. Тя няма представа, че това ще промени коренно живота й.

За целите на проучването Алис получава псевдоним (Съпруга 22) и е прикрепена към случайно избран изследовател (Изследовател 101), на чиито въпроси започва да отговаря съвсем искрено. От години тя не е била толкова откровена. Досега никой не й е задавал толкова интимни въпроси и не я е изслушвал толкова внимателно, не се е интересувал от мислите, чувствата, надеждите, страховете и мечтите й. Скоро Алис осъзнава, че е увлечена по Изследовател 101 и се наслаждава на един „безопасен” флирт в електронното пространство

„Омъжените не говорят за любов” е трогателна история за двойствения живот, който водим, за всекидневието ни, подчинено на технологиите, за паралелните личности, които изграждаме във виртуалната реалност, за лекотата, с която споделяме най-съкровени мисли с напълно непознати хора.

Мелъни Гидиън ни предлага интересен поглед към флирта и изневярата, семейството и секса и въпроса за мястото на любовта в брака през XXI век.


4
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тва е книжка за тъпите US милфове, дето не бачкат, имат 20 кредитни карти в джоба и сума свободно време
3
2
 
1
 
! Отговори
Мъж преди 6 години
НЕ, НЕ и НЕ.
2
0
 
15
 
! Отговори
лай-лай кучка преди 6 години
Колкото и да сме разочаровани от близките вкъщи , то в трудни моменти разчитаме на помощ от тях. Има и повратни моменти ,след които пак търсим любовта.Че то без любов живее ли се ?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено любовта крепи брака! Едва ли някой насила я е накарал да се омъжи! Ако и е писнало може да се разведе! Бракът не е задьлжителен,т.е. няма нищо драматично в него! Непочтено и гнусно е да изневеряваш,да лъжеш,да се криеш и да нараняваш. Такива хора не заслужават и грам уважение