Новите случаи на вируса са 5, вече са излекувани 17 души

113 души се лекуват в болница, 13 са интубираните
Обновена: 30 мар 2020 18:25 | 30 мар 2020 17:16, Веселина Йорданова
109
Новите случаи на вируса са 5, вече са излекувани 17 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

5 са новите случаи на COVID-19 по данни на Националния оперативен щаб, общо потвърдените у нас случаи стават 359.

Още по темата
Общо излекувани до момента са 17 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Не са регистрирани нови административни области, на чиято територия да е регистриран случай на COVID-19. Новите случаи са разпределени както следва: два в София, един в Плевен, един в Монтана и един в Благоевград.

113 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 13 от тях са интубирани.

56% от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са при мъже, респективно – 44% при жени. Средната възраст на лицата, дали положителна проба за новия коронавирус, е 45 години.

Регистрираните случаи по административни области са както следва: Благоевград – 11; Бургас – 14; Варна – 17; Велико Търново – 2; Габрово – 2; Добрич – 6; Кърджали – 5; Кюстендил – 2; Ловеч – 1; Монтана – 17; Пазарджик – 7; Перник – 5; Плевен – 9; Пловдив – 21; Сливен – 4; Смолян – 7; София – 223; Стара Загора – 2; Хасково – 1; Шумен – 3.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Това са глупости, белодробните петна са от пневмонията, която се развива при малък брой хора, не от самия вирус. То и от нормалния грип всяка година има по 80-90 хиляди пневмонии в България и много с белодробна недостатъчност, ама кой да ти го съобщи по новините...
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разходкаджиите ще ни нашарят яко, от понеделник сме под ключ!!!!!
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще пламнем, само гледайте
30
4
 
12
 
! Отговори
А дали? преди 4 години
Аз пък смятам,че тестовете свършиха и нямат пари за нови.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много малко днес бе ...пет...тва цифра ли е? кой ви дава тоз сценарий, така никой няма да се изплаши достатъчно
28
9
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 4 години
Тая карантина ще ти се струва като уикенд! Очертава се заради такива безотговорни като теб цяло лято да сме заключени!
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната възраст на лицата, дали положителна проба за новия коронавирус, е 45 години.----Значи повече от 95% ще оживеят.
26
13
 
10
 
! Отговори
5000лв е малко преди 4 години
Г-н Мутафчийски вдигнете глобата на 10 бона, Бай *** само от сопа разбира и накрая ще спре да циркулира безделно по улиците!
25
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглата генералска хунта е разпоредила от утре всички да сме с намордници (маски, дето ги няма по аптеките). Дресировката продължава. След още една седмица ще искат и да ходим на четири крака. Докога ще ги търпим да издевателстват над нас?
24
9
 
10
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
То се вижда свободията до къде води, най-леберта държавите са най-засегнати!Та заради такива свободяги като вас ще пламнем като сухи дърва!
23
9
 
11
 
! Отговори
anonymous преди 4 години
До АнонименПриятелю, не познаваме този вирус и последствията от него. Може да не умреш от него, но да имаш белодробна недостатъчност до края на живота си (китайски лекари са забелязали матови петна по белите дробове на оздравели от covid-19, може да е фиброза). А може като премине през толкова много хора (даже да нямат симптоми), да мутира по-често и да се появи нещо опасно и за твоето стройно и здраво тяло. А може и да пострада баба ти или дядо ти. Стой си вкъщи.
22
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква карантина кви пет лева бе?? Карантина в момента няма, и няма как да има. Хората си ходят на работа, излизат до магазина, в градския транспорт и т.н. Каква е логиката да ти забранят да се разхождаш сам във Витоша, но да ти позволят да се набуташ в претъпкането метро. Хора навън винаги ще има, най - малко тези които работят по супермаркети и аптеки. Ако някой още си мисли, че вируса ще бъде спрян като си виси по панелката е най - големия ***.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахах, абе вие сте манна небесна за Боко и Майтапчийски, честно! Колко искате да са случаите, като правим дневно по 100 теста бе хахахахаххаха... Германия прави 400 000 теста на СЕДМИЦА! Как лесно ви манипулират, овце...
20
5
 
15
 
! Отговори
kris преди 4 години
До Щаба - Забранете на църквите да събират хора за празниците! Засега се движим много добре! Трябва да им се наложи забрана - иначе ще пламнем! За какво ги търпим тези ограничения и глоби сега, а те да рискуват здраето и живота на нацията?!
19
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мноооого простт народ бачо, казаха стойте си у дома,не излизайте за да елиминираме вируса и после да си продължим както преди! Обаче бай *** му се видя много 10 дена да не излиза и започна да злоупотребява и сега ще има още по-строга карантина!
18
10
 
6
 
! Отговори
управител на хотел преди 4 години
всичко идва от глувапите софиянци които бачкат за 2 бона на месец и се чудят как да отидат на почивка до мизерните гръцки хотели.аз живея в малак град и имам хотел с 60 стаи. дори затварянето от тоя коронавирус няма ме събори. ходете си в гърция
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Як, як, колко да е як този ген?Не всявайте излишно спокойствие у непредпазливите и безотговорните!Това, че 30% от нас имат такъв ген, че не се разболяват от СПИН, се дължи на това, че сме потомци на най-старите заселници на Европа. Другите, минали и преминали на север и запад имат мутации, които ги правят по-неприспособими. Но за Крона вируса тепърва ще се пишат дисертации, не е сега момента да хукваме по улиците.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако слушаме "свободолюбивите" и изтървем карантината, лошо ни се пише!Ако на някого не е ясно, че всичко зависи от това да си седим вкъщи, нека предложи друго обяснение за малки брой заразени!
15
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, според последните данни от Европа 80% от жертвите са с надморменно тегло. 99% от жертвите имат хронични заболявания. Също така пушачите е три пъти по вероятно да умрат от непушачите. А за здрави хора без вредни навици смъртността е от рода на 0.01%.Еми сори ама като сте си ядяли сланинката и сте пушили цял живот, няма сега цялото население да страда. Който се чувства в риск от тоя вирус да си седи вкъщи. Но не е хуманно заради 10-15% рисков контигент, останалите 90% да седят закючени.
14
9
 
18
 
! Отговори
До безделниците преди 4 години
Улиците пълни, площадите пълни, по горите ги гледам спрели колите си! Ами извинявайте, от понеделник ще го ядете на три ката, само до магазина и до аптека и заключени, ама заради вас всички ще страдаме!