Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"

На Запад се чуват гласове за бойкот на китайското производство
26 мар 2020 08:30,
235
Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"
Снимка: БГНЕС

След като някои американски политици нарекоха новия коронавирус „китайски вирус" и „ухански вирус", на Запад започнаха да се разпространяват слухове за внасяните от Китай стоки и някои хора вече подстрекават към бойкот на „китайското производство". Това е опит да се опетни Китай и провокират противоречия между него и другите страни, който има скрит замисъл, пишат от радио "Китай".

Още по темата

Всъщност СЗО вече посочи, че новият коронавирус не може да се предаде чрез стоки. Той може да оцелее максимално 72 часа върху пластмасови или стоманени повърхности. Това означава, че при вземане на необходимите мерки за дезинфекция, продуктите няма как да се превърнат в канали за разпространение на вируса.

В момента епидемията е засегнала над 180 страни и района по света. Според логиката на тези американски политици, почти всички стоки по света са заразени с вирус. Ако това е вярно, как ще се справи човечеството с епидемията?

След избухването на епидемията, Китай изпрати спешни медицински материали на Пакистан, Иран, Южна Корея, Япония, Италия и Африканската лига, задоволявайки вътрешното търсене за борбата с вируса. Както каза говорителят на китайското Външно министерство, ако се страхувате, че „китайските продукти носят вируси", по-добре не носете маските, защитните облекла и не използвате вентилаторите, внесени от Китай. Много страни искат да купят вентилатори веднага от Китай. „Ние имаме десет хиляди поръчки за вентилатори", заяви мениджърът на една пекинска медицинска компания.

Днес председателят Си Дзинпин се очаква да се включи във видеоконференция на високо равнище между лидерите на Г-20 за справянето с новия коронавирус. С това Китай се надява да съдейства за общата борба на международната общност с епидемията, да усъвършенства глобалното здравно управление, както и да намали влиянието на епидемията върху световната икономика. Пред общия враг, сътрудничеството е единственият избор на човечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
17
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
Американците се опитват да прекръстят американския коронавирус, на китайски. Що така?
135
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като идва от Китай да му викаме пироговско ли .. това си е жива чума и то китайска
134
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хейтър, глупостите ти край нямат. В световен мащаб повече болести са дошли от Америка и от Африка. Пирати , колонизатори и търговци на роби са пръснали толкова много болести навсякъде че си нямаш идея.
133
5
 
22
 
! Отговори
Джо преди 4 години
Вирусът дойде от Китай, следователно имаме пълно основание да го наречем китайски. Както и предния САРС, както и много други вируси, които бяха открити по затънтените пещери на китай в търсене на алтернативи за обогатяване на китайската кухня. Китайският вирус сега пълзи из цял свят и може да багодарим на китайския народ за този "подарък".
132
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Току-що на Аерогара София кацна огромен военен самолет на Китайската народна армия.
131
4
 
18
 
! Отговори
Тук преди 4 години
Гадостите идват от Азия. Помня, че имаше и Хонгконкски грип.
130
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците най-накрая ще спечелят битката за надмощие със САЩ......и тогава ще установят, че вече няма да има на кого да си продават китайските ***.
129
3
 
18
 
! Отговори
Хейтър преди 4 години
Той вируса може и да не китайски, ама повечето епидемии все от там тръгват. То не беше ТОРС, то не беше МЕРС... И чумата през средновековието от там е тръгнала. Онзи ден един китаец почина от хановирус защото ял някакви гризачи. Добре че хановируса не се предава от човек на човек.
128
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живеем на гърба на по-доброто си технологично и идейно развитие...Компютър Правец? То и идейното развитие си личи.
127
6
 
7
 
! Отговори
ц, не позна преди 4 години
Китай стои зад почти половината от заявките за патенти в световен мащаб през миналата година с рекордните 1,54 млн. заявления, водени от представителите на телекомуникациите и компютърните технологии, посочват от Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) на ООН.
126
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай където всичко се подслушва и следи, американците им пуснали вирусът. Това са приказки за детската градина
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
137 Женските списания явно са твоите класации. 12 неща които не трябва да правим в банята от вчера за днес, утре друго.Болести е имало има и ще има, да, и от развален суджук и от полските яйца със салмонела къде ти ги носят по великден.
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"както може да се каже, живеем на гърба на техния труд"Ц, не позна. Живеем на гърба на по-доброто си технологично и идейно развитие.
123
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 127"Ако едно правителство лъже народа си, това не е национална сигурност"Аууууууу, ако знаеш просълзих се, защото ми напомни за падането на комунистите: е това вече беше ЯКО лъгане на народа. Даже стреляха без предупреждение ако даже се ДОБЛИЖИШ до границата, белким някой да не научи истината за "другата" страна. Дотам я бяхме докарали.
122
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Живеят на гърба на нашите открития'...Както може да се каже Живеем на гърба на техния труд. Много от съвременните иновации са оригинално азиатски. А ти, между другото, какво точно си открил?Защо даваме храната за християните на идолопоклоници...Много е смешно как такива хора обичат да си въобразяват и че хранят някого, да не говорим да Китай. Ами, безплатен обяд в световната търговия няма, не жевеем преди 2000 години, много от нас не са християни, а атеисти, и такива работи.
121
3
 
14
 
! Отговори
до 136 преди 4 години
Да, има ги навсякъде. Както и по случайност топ 5 на вирусите взели най-много жертви са тръгнали от Китай. Предшествениците на короната САРС и МЕРС също. Как пък не тръгна заразата от суджуците на бай Петко.
120
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дулитъл спри с филмите че много си се огелпил. Индиана джоунс не ходеше при китайците да яде странности. Има ги навсякъде. Ти по добре виж тукашните роми че са оглизгали зоологическата градина. Нещо да си направил или китайците да търсим?
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"да извършваш престъпления в името на родината". Той е извършвал престъпления срещу родината си. Просто е бил объркан за кого работи, но в последните години му идва акъла в главата и ако таваришите не го утрепят заради това че не са могли да го превърнат в пример за подражание, ще си се прибере в САЩ.
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът е от военната лаборатория в Новосибирск, където се е съхранявал, но за нещастие на 17 септември се е взривила газова бутилка в лабораторията и духът е излезнал от бутилката. Има и случаи на едра шарка в Русия болест която я няма в света от десетки години, но щамове от нея са се съхранявали там. Руснаците не трябва да прехвърлят вината нито на Китай нито на САЩ.
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 130Да, абсолютна мистерия е, как точно Сноудън доказва принципността си, отивайки при това което оправдава такива методи на първо място. От това по-лошо няма, но мисля че той полека лека е започнал да го осъзнава. По-добре късно, отколкото никога.