Руснаци с имоти у нас бягат от България, скъпо им е

Плашат ги сметките за ток, за здраве, предстоящото влизане в ERM ІІ
132
Руснаци с имоти у нас бягат от България, скъпо им е
Снимка: БГНЕС

Руснаците, които имат апартаменти в България, бягат от страната ни. След затварянето на летищата в родината им, те наблягат основно на влаковете и личните автомобили, за да се приберат по основните си домове. Причината е в паниката от коронавируса, предаде "24 часа".

По традиция руските пенсионери, които имат апартаменти по Черноморието, идват след 20-ти март. Те обикновено стоят до края на ноември и се прибират в Русия заради централното парно отопление. В България през зимата сме обречени на студ и непосилни сметки за ток, казва Таня Иванова от Мурманск.

Елина Каровина от Москва обаче вижда проблема другаде. "При нас все още здравеопазването е безплатно, докато в България се заплаща за всяка медицинска услуга. Руснаците трябва да се разделят със солидни пари за здраве, особено ако нямат постоянно местожителство", казва тя.

Гражданите на Русия, които вече имат 5-6-годишен стаж у нас със свои жилища, в момента се мъчат да продадат на сънародници, за които България е все още непозната и привлекателна. "Старите кучета" се страхуват и от влизането ни в чакалнята на еврозоната, което ще направи живота за тях по-скъп.

Руснаците вече търсят апартаменти по руското Черноморие, около Анапа, където тепърва започва строителство на жилищни комплекси.

Според препатилите от години московци, у нас качеството на строителството е като за кокошкарници, докато предприемачите на новите блокове около Новоросийск и в Крим предлагат проектносметна документация с описание на всяка арматура.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
28, това беше за 2018. 2019 г. е 1 мрд износ от Бг и 6.5 млрд внос от Русия.
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Откъде накъде ще ги командваш,българите никога не са мразили руснаците,ти сега най-големия командорски шеф ли стана,че да гониш руснаците от страната ни?"Тавариш и ти си за гонене заедно с твоите руски началници от България. Един предател по-малко е добре за България.
38
10
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Ще бягат ми, България не е за граждани от третия свят, имаме си достатъчно социално слаби в ромските махали, нямаме нужда и от външни елементи ... !!!
37
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заслужава си да вдигнем още цените, за да помогнем на руските навлеци по-бързо да се изнесат от България. Имат си достатъчно блата да ходят там.
36
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОткъде накъде ще ги командваш,българите никога не са мразили руснаците,ти сега най-големия командорски шеф ли стана,че да гониш руснаците от страната ни?
35
7
 
15
 
! Отговори
:)))) преди 4 години
До свидания навсегда.
34
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По традиция руските пенсионери, които имат апартаменти по Черноморието, идват след 20-ти март. Те обикновено стоят до края на ноември и се прибират в Русия заради централното парно отопление. Правилно. В Русия за няколко стотин рубли на месец през зимата получаваш такава температура в апартамента си в Сибир, каквато е температурата в България в края на месец май. Никога в Русия през зимата не съм мръзнал така, както мръзна всяка зима в България.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китайците вече намериха начин как да принтират и високи сгради,мисля,че след време и домовете ще поевтинеят.А принтирането отнема много по-малко време от строежа и може да се използват различни материали.
32
6
 
13
 
! Отговори
Гошоайд преди 4 години
Айде чиба
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските началници да си приберат и слугинажа от български русофили към Сибир.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зозо тонката давай на упорките.
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако България намери начин да вкарва петрил от Средиземно море и да зарежда Нефтохима, ще спестим милиарди.
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми се струва,че с падането на Китай,целия свят ще загуби,а цените ще скочат!
27
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да избягат до крак тия нашественици на путинизма. Никой не ги е канил и никога не искаме да стъпват отново на българска земя. Добре е и да си приберат и разпищолилите се русофили предатели в матушката за да ги научат на глад и бой по тъпите канчета.
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оня ден гледах как принтират сгради и къщи за един ден,включително и в Русия и с различни материали.
25
13
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Много се радвам, че руските идьоти се изнасят. И не ги е срам да си кажат, че са се *** бали да си купят кокошкарник, а сега се опитват да го пробутат на свои сънародници. ***!
24
0
 
20
 
! Отговори
5 апартамента преди 4 години
За съжаление паднаха и продължават да падат
23
2
 
10
 
! Отговори
10 евро на м преди 4 години
Месечно за обслужване
22
29
 
24
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
*** ако не беха руснаците, смешната ви държавичка до сега да беше фалирала три пъти. видяхте ги партньорчетата си от еврозоната. първо еврозоната и после всеки самичак. бълкхария за кои българи? за лилявете? или за гербаджийските трожкаджии от свищов? или за тези от помощното училище на цвък? или за тенис партньорчетата на порко с къщята в барцилона?
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как може изобщо да се сравнява новото строителство в Русия с българското?! Разлика като от небето до земята, но който се излъгал, излъгал се е, сега започнаха да ги предлагат по 400 евро квадрата и в България. Те повече и не струват. Освен това, българинът като чуе, че трябва да плаща по 10 евро на метър идеална част, му се спича екскремента.