Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин

Китайското МВнР предупреди да не се слагат етикети
17 мар 2020 16:31, Елка Василева
80
 Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Китай реагира гневно, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече в Тwitter коронавируса „китайски“, предаде Би Би Си.

Говорител на китайското МВнР предупреди, че САЩ трябва „да си гледат собствената работа“, преди да слагат етикет на Китай.

Още по темата

Първите случаи на COVID-19 бяха регистрирани в края на миналата година в китайския град Ухан.

Но миналата седмица говорител на китайското външно министерство сподели теория на конспирацията, според която американските военни са занесли заразата в региона.

Предположението без доказателства накара американският държавен секретар Майк Помпео да поиска Китай да спре да разпространява „дезинформация“, докато се опитва „да прехвърли вината“ за пандемията.

Дотук в целия свят са регистрирани над 170 000 случая в световен мащаб, над 80 000 от тях в Китай.

Днес обаче Пекин съобщи, че за деня е установен само един нов случай в Китай и че всички останали нови са внесени в страната, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
28
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Вирусът може да бъде наречен и китайски,ама си е "Made in USA"....
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чайника е варене :)
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако вирусът изобщо не съществува?
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп,обясни ми защо след като таргет групата ,която страда най-брутално от този вирус са мъжете от 60 години нагоре, като теб,ти общуваш на вечеря с 2-*** болни и ти няма нищо?! Личния ти лекар каза,че имащ холестереол,сигурно и високо кръвно,защото си с наднормени килограми,диабет и пиеш хачета? Защо в края на февруари беше на открит стадион с хиляди индийци без да те е страх от заразата? Защо американски войски навлизат в Италия в разгара на каранитната с танкове и без маски?
7
21
 
14
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Тръмп може да е всякакъв (кухичък е, не чак колкото наш Бабойко) *** поне не им играе мека китка на жълтурите. Това, което ЕС, СЗО, Австралия и другите китайски к*чки ги е страх да го кажат на глас. Налагане на безпрецедентни икономически санкции, драконови мерки - визи, запори на китайски 'бизнесмени', масова национализация на китайски заводи и фирми в Европа и САЩ; за да се смаже този авторитарен, античовешки псевдо-комунистически режимВирусът е китайски, мейд ин Чайна, чумата на века.
6
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я ни обяснете тогава г-н президент защо най-голямото седалище на биоинженеригонвите компании се намира в Калифорния, Пало Алто. И защо има 10-ки самолетни полети ежедневно до Китай и обратно. Защото законите на щата не разрешават работата с лабораторни животни и САЩ са си изнесли изследванията в Ухан, където това е разрешено. Стана ли ясно г-н президент.
5
11
 
15
 
! Отговори
Прав е преди 4 години
Прав е.
4
16
 
10
 
! Отговори
Агент Дуейн Фоли ЦРУ преди 4 години
Тръмп не лъже. Учени от Харвард са успели да открият и разчетат върху обвивката на един от коронавирусите щампа с микроскопичен надпис: "Made in China". Още едно доказателство, че това което не е произведено в Китай е менте.
3
6
 
13
 
! Отговори
Петър преди 4 години
Китайците се справиха. И ние можем. Просто двеки трябва за 2-3 седмици да си се кротне или при максимална предпазливост да работи. Това е.. и отново сме в познатия си стил.
2
16
 
26
 
! Отговори
ФК Берое преди 4 години
Е ми Ухан е в Китай естествено че е китайски къв да е Старозагорски ли?
1
4
 
9
 
! Отговори
Пенди преди 4 години
Е, велики са! Просто няма такава държава!