Как пише един режисьор "Всяка вечер в седем"

Излиза книга с разкази на Любомир Халачев
6 юни 2012 14:32, Петя Славова
0
Как пише един режисьор "Всяка вечер в седем"
Снимка: Хермес

"Всички знаем, че има неща природно невъзможни. Едно от тях е, че не можеш да бъдеш едновременно нападател на ЦСКА и вратар на Левски". Така започва един от разказите на Любомир Халачев "Повредата". Може да го прочетем в новата му книга, която излиза на 8 юни "Всяка вечер в седем".

Авторът е известен режисьор, оператор и продуцент на документални и научно-популярни филми. Има повече от 100 късометражни проекта, получили награди на български и международни фестивали. Автор е и на много статии, отпечатани в пресата и на 7 книги в областта на киното и телевизията. Пише и художествена литература.

Интересът му към изкуството започва с опитите да пише разкази. Всъщност целта му в живота е да разказва интересни истории – и това се опитва да прави вече 40 години. И в киното, и в литературата.

"Когато човек се научи да свързва думите и да чете, той попада в друг свят – този на интересните истории, които винаги могат да се случат тук и сега. - отбелязва Халачев - Той се запознава с герои, които могат да му помогнат, когато страда, да го развеселят, когато е тъжен, и които никога няма да го предадат.
Цялата работа е в това, че някой трябва все пак да ги измисля тези истории. Първо да ги види, след това да ги преживее, да ги премисли и накрая да ги размеси така, че от тях да отпадне обикновеното и скучното и да остане само учудващото, завладяващото съзнанието и мисълта приключение."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари