СЗО предупреждава: Пандемията на COVID-19 се ускорява

Първите 100 000 болни за 67 дни, третите 100 - за 4 дни
24 мар 2020 07:10, Александър Попов
60
СЗО предупреждава: Пандемията на COVID-19 се ускорява
Снимка: БГНЕС
Пандемията от коронавирус се "ускорява", предупреди шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, тъй като глобалният брой на смъртните случаи продължава да нараства бързо.
 
"Бяха нужни 67 дни от първия докладван случай, за да достигнем първите 100 000, 11 дни за вторите 100 000 и само 4 дни за третите 100 000 случаи", каза той.
Още по темата
Все още е възможно да се преодолее негативната тенденция.
 
"Ние не сме безпомощни свидетели на това. Можем да променим траекторията на тази пандемия", допълни Гебрейесус.
 
Световната здравна организация предупреди и че използването на непроверени лекарства за лечение на COVID-19 без надлежни доказателства за тяхната ефективност може да бъде опасно и да увеличи лъжливите очаквания.
 
"Използването на непроверени лекарства без подходящите доказателства би могло да доведе до лъжлива надежда и дори да причини повече вреда, отколкото полза. Това може и да доведе до недостиг на основни лекарства, необходими за лечение на други заболявания", каза още той по време на виртуален брифинг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: СЗОкоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
29
 
! Отговори
Златена, преди 4 години
Не съм 15, но пишеш неадекватно. Вирусът няма да те убие, но паниката и лошотията - определено ще ти навреди. Не ти пречат ходещите по улиците хора - нали не сепрегръщат с тях? За да са на улицата, най-често са по работа. Ако затворим кепенците ще умрете от глад бе, хора, от мизерия, мръсотия, без здравна помощ, ще плъзнат криминалните престъпници да ви влизат по къщите. Не се панирайте чак толкова! Нищо кой знае какво не се е случило. Само ви пълнят главите с ужаси, а вие се поддавате лесно.
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там, където върлува СЗО, положението е най-зле. Питайте защо Тайван се справи най-добре със ситуацията.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 30Така е. При капитализма си помагаш сам, при комунизма все чакаш някой друг да ти помогне. Затова едните са различно богати, а другите еднакво бедни.
29
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще го преживеем,е някои не,но едно стана ясно в света,комунистическите държави се оказаха единствените човеколюбиви и отговорни нации,единствените,които подадоха ръка на другите,и единствените истински загрижени за своите и чуждите граждани.Капиталистическите дружно постъпиха егоистически,единственото най-важно за тях си остава икономиката им,не подадоха ръка на никой,спряха износа на необходимите неща,независимо дали имат излишък от тях и не спряха производството за да защитят гражданите си
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително странна пандемия! Хората се превръщат в зомбита още преди да се заразят.
27
5
 
12
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
До номер 15 ей заради такива алчни безмозъчни безсъвестни безотговорни като теб които ги интересува само хубаво да се наплюскат и ходят по улиците на градовете на България без да осъзнават в празните си глави ще така заразяват друг човек и му отнемат живота.Ей заради алчните хора като номер 15 които нямат никакъв мозък в главата си страдаме ние нормалните българи
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 26Там има много хора над 80 г. Нормално е смъртността да е най-висока!
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече 5 държави потвърдиха новото лекарство.САЩ,Австралия,Франция,Швейцария и Русия.Положителни новини идват от Чехия и Полша. Стига с тия ромски драми.Никой не знае,никой не може. Лошо е да но има и по-лошо. Ще го преживеем с Божията помощ и малко късмет.Там шапки,маски ръкавици витамини хигиена и тн ..
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замисляли ли сте се защо в Италия въпреки карантината има адски много заболели и починали? Каква е причината?
23
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само у нас не. Няма тестове, няма проблем. *** то с 36 хоспитализирани ни се изчерпа капацитета, та няма и смисъл от повече тестове.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това говори единствено, че някои страни, като САЩ например, са започнали да тестват масово, а не само при симптоми. Там преди няколко дни имаше над 15000 потвърдени случая за 1 ден
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
FREEDOM !
20
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама че нескопосано заглавие! Статията - също. Що народ е изкарал вируса, без дори да разбере. И що народ ще го изкара пак така. Не случайно не се изследва масово. За да може следващият 95-годишен с маса тежки болести, да се обяви за тежък случай и жертва на вируса. Да се смаже бизнесът е целта.
19
8
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Разпнахте се да се чекнете по цял свят! Малдиви, Дубай,секс седмица на море у Елада....Сега че висите като тикви на плет и даже до бакалията не можем да отидем!Моньо Паси у НАТО,шавливото Наде у ЕС ,а сега че блеем с години у дома....
18
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да се ускорява? Само у нас в последния месец са се прибрали над 9000 наши сънародници от целия свят, като разнесоха със себе си и вируса. Отделно и хилядите чужденци тръгнали на туризъм. И това само в нашата малка страна. Нали искахме отворени граници, евросъюзи, атлантически съюзи... Един даже рева от щастие, че сме станали атлантиците, возейки се в своя трабант. Е, ето го резултата.
17
2
 
20
 
! Отговори
След Утрешния Ден преди 4 години
"правилата за дефицит не важат". Е, турнаха ли ми го. Разбрахте ли за какво иде реч? Световна хиперинфлация да заличи дълговете на сащ. Трилиони долари да си уькупвт дългс. Но ние се трепим да изкараме реални пари и ще го платим вдички ние.....
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За СЗО какво значи "непроверени лекарства"?! За един човек в критично състояние какво значение има лекарството проверено ли е или не, като и без това е пътник... Сигурно, че не е минало през бюрократичните им процедури? А аналгин хинина кога българските власти ще го върнат по аптеките, въобще не ме интересува, че в ЕС бил забранен!
15
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще умрем от глад... Не от корона...
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли не им вярвам
13
9
 
1
 
! Отговори
ДПС преди 4 години
ДПС