Владимир Каролев: Това е безумие. Утре пак ще се кача на Витоша

Той е категоричен, че никой не знае колко ще струва тази криза
20 мар 2020 22:40, Нели Христова
287

Държавата прие нови, по-тежки мерки, за да се ограничи разпространението на COVID-19. В тях се включва забрана за розходки в паркове и градини, а Столична община спря и транспорта до Витоша. Икономистът Владимир Каролев обаче не смята да се съобрази с това ограничение.

"Утре пак ще се кача на Витоша и после ще напусна София, това е безумие, което правят. Трябва да ме арестуват, за да не се кача на Витоша", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

"Ако мярката за бизнеса бъде въведена, ще струва много и ще е много трудна за прилагане. Много други мерки трябваше да се направят, парична помощ да получат малките и микропредприятията. Ако една голяма компания не може да издържи 2-3 месеца, тя е в грешния бизнес. Фокусът трябваше да е върху малкия и средния бизнес", категоричен бе икономистът.

По думите му никой не знае колко ще ни струва тази криза.

"Никой не знае колко хора са заразени с коронавирус. Всички безумия, че смъртността била Х процента - никой не знае... Няма как да се провери нещо от онзи ден до днес. Ако някой ви каже сега колко ще струва пандемията, значи нищо не разбира от икономика", каза още Каролев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
11
 
! Отговори
пфф преди 4 години
Тоя мога да го оприлича само с ъгъл по-голям от 90 градуса... Ако утре-вдруги ден лепне нещо и зарази майка си , баща си, или някой скъп на него човек, и въпросния човек почине заради този тип, то той даже няма да изпита вина, защото "нищо не се знаело". Да невежите не знаят нищо.
137
22
 
16
 
! Отговори
Калин Калчев преди 4 години
Прав е Каролев. Отивам да разходя децата в парка. Нека дойдат да ни арестуват, ако не ги е срам.
136
5
 
7
 
! Отговори
Ирен преди 4 години
Що за нахалство, кой сте вие, че се давате за пример? Да летиш със самолет, да си на опашка пред летищата с пеленаче в ръце, да си пред лифта и на курорта непрекъснато, не е унивесална даденост. И нищо не е даденост. Този разгул, безкраен празник, е начин на живот. Ще опитате друг.
135
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИКВА КЪДЕ СА ПАРИЧКИТЕ
134
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЕЗУМИЯТА НА БАРБА ГАНИОС
133
10
 
10
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Да ви попитам дали някой е прочел за заболял от коронавирус сред мигрантите на границата? Не нали? Живеят при ужасяващи условия и хигиена,а вирус няма !!! Тали това не е една имунизирана армия от завоеватели на Европа???
132
5
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Оттук нататък кой каквото произведе ,това и ще яде ! Бургер-мургери,дюнери-мунери ги забравете !Нали ме разбрахте?
131
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва цяла Европа с едни и същи мерки иначе ще стане изплискване на легена.Тамън ще се освободим и като при комшиите го има като се разщъкат хората пак ще започне.Ето в китай на място няма нови,обаче от други страни кацат и пристигат заразни.Чакам пак да пламнат.
130
2
 
29
 
! Отговори
мак преди 4 години
И защо да е безумие? И кой сте вие, че ще нарушавате? Да знаете, че у нас има много хора, които от години водят живот на карантина: не летят със самолет, никога не са ходили в Лондон, не посещават ресторанти, кина и фризьорски салони, не са всеки ден на лифта или но ГКПП то, Те са сред нас , сега ви се налага да водите техния живот, пробвайте!
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година всички по селата и с мотика.
128
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безспорно проф. Мутафчийски е професионалист и капацитет в областта на хирургията, но видно е, че управлява кризата (епидемията) като хирург, не като епидемиолог!
127
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Дано да има кой да плаща - в Италия само за вчера 620 или нещо подобно вече няма да могат нищо да плащат... аз предпочитам да съм от първите, честно казано ... Бъдете здрави!
126
1
 
18
 
! Отговори
Обикновен преди 4 години
Имам къща в планината с десетина декара градина, всичко оградено. Около мен хора няма.Питам :Мога ли да се кача на колата и да отида до там -врата до врата?Да остана за няколко дни и да си свърша и някаква работа?
125
0
 
6
 
! Отговори
Коронин преди 4 години
До 140. От къде знаеш, че детето ти и ти сте били болни от грип тип Б? Тест правиха ли ви? Сигурен съм, че не са. Защото на едно дете в същото състояние направаха за А и Б и се оказа нито едното, нито другото. И тогава какво остава по метода на изключването?. Остава и това, че другарите са знаели от 2 години. Остава и това, че германеца е изтеглил още миналата пролет единственото адекватно лекарство. В загадката се пита защо. Дали и те не са знаели преди година, за да защитят собствения си народ
124
13
 
23
 
! Отговори
Лилиту преди 4 години
Бушоните прегряват. Лабилните избушват. Господинът да отиде на Банско или да замине за Италия! Даже няма нужда да ни уведомява какви са му намеренията. Аман от комплексари. Който не е доволен - да изчезва! Тези хора се побъркаха да мислят какво да направят да спасят народа си, а разни лигльовци само дърдорят глупости и ни занимават със себе си! Да тръгва още сега - тъкмо един бушон по-малко.
123
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм му фен, но това което казва е точно така. Гербавите действат винаги на пожар гонейки вятъра. Решенията са им закъснели и погрешни, и за съжаление всички ние ще им платим сметката.
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! И аз бих заминала на вилата, ако я имах.Следва тотален глад и хаос.
121
0
 
4
 
! Отговори
Доко преди 4 години
Ало, модулаторите на сайта!!! Да вземете да се самосезирате срещу коментар 166 примерно за разпространение на фалшиви новини!!
120
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специалистът по всичко отново е тук.Той и от здравни мерки разбира.Лольо,Италия и Испания са блокирани изцяло и не е случайно.Китайците си решиха проблема,обаче с драконови мерки.По-добре и тук така за месец и после да сме ок,отколкото да пламне и да мрем като в Ломбардия.
119
12
 
5
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
до #163Пригответе се за затваряне на всички градове в България !!!Градовете ще бъдат затворени повече от 6 месеца . Следващия удар на Corona Virus ще бъде драстичен . Сила на вируса - 20% Дата : 29.03.20-30.03.20. Приятно гледане !!