Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин

Китайското МВнР предупреди да не се слагат етикети
17 мар 2020 16:31, Елка Василева
80
 Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Китай реагира гневно, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече в Тwitter коронавируса „китайски“, предаде Би Би Си.

Говорител на китайското МВнР предупреди, че САЩ трябва „да си гледат собствената работа“, преди да слагат етикет на Китай.

Още по темата

Първите случаи на COVID-19 бяха регистрирани в края на миналата година в китайския град Ухан.

Но миналата седмица говорител на китайското външно министерство сподели теория на конспирацията, според която американските военни са занесли заразата в региона.

Предположението без доказателства накара американският държавен секретар Майк Помпео да поиска Китай да спре да разпространява „дезинформация“, докато се опитва „да прехвърли вината“ за пандемията.

Дотук в целия свят са регистрирани над 170 000 случая в световен мащаб, над 80 000 от тях в Китай.

Днес обаче Пекин съобщи, че за деня е установен само един нов случай в Китай и че всички останали нови са внесени в страната, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
5
 
! Отговори
Аферата драйфус преди 4 години
*** на незнам си кой не бяха ли подържани от Запада.Кой измести фабриките натам продаваше им компании и така нататък.Ай го дуайте сега и седете вкъщи докато не изгниете в чакане на чудотворният цярь.
50
12
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Американците и Комунизъм да направят, няма да го искате промити мозъци..! На нас е казано от Руския такъв по-добър няма ... форума е пълен с ***
49
13
 
13
 
! Отговори
До 47 преди 4 години
Забрави, че Американците измислиха Чумата, Испанския грип и предадоха Дякона Левски! Добре , че им е кратка историята иначе какви ли не глупости щяхте да измислите.... Китайците се посраха за трети път (трети вирус за 20 години)... оплескаха света и сега се правят на големи в Damage Control mode...фабрикувайки алтернативни конспирации.
48
9
 
15
 
! Отговори
Гледаме позитивно преди 4 години
Всички вируси в последните години тръгнаха от китай, бубонната чума навремето също е тръгнала оттам..Дори 2019г имаше огнище на бубонна чума пак там, някакви китайски селяни си хранели кучетата с умрели животни... Факт
47
17
 
5
 
! Отговори
най ми е жал преди 4 години
за неинформираните, които вярват, че за SARS-CoV-2, т.е. Уханската БелоДробна Чума и версия 2 на SARS вируса ще има ваксина, защото 17 години по-късно за оригиналният SARS няма, а няма защото просто всички изследвания през тези години показаха, че е невъзможно. SARS-CoV-2 е още по-добър - *** на Си Дзинпин здраво са работили в Лабораторията в Ухан - За Паритю За Родину!! До 1-2 години, ще са Господари на Света, точно както от Библейски Времена им е Пророкувано! Юдеите Газ пи ка ят от яд!!
46
3
 
2
 
! Отговори
47 ти не си добре преди 4 години
Момчe!
45
15
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 4 години
Юдеите върху, които се опигваш да хвърлиш вината, вече не са фактор, бандата на Си Дзинпин, т.е. *** от Пекин, отдавна изместиха Юдеите като Сила движеща Света!
44
13
 
28
 
! Отговори
Случайности преди 4 години
"Случайно" вируса попада на някакъв китайски пазар, а след като света поизмpe и фалира "случайно" ще "открият" "ваксина" и ще спечелят стотици милиарди. "Случайно" финансираха и Хитлер, а после "случайно" окупираха Европа и така до днес. Пардон, не са окупирали Европа, пазят я! И "случайно" искат да плащаме за окупацията си! Пардон, за пазенето си! Гиди крaвари, вече никой не се връзва на лъжите ви. Айде дано фалирaтe най-после, че не се диша вече от фъшкиитe ви.
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 43Ейй, верно ли ли не лъжеш хахаха ти си измисляш хаха вие се побъркахте!
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
китайска чума
41
6
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 4 години
до така ли, айде като четеш английски прочети това:https://nature точка com/articles/nature12711публикация от 2013 на Учените от Лабораторията в Ухан, в което описват Новел КоронаВирус атакуващ ACE2 рецепторите и подобен на SARS - с други думи 100% идентичен на текущата Китайска Чума и за това дори СЗО наричат вируса SARS-CoV-2
40
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е лъжа, вирусът е китайски, излязал от секретната биологична лаборатория на Китайската народна армия в Ухан.
39
17
 
12
 
! Отговори
От 29ти преди 4 години
Защо имам толкова минуси? Няма отговори.. просто мразим Запада и обичаме Китай?!? Китай!? За който нищо не знаем. В който никой от вас не е бил?!? Защо? Защото някой плаща или са ни промили мозъците... Много странно
38
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36 историята се повтаряВирусът е патентован от Бил Гейтс в англииската лаборатория дето заразиха бившия руски упионин с фалшив новичок та не се прави на умен. той сам се похвали миналата година а сега се крие като мишка и мълчи като п...а
37
11
 
12
 
! Отговори
Фюрера преди 4 години
Някой спомена, че хероина бил разработен от американци. Нека ви кажа нещо, което явно незнаете: всичко познато на човека от лекарства до технологии е плод на немците. Абсолютно всичко е базирано на тяхни разработки или директно откраднато. Оръжия, лекарства, аспирина и хероина също са немски. Нека не се правим на ударени и приятно разсеяни и да признаем. А за Русия да не говорим, че абсолютно всичко са откраднали от немците включая калашника ;) айде със здраве
36
4
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
това е щото там вече Червената Армия на *** от Пекин напръска улиците с противоотровата!
35
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чумата от Ухан
34
6
 
14
 
! Отговори
до 36 преди 4 години
То и иранците надали са искали да си свалят пътническия самолет, ама сакатлъци стават. В Ухан е най-голямата лаборатория за вируси в Китай. Случайност? Може. Предишните корона вируси също започнаха в Китай. Случайност? Може. В Китай продължават да се прибират техни заразени граждани, а нови случаи почти не се регистрират? Как става това?
33
6
 
8
 
! Отговори
историята се повтаря преди 4 години
гледайте документалният филм (само 7 минути е откъса) на Китайската Комунтистическа Централна Държавна Телевизия:https://youtu.be/ovnUyTRMERI?t=3и тогава ми коментирайте отново - още преди Години *** от Пекин дори във филм са се похвалили, че в Лабораторията в Ухан са създали над 2200 вируса за 12 години - повече от познатите 2000 стари вируса на Останалият Свят!!!
32
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ЕХА МНОГО УМНИЦИ МНОГО НЕЩО. КИТАЙ ТА КИТАЙ. ДА НЕ БИ СЕФТЕ ДА ЯДАТ РАЗНИ ЖИВОТИНКИ СЕГА ТА ТЕ СА ПРЕДИЗВИКАЛИ ЗАРАЗАТА. Я СТИГА МИСЛЕТЕ КОЯ ДЪРЖАВА ЩЕ ИСКА ДА УНИЩОЖИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И ДА СЪСИПЕ ИКОНОМИКАТА / ОСОБЕНО КИТАЙ КОИТО СА НОМЕР ЕДНО ЗА СЕГА/ДАЛИ НЕ Е РАБОТА НА НЯКОЙ ДРУГ КОИТО ВИНАГИ ИСКА ДА Е 1 И ДА ДОМИНИРА НАД ЦЕЛИЯ СВЯТ.