СЗО: Младите не са в безопасност, COVID-19 е опасен и за тях

Според организацията, голям процент от хоспитализираните са под 50 години
21 мар 2020 10:00, Нели Христова
71
СЗО: Младите не са в безопасност, COVID-19 е опасен и за тях
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът може да влошава здравето и да убива и млади хора и те трябва да избягват да се събират и да го предават на по-възрастни и по-уязвими хора, заяви Световната здравна организация.

Броят на заразените с коронавирус по света е над 210 000, а смъртните случаи са 9000.

"Макар по-възрастните хора да са най-засегнати, вирусът не подминава и по-младите. Данните от много страни сочат, че голям процент от пациентите, които имат нужда от хоспитализация, са хора под 50-годишна възраст. Днес имам послание към младите хора: Вие не сте неуязвими пред вируса - той може да ви вкара в болница за седмици и дори да ви убие. Дори и да не се разболеете, изборът къде да отидете може да се окаже въпрос на живот и смърт за някой друг",  ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МагОт глад годишно умират около 70000, а от вируси 260000, демек от вируси умират близо 4 пъти повече хора.
52
2
 
2
 
! Отговори
ЦЗО преди 4 години
Бе това същото това СЗО ли е, което до средата на Януари призоваваше да не се налагат ограничения за пътуванията към/от Китай? Същото СЗО, което до март месец твърдеше, че това не е глобална пандемия?? Питам, че нещо не знам вече кога да им вярвам и кога - не.ООН да изключи Китай и да бъде изолирана като дружката им Северна Корея и ИД. Авторитарните корумпирани режими - ей таме, в ъгъла. В цивилизования свят няма място за диваци.
51
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един живот живея бажеееее и ше го живея на макас#YOLOOOOOOOOOOOOO
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санитарните норми се спазваха при социализма и епидемиите бяха под контрол. Спазваха се и от западните държави-имаше лагери за бежанци.Утопията ЕС с всички утопични и лишени от здрав разум идеи като свободно придвижване на хора ни доведе до ето това.
49
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карантина за 2 седмици о.к., но ако продължи след това наистина ще се сринем като социум.Европа е оцеляла след Голямата чума, Испанския грип, ще оцелее и сега.Изводът е, че не сме безсмъртни и, че социумът изисква правилна стопанска, здравна и всякаква структура на принципа на уседналост.В Библията пише и за Вавилонските кули, и за размесването на езиците за да си стоят хората при своите.Защо?- явно всичко това вече се е случвало като в "Матрицата".
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Също според СЗО само в САЩ тази зима от грип може би са умрели 30 000 души.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МагТова отдавна не е вярно.
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ББДа, а оттам да почнат други проблеми - напр. сърдечни - още преди да си навършил 40.
45
4
 
15
 
! Отговори
Маг преди 4 години
Гладът убива повече от вирусите в свтовен план , но вие сте Сити. Когато почнете да гладувате ще осъзнаете истината, но ще е късно, защото имунитета пада от обездвижване и неядене... И вече ще сте болни... Управлението ви блъска насила натам и ви казва че се грижи за вас!
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България много хора раждат късно.Какво ще стане ако много хора на 45 и нещо се наложи и двамата да са в болница поне за седмица две?Много от тях имат деца на 10-тина годинки или по-малки!Възрастни родители не могат да помогнат - те може да са в по-тежко състояние.Какво? Ще ги приберат социалните?И после ще ходи да си ги търси от домове и приемни семейства?Да не стане така да има цяло поколение изчезнали деца!!!
43
2
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Скандинавските държави за съжаление отдавна не са бели илимпоне не изцяло.
42
3
 
16
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Кой продължава да вярва на СЗО ? Те не знаят дори реалната бройка на заразените.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да нямахме роми, да бяхме скандинавска държава, щяхме да спазваме правилата и да държим възрастните хора на безопасна дистанция. Които е бил избиран от роми да отива сега да се погрижи за социалното превъзпитание, а не да слага под общ знаменател всички. Прав е г-н Гешев, всички по домовете и затвор за некомпетентни безхаберници във власт и пари. Борисов и калинките да не се задавят от парите ни
40
6
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Хора, погледнете сериозно на нещата! Не се успокояване с това, че имало излекувани! Знаете ли, какви могат да бъдат последствията в дългосрочен план след прекарана двустранна пневмония???Трайно увреждане на белия дроб!!!
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това управниците с власт и пари в рисковата възраст умират от страх да не умрат. Крив им е светът,че други ще живеят.
38
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Аз също си задавам върпоса, защо да не мога да изляза в парка, а до вчера автобуси и самолети разкарваха сума ти народ от цяла Европа? Каква логика има изобщо в това, като са строги мерки, да са строги. И не ви ли е странно, че няма маски и спирт, това са неща, за които не са нужни супертехнологии,но това значи, че лекарства тук ще видим през крив макарон?
37
4
 
0
 
! Отговори
11 преди 4 години
I ti im vqrva6 poneje ot 210 000 zarazeni si pro4el za edin pod 50 po4inal. Ami dali ne e imal hroni4no zabolqvane, diabet ili ne6to takova. Izpolzvai glavata di priatel ne priemsi vsi4ko za 4ista moneta
36
3
 
6
 
! Отговори
.... преди 4 години
Странна статия. Някаква информация ,която на практика нищо не казва. После призив и накрая заплаха. Последна фаза е да се повтори 1000 пъти и хоп новина. Ефекта е на лице младите да паникьосани.
35
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Точно СЗО са за съд - като са имали сведения, защо разкарваха заразени със самолети , не само от Китай, ами до където се сетите? И кога спряха полети, то дори тази сутрин ще идва от Полша самолет. Трябвало е от преди два месеца да приложат тези мерки и всички лигльовци, дето доскоро ходеха нагоре-надолу да бяха стопирани където са, винаги може да им се осигурят поносими условия, а не сега нормалните да не могат да излязат?
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С това велико преселение, което тече в цяла Европа, каква полза, че хората в село с 20 пенсионера ще ги затворят по къщите.