Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"

На Запад се чуват гласове за бойкот на китайското производство
26 мар 2020 08:30,
235
Китай: Спрете да наричате вируса "китайски"
Снимка: БГНЕС

След като някои американски политици нарекоха новия коронавирус „китайски вирус" и „ухански вирус", на Запад започнаха да се разпространяват слухове за внасяните от Китай стоки и някои хора вече подстрекават към бойкот на „китайското производство". Това е опит да се опетни Китай и провокират противоречия между него и другите страни, който има скрит замисъл, пишат от радио "Китай".

Още по темата

Всъщност СЗО вече посочи, че новият коронавирус не може да се предаде чрез стоки. Той може да оцелее максимално 72 часа върху пластмасови или стоманени повърхности. Това означава, че при вземане на необходимите мерки за дезинфекция, продуктите няма как да се превърнат в канали за разпространение на вируса.

В момента епидемията е засегнала над 180 страни и района по света. Според логиката на тези американски политици, почти всички стоки по света са заразени с вирус. Ако това е вярно, как ще се справи човечеството с епидемията?

След избухването на епидемията, Китай изпрати спешни медицински материали на Пакистан, Иран, Южна Корея, Япония, Италия и Африканската лига, задоволявайки вътрешното търсене за борбата с вируса. Както каза говорителят на китайското Външно министерство, ако се страхувате, че „китайските продукти носят вируси", по-добре не носете маските, защитните облекла и не използвате вентилаторите, внесени от Китай. Много страни искат да купят вентилатори веднага от Китай. „Ние имаме десет хиляди поръчки за вентилатори", заяви мениджърът на една пекинска медицинска компания.

Днес председателят Си Дзинпин се очаква да се включи във видеоконференция на високо равнище между лидерите на Г-20 за справянето с новия коронавирус. С това Китай се надява да съдейства за общата борба на международната общност с епидемията, да усъвършенства глобалното здравно управление, както и да намали влиянието на епидемията върху световната икономика. Пред общия враг, сътрудничеството е единственият избор на човечеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добрият гражданин прави родината си добра. Да се подчиняваш сляпо и да извършваш престъпления в името на родината не е добър гражданин, а безумен престъпник.
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 134"Ако" не е вярно първо трябва да се докаже че не е вярно. ЗАСЕГА се знае, че епидемията избухна в Китай. Също така се знае, че китайските власти се опитваха в началото да скрият какво става, което и направи нещата трагични. Или забравихте доктора който откри заразата и би тревога и който го влачиха по арести преди да се жертва за пациентите си?
114
3
 
6
 
! Отговори
до 130 преди 4 години
Да изобличаваш дадена държава, претендирайки за съвест и да се забиеш в Русия е тотален парадокс. Сноудън е типичен пример за човек, който няма психиката да се справи с инофрмацията, с която разполага. Действал е първосигнално и сега ще си бере плодовете на "съвестта".
113
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"На Сноудън му липсва родината". Ако се замислиш какво значи "родината" ще ти стане много бързо ясно, че му липсва реалността оформена около идеите, които той между другото си мислеше че защитава, когато "каза истината", а после се оказа, че просто не е дорасъл да разбере геополитическата игра, в която няма джентълменство. Невероятно е как толкова умен човек който отгоре на всичкото е станал част от машината за борба на тоя фронт, се е подлъгал за такава наивност.
112
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато едно правителство лъже народа си не е национална сигурност. Истината все някога излиза наяве. Някои тука са свикнали - каквото каже америка значи е правилно. Точно това е измяна.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постоянно ми трият препратка към статия на Бил Гейтс от 2018
110
2
 
18
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Ако е вярно, че заразата е тръгнала от КИТАЕЦ в КИТАЙ, който е плюскал полужив прилеп, значи вирусът е КИТАЙСКИ!
109
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕльоменатДъжавна измяна е да предаваш доверието на ниво национална сигурност. Те ще го съдят за това, а не дали е казал истината или лъжи. Уики лийкс има шокиращи неща за всички. Такъв е света в който живеем, тъй че ... Или си мислиш че на мракобесието се противодейства с прегръдки и любов? Наивно. Не са еднакви неща, ако ми отговриш на въпросите за това представяш ли си десетките и стотици хиляди Сноудън и Асандж и то само в България, без съд, без даже да са направили нещо незаконно ...
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕльоменатНе е безопасна, драги, но целта на поправката не беше да кажа, че е "безопасно", макар че тепърва ще се установява дали въобще е Е белодробна фиброза. Забрави да ми кажеш, ако Е фиброза ще трябват ли ПАЧКИ или не?
107
1
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 4 години
Значи да казваш истината , пък била тя и лоша за САЩ е държавна измяна и трябва да се осъди човека ли? Чел ли си поне нещо от Уикилийкс? Има доста шокиращи неща и то точно за САЩ. Проблемът е , че си мислиш че защитавам комунизмът, а аз просто ви показвам , че са еднакви неща. Неудобните и показващи уродливата страна и на двата стоя се гонят , затварят или убиват.Ниъп аз нито родителите ми са били членове на БКП и за това нямаме апартаменти и не сме потомствени началници в някой завод.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕнгелсАко тая организация се насочи към това да те мачка на лично и идейно ниво не знам дали толкова много ще й се радваш. Много ме кефите, като ви чета, само защото си мислите, че това вас няма да ви стигне: ако се сбъднат мечтите ви ще ви стигне и още как. Тогава ще видите "кон боб яде ли", както се казваше в един български филм.
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122Сноудън иска да се върне в САЩ. Смятай колко му е хубаво при "таваришите".
104
1
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Ми китайски е Ухан е в Китай да не е в Нова Загора.
103
3
 
10
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Китай е най-измамната страна. Живеят на гърба на нашите открития. Време е да затворим всичко за тях. Защо Брюксел позволява на хуавей да продават телефони и защо ползваме техни мобилни клетки ?Защо даваме храната за християните на идолопоклоници?
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕльоменатНе с дочел, драги. Сноудън и Асандж вадиха различни факти, по-голямата част от които нямат нищо общо със САЩ. Тях ги търсят за държавна измяна (по-специално Сноудън). И ги търсят да ги СЪДЯТ. Таваришите досега да ги бяха "свитнали" предателите стил Литвиненко (знаеш ли кой е?). Не ми отговори на въпроса представяш ли си десетки и стотици хиляди Сноудън и Асандж, само че без да са нарушавали нищо и без съд и присъда. Не чух, това за теб същото ли е?
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 117Сноудън вдигна врява ,бил се грижил за човешките права!Кой му пука за това?Хората искат сигурност ,ако ще и да ги подслушват и следят и не видях американците да са се вдигнали в негова защита.
100
5
 
6
 
! Отговори
Енгелс преди 4 години
Китайците може да са гнусни и жълтури, но имат много добра организация!
99
4
 
10
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
От къде идва свинския грип? Пак от Китай.Тръмп беше прав. ЕС да затвори врати за хора, които са ни чужди. Те не се покланят на Христос. Точка!!!
98
9
 
6
 
! Отговори
така като гледам преди 4 години
Вирусът ще остане в историята като "Вирусът от Ню Йорк", такива са мрачните прогнози за развитието му!
97
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо китайци оставиха сума аптеки в Северна Америка и Европа без термометри и маски?