Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин

Китайското МВнР предупреди да не се слагат етикети
17 мар 2020 16:31, Елка Василева
80
 Тръмп нарече вируса "китайски" и разгневи Пекин
Доналд Тръмп. Снимка: архив, БГНЕС

Китай реагира гневно, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече в Тwitter коронавируса „китайски“, предаде Би Би Си.

Говорител на китайското МВнР предупреди, че САЩ трябва „да си гледат собствената работа“, преди да слагат етикет на Китай.

Още по темата

Първите случаи на COVID-19 бяха регистрирани в края на миналата година в китайския град Ухан.

Но миналата седмица говорител на китайското външно министерство сподели теория на конспирацията, според която американските военни са занесли заразата в региона.

Предположението без доказателства накара американският държавен секретар Майк Помпео да поиска Китай да спре да разпространява „дезинформация“, докато се опитва „да прехвърли вината“ за пандемията.

Дотук в целия свят са регистрирани над 170 000 случая в световен мащаб, над 80 000 от тях в Китай.

Днес обаче Пекин съобщи, че за деня е установен само един нов случай в Китай и че всички останали нови са внесени в страната, припомня БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей Тръмп , я попитай Бил Гейтс дали вирусът е китайски или родно производство
30
5
 
19
 
! Отговори
Ученици на Гьобелс преди 4 години
Биологичното оръжие агент оранжев порази много повече хора от коронавируса и до днес стотици хиляди виетнамчета се раждат с аномалии, по три ръце, две глави, умствена изостаналост и т.н. За американците никога не е било проблем да убият максимално много хора за максимално кратко време. Даже изпитват садистично удоволствие. Така избиха стотици хиляди майки и деца в Хирошима и Нагазаки и един милион цивилни в Ирак. Пуснаха коронавируса за да сринат Китай/Европа и да се отърват от пенсионерите си.
29
12
 
5
 
! Отговори
SARS-CoV-2 преди 4 години
не само, че е Китайски, ами е Произведен в Китай във Военната Лабораториа в Ухан, по-същият начин както 2002 от Лабораторията в Пекин избяга SARS-CoV, сега сме на SARS-CoV-2 и чакаме 3-тата оптимизирана версия!
28
5
 
3
 
! Отговори
Уханската Проказа преди 4 години
яде душата на Брюксел като лешояд добре разложил се труп на прокажен!
27
11
 
8
 
! Отговори
Разбира се е Китайск преди 4 години
Не знам дали са *** долу или просто лунатици! Западните общества имат много трески за дялане, американската политика в близкия изток беше провал, но между това да вярвам на на нормални общества с различни мнения, медии и whistleblowers и на Китайската Ком партия, Иранските Яетуласи и другите авторитарчици дето само знаят да крият и да се правят на велики аз вярвам на нормалните общества! Какво знаете за Китай? Били ли сте там? Защо сте фенове? От горе Ком партията , от долу дива екплоатация!
26
5
 
5
 
! Отговори
Китайска Чума Ухан преди 4 години
в Съчетания с Китайският Комунизъм и Бууууууууууууууум, май май щеше да е по-добре да ни бяха изстреляли Атома - поне нямаше да се мъчим!
25
6
 
4
 
! Отговори
БелДробна Чума Китай преди 4 години
закопа Евро-Съюза Жив, още леко шаващ!
24
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците го хвърлиха както хвърлиха агент оранжев над виетнам, а после отричаха. Американците са добри ученици на Гьобелс. Кажи една лъжа 1000 пъти и тя ще стане истина.
23
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше да се казва ухански грип по силата на логиката за имената на всички други вируси. Но СЗО клекнаха на китайския натиск. Га ядаха прилепите не реваха жълтурестите.
22
2
 
3
 
! Отговори
do 18 преди 4 години
До Анонимен: Престани да гледаш тоя *** Пасков
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя вирус трябваше да го кръстят COVUS19.
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му имам чиновническата прическа. Така ще "изгърми" цялата американска администрация покрай тоя случай, че не е истина.
19
11
 
17
 
! Отговори
Прайд преди 4 години
Този склеротик създаде вирусът ! Дано Господ го накаже !
18
7
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Крадецът вика дръжте крадеца.
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ухан е най-големия по население град в провинция Хубей, която е люлката на това комсомолско ядро на китайската комунистическа партия, което има тясно сътрудничество с демократическата партия на САЩ. Сега свързахте ли пъзела.
16
5
 
12
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЩО НЕ СИ СПРЕТНИТЕ ЕДНА ВОЙНА ТА СВЕТА ДА СИ ОТДЪХНЕ
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хероинът американците са го разработили за собствената си армия, без да подозират пагубните последствия в дългосрочен план. Идеята е била войничетата да се чувстват като супер герои, като безсмъртни. От там и името на дрогата, от hero Какъв морал да очаква човек от тях?
14
7
 
7
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Гръмп е готин! Всички речи и мерки,всички прояви дразнят много ,ама изкл.много неморалните гейгейчета,лесибийки и джендърчетатата-беше на Поход против аборта, каза на кмета мюсюлманин на Лондон,че е ***,обяви ден на Молитва-въобще неща,които либералните от еврогейска Ивропъ не искат да слушат! И защо да не каже,че тоя вирус не е китайски-като тия там са изостанали ,за ужас на червената клика,която всячески се опитва да ни обяснява,че ей на-социализма има бъдеще. Браво,г-н Тръмп!
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е неимоверно проззз човек!
12
23
 
6
 
! Отговори
Корона дракон преди 4 години
Китай вече е paзлaгащ се труп. След епидемията ще почне постепенен демонтаж на производства и пренасянето им в ЕС и САЩ. Светът повече няма да е заложник на една държава. Нашият стандарт може и да падне и със сигурност ще падне, но китайците освен прилепи и *** друго няма да има какво да ядат.