Латинска Америка парализирана, Рио затвори плажовете

Вчера Мексико и Перу съобщиха за първите си смъртни случаи
20 мар 2020 10:11, Ния Христова
9
 Латинска Америка парализирана, Рио затвори плажовете
Снимка: БГНЕС

Бразилия обяви, че затваря сухопътните си граници за европейци и граждани на много азиатско-тихоокеански държави с цел да предотврати разпространението на коронавируса, след като Мексико и Перу съобщиха вчера за първите си смъртни случаи, предаде АФП, цитиран от БНР. 

Аржентина съобщи, че преминава на превантивна и задължителна карантина от днес до 31 март. 
 
Рио де Жанейро пък излезе със забрана хората да посещават плажове, включително емблематичните Копакабана и Ипанема. 
 
Чили, въпреки продължилите месеци социални протести, задели 11,75 млрд. долара икономически пакет за справяне с ефекта от вируса върху производството на мед. 
 
Самолет на испанския превозвач „Иберия“, изпратен в Еквадор да прибере блокирани чужденци, не бе допуснат да кацне в Гуаякил.
 
Ограниченията, които Бразилия наложи ще траят 30 дни и важат за посетител от ЕС, Великобритания, Исландия, Норвегия, Швейцария, както и Китай, Япония, Южна Корея, Австралия и Малайзия. Ограничанията не важат за бразилски граждани, както и за такива, които работят в страната или членове на семейства.  
Още по темата
 
До този момент в най-голямата латиноамериканска страна с население от 210 млн. е регистрирала 621 случая на коронавирус и шест смъртни случая. 
 
Властите в Рио де Жанейро съобщиха, че затварят от събота всички плажове, барове и ресторанти. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти всички хора гледат ( по принцип) лекомислено към всеки сериозен проблем, до момента в който сами не попаднат в подобна ситуация. А българите са пример за това...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вирусът най-вероятно се предава чрез слюнка
6
1
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 4 години
Зашо си мислиш, че правителствата са различни ? Спряха протестите в Хонконг, спряха протестите на "жълтите жилетки" във Франция, на каталунците за незавиаимост, на недоволните в Чили и Бразилия, в Иран ако щеш и т. н. ФЕД пък получи зелена светлина да напечата още един трилион долара :)
5
3
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Били сме два милиарда именно поради такива епидемии и войни. Иначе принципно за раждаемостта е така - проблем е не бройката, а огромната неграмотност сред многораждащите. И според мен вирусът е направен точно за тях, както и може би Ебола. Но ще го отнесат и белите. Проблемът е, че при 9 деца при тях, ако починат 2, пак имат много повече от нас
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами Бай *** си мисли ,че само него го прецаква Правителството му. Навсякъде по Света хората са в паника, но тук *** знае 2 и 200 и не вярва, че ситуацията излиза от контрол. И когато му се случи на него ,едва тогава разбира, че вече e пocpaн до ушите...
3
0
 
14
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
В Латинска Америка сега е топло, защо вирусът и там не умира?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Бразилия ще е мазало. Толкова много неграмотни имат, че е направо кошмар.
1
0
 
16
 
! Отговори
Ордем и прогресо преди 4 години
Бразилците ако го ограничат ще ме изненадат много. Че сега е и есен... Май ще го караме всички, ама разсрочено, че да ни е по-тегаво.