Изкуство ли е правилното мислене

Грешките, които да оставим на другите, отбелязва Добели
20 май 2015 09:00, Петя Славова
2
Изкуство ли е правилното мислене
Снимка: Колибри

„Изкуството на правилното мислене: 52 мисловни грешки, които по-добре оставете на другите“ ще ни разкрие Ролф Добели.

Мисловните грешки в смисъла, в който авторът използва това понятие, са систематичните отклонения към рационалността, към оптималното, логичното, разумното мислене и поведение. Например много по-често се случва да надценим знанията си, отколкото да ги подценим.

Опасността от загуба много по-бързо ни подтиква към действие, отколкото изгледът нещо да спечелим. По-бързо забелязваме намръщените физиономии, отколкото усмихнатите...

„Настоящата книга може да не е пълното ви щастие, но все пак е някаква застраховка срещу самопричиняването на прекалено голямо нещастие”, настоява авторът.

Роден през 1966 г. в Люцерн, Швейцария, Ролф Добели е бил главен изпълнителен директор в различни дъщерни дружества на групата на Swissair.

С приятели създава фирмата getAbstract, най-големият световен търговец на популярна икономическа литература. Живял е в Хонконг, Австралия, Англия и дълги години в САЩ. Основател и куратор на ZURICH.MINDS – общество на водещи личности от областта на науката, културата и икономиката.

Книгата е в превод на Жанина Драгостинова.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари