Пътешествие из скрибуцащ нощен влак с "Еми и Крадецът на сенки"

Марин Трошанов с роман в духа на творбите на Урсула Ле Гуин и Роджър Зелазни
10 май 2021 15:10, Петя Славова
2
Пътешествие из скрибуцащ нощен влак с "Еми и Крадецът на сенки"
Снимка: ИК"Сиела"

Пътуването  до морето в скрибуцащ нощен влак може да се превърне в шеметно приключение, особено когато в купето ти се настани момиче с разноцветни и буйни коси. Популярният с трилогията "Ламя ЕООД" и носител на наградата "Перото" за фантастично-образователната комиксова поредица "Роботът Чапек", Марин Трошанов знае това най-добре и ви кани да го придружите в неговото пътешествие в света на "Еми и Крадецът на сенки" – новия му роман, допълнен с красивите илюстрации на талантливата художничка Ралица Мануилова.

Тази сърцата, понякога мрачна, но мъдра история ще ви срещне с две деца, идващи от различни светове, но готови на всичко, за да помогнат на хората, които обичат.

В софийски квартал някъде между гористия парк, реката и старите гробища живее Виктор. В тесния апартамент, който дели с родителите си, по-малката и досадна сестра Софи, вечно подпийналия чичо и любимата  баба Евдокия, той рядко може да остане насаме с мислите си, а книгите са се превърнали в единственото му спасение. Докато на прага на поредната самотна лятна ваканция, прекарана при баба му и дядо му край морето, момчето не се сблъсква с Еми – дъщерята на Радост и Тъга, чиито коси греят във всички багри.

Двамата се оказват въвлечени в  опасно приключение из непознати и страшни земи, за да надвият Меркулион – могъщ магьосник, чиято вълшебна флейта издава тъй обсебващи и неустоими звуци, че който ги чуе, остава запленен и безпомощен, а сянката му напуска тялото и става притежание на коварния чародей… Aлa могат ли едно неуверено момче и момиче, неовладяло докрай собствената си магия, да се превърнат в герои и да спасят световете, на които принадлежат? На Виктор и Еми им предстои да се изправят пред най-дълбоките си страхове и да открият, че в сенките освен мрак се крие и светлина.

Марин Трошанов е родом от Бургас. Магистър е по Международни отношения в СУ "Св. Климент Охридски", стипендиант на Шефилдския университет. Има дванайсетгодишен опит в сферата на информационните технологии. Носител е на престижната награда "Бизнес лидер от ново поколение".  През 2015-а стига до финала на конкурса за млади мениджъри и предприемачи на България – Next Generation Leaders.

Като блогър, писател и сценарист на свободна практика работи върху различни фантастични и публицистични произведения. Заедно с Евгени Пройков и художника Петър Станимиров създава комикса "Дамга", който в упорита надпревара с 286 претендента от 29 държави печели наградата за най-добър традиционен комикс на международния фестивал в Белград през 2012 г. През ноември 2016 г. издава първия си самостоятелен роман – начало на успешната трилогия "Ламя ЕООД".

Заедно със Станимиров и сценариста Антон Стайков създава поредицата от детски книжки за робота Чапек и неговите пътешествия в Космоса. Първата е Носител на престижната награда на НДК, Националния център за книгата и литературен клуб "Перото" в категория "Детска литература" (2019) и на националната награда "Константин Константинов" в категория „Автор“ (2020). През май 2021 г. "Роботът Чапек на планетата с трите слънца" се появява в луксозно илюстрирано издание и в Украйна.

Трошанов създава вълнуваща и причудлива история на порастването, в която най-важното е да следваш сърцето си. "Еми и Крадецът на сенки" оживя във всички цветове в книжарниците на 10 май , а премиерата на книгата е предвидена за 20 май от 19.30 ч. в столичния клуб "Терминал 1" на ул. "Ангел Кънчев" 1, където всички любители на вълшебствата и приключенията ще имат възможност да се потопят в един свят от светлосенки.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Роб Рой преди 4 седмици
Най-сетне нещо по-позитивно :)
1
1
 
0
 
! Отговори
Слънчо преди 1 месец
Прекрасно ще я прочета