Семейство под карантина, контактувало със заразени с коронавирус италианци

Двама курсанти са се върнали от Торино и също са под карантина
4 мар 2020 08:35,
109
Семейство под карантина, контактувало със заразени с коронавирус италианци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двама курсанти, които са били в Торино и семейство, което е било в Италия преди 14 дни са поставени превантивно под карантина заради евентуална зараза от Covid-19. Това съобщи на сутрешния брифинг шефът на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски. Общо 9 души са били приети във ВМА тази нощ.

Семейството е имало контакт с италианци, които са ги предупредили, че са диагностицирани с коронавирус. Очаква се до края на деня пробите им да станат готови.

Още по темата

До момента останалите проби у нас са отрицателни.

През нощта е приет и японски гражданин с грипоподобни симптоми и с много висока температура.

Относно слуховете, че в България вече има болен от коронавирус, но се крие, ген. Мутафчийски заяви, че щабът се абстрахира от обвиненията.

“Стремим се да се обстрахираме от обвинения в неофициални медии. Затова държа да кажа, че пробите за наличие на коронавирус се изследват в лабораторията на ВМА, и след това в Националната референтна лаборатория. След това пробите се разменят между двете лаборатории за по-голяма сигурност", заяви Мутафчийски.

От началото на кризата с Covid-19 смъртните случаи от вируса в цял свят са 3203. Възстановилите се са над 50 000.

На Балканите има няколко потвърдени случаи - в Хърватия 9, Гърция 7, Румъния 4 и Северна Македония - 1.

От оперативния щаб отново посочиха, че по-голямата тревога е сезонният грип от щам "Б".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въпросните италианци са били на гости у нас, и как питам на границата са ги пуснали при положение че сами са казали на софиянци че са заразени Сами разбирате че надали 2 дни са седели в един апартамент, някой разпитали ги къде са обикаляли
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От *** разпространява ли се?
52
0
 
8
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
Удря най-силно глупацци като тебе.
51
17
 
5
 
! Отговори
малкия кашличко преди 4 години
Да му мислят заклетите пушачи, щото болестта удря белите дробове.Да му мислят и гадните наркомани.Вируса ще изчисти тези 2 групи !
50
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименДа убия Бойко Методиев Борисов, но нямам оръжие за целта!
49
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Преди малко кихнах...Може ли да не излизат по 5 новини на ден,котгато на някой му се качи температурата до 37,2:)
48
0
 
10
 
! Отговори
щек преди 4 години
до Яким Вълев ДоневЧовече, ти имаш нужда от успокоителни в най-добрия случай, ако съдим по начина който си писал. Ако толкова те е страх не ходи на витошка и избягвай тълпи. Аз имам малки деца и избягвам максимално възможно защото има куп вируси в момента и едно разболяване дори да е леко за децата на мен ми коства 10тина дни да не бачкам и съответно да не взема пари.
47
2
 
7
 
! Отговори
ДО 48 от Яким преди 4 години
Не. Изобщо НЕ държа да ни затворят по къщите и да обикалят военни по улиците. Така или иначе тези вируси са доста силни. Направени по лаборатории - за да бъдат силни , да мутират и да се приспособяват бързо във всяка среда. Предават се по въздушно - капков път. Не знаеш как ги "пускат" сред хората. Може да ги мятат , чрез самолети , и примерно да "падат" с дъжд ...... Може с храни. Може с течности. Ако ти "заразят" водата от чешмата ?!?! И да си у вас - Кво от това ?!?! ... Всичко е възможно....
46
2
 
6
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
.... Възможно е вече й да има доказани случаи - обаче просто да НЕ ги казват - за да не изпадат хората в още по - голяма паника !!! Те за цял ЧЕРНОБИЛ си мълчаха ... Та какво да говорим за "някакъв си" КОРОНАВИРУС...... :( ! Между другото - Обикалят и още два - три грипни щама , които не знам защо си мислите , че са по БЕЗОПАСНИ от Короната :( ... За хора - със слаба имунна система ... за малки деца без добре изградена такава ... За хора със съпътстващи тежки заболявания - ВСИЧКО Е ОПАСНО !!! :(
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТониЩо млъкна бе Тони?Акото ли ти се спече?покажи визата.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГробокопачА какво трябва да направиш мрънкачо?
43
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Яким Вълев ДоневМного ли държиш да те държат затворен у вас, а по улиците да се разхождат въоръжени патрули с найлони?
42
5
 
14
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
На 99 процента заразени и болни от КОРОНАВИРУС има й в България ..... Това че НЕ са "намерени" и НЕ са "открити" още е съвсем друга "бира" ...... "Проверките" на летищата са трагикомични !!! Всеки уикенд по централната Софийска улица - "Витошка" е пълно с групи туристи от Италия , Гърция , Великобритания ... Има доста и от онези с дръпнатите очички!!! На никой НЕ му дреме ... Не виждам и някакви чак толкова превантивни "мерки" .... По скоро ГОЛЕМИ ПРИКАЗКИ И ПРАХ В ОЧИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ .... :( !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И що да не пита?
40
0
 
12
 
! Отговори
Freeman преди 4 години
В тоя сайт пише, че българите били на гости в Италия, в други сайтове - че италианците били на гости на нашите. Разликата е огромна, батенца. Аре да си сверявате данните и ако ще лъжете поне да си стиковате историите!
39
0
 
0
 
! Отговори
До Драган преди 4 години
ЗАЩО?
38
2
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Абе и 100 молитви и енергийни защити да направиш, когато държавата ти е разграден двор;))) нищо не можеш да направиш.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е зависи кой как гледа на Северна Македония...
36
1
 
10
 
! Отговори
До Тони преди 4 години
Предлагам ти облог,1000? ако видя в паспорта ти Китайска виза и печат че си посетил Китай(провинция Ухан)готов ли си форумни "смелчаго"???
35
12
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 4 години
Има вече над 150 заразени в Пловдив които се пазят в тайна и правителството мълчи. Рафтовете на магазините са празни Пловдивчани се презапасяват и няма никакви дезифектанти и маски по аптеките и магазините. Освен това има и заразени медицински лица в много тежко състояние, но всичко се крие за да няма паника. Ако четете нещо подобно да знаете че е *** фишинг атака с цел създаване на паника!Бъдете разумни не вярвайте на слухове и спам като смс , е поща, някой казал и т.н.