ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика
1 апр 2020 13:32, Ния Христова
151
 ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация
Снимка: БГНЕС
Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 
 
Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.
 
Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин.  
Още по темата
 
До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.
 
И Москва, и Пекин отричат тези обвинения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
30
 
! Отговори
Trump преди 4 години
На некъдърното управление на ЕС,не взетите на време мерки за ограничаване на заразата пак Русия и Китай са им виновни.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ЕС не разпространява ли фалшиа информация като Ердоган е диктатор
37
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Е тука действително си прав...държавата Русия да притежава цялата нефт на Венецуела, това действително само Путин може да направи! Я да видим сега дали ще му стиска на дончо да изпрати някого сваля Мадуро!!! Всъщност, НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ е някой си гуайдо, когото "целия цивилизован свят", барабар с нашите послушковци "обявиха" за призидент на Венецуела??? Въобще, явно дълго време няма да се роди още такава фигура като Путин! Дано да измъкне окончателно Русия от лапите на либералите
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбирам, ако членове на ЕС като Италия твърдят, че няма съпричастност това лъжа ли е??? Когато канцлера на Австрия намеква, че в ЕС нещата куцат това лъжа ли е??? Друг въпрос е дали в самата Русия всичко е цветя и рози, но за това са руснаците да си критикуват правителството.
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки следобяд, от два до четри Путин се занимава с дезинформация. Нещо като хоби му е. Но Европа страда! Не го е срам!
34
4
 
16
 
! Отговори
Вярно и по преди 4 години
Вярно е,че китайците се замотаха 2-3 седмици докато се чудеха това поредният обикновен грипен вирус ли е или е нещо ново. Още по-вярно е,че англосаксонските държави и сега 2-3 месеца по-късно още не вдяват напълно сериозността на положението.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 26"Талантливи девойки"................аллооууу, ти да не си прилетял от някой друга планета!?? Там такива про-с-ти-тутки може и да се "талантливи" в нещо, но тука са си чисти п-р-...ки, и се считат за чисти ***!
32
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
15,, още няколко месеца с тия цени на петрола и пиндостанските шисто-производители масово ще фалират. Арабеските също няма да издържат. На петролния пазар ще останат само Русия и Венецуела. На 28.03.2020 г. "Роснефт" продаде всичките си венецуелски активи на правителството на РФ и сега контролния пакет на венецуелския нефт е в ръцете на Путин. Венецуела е страната с най-големи запаси на петрол в света.
31
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по долни и гнусни от неадекватните страхливци в Брюксел !
30
12
 
5
 
! Отговори
до30 преди 4 години
Щото нямат, там се бият за водка.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Брейййййй.....ти пък си тръгнал да противоречиш НА ОФИЦИАЛНАТА ТЕОРИЯ НА ДАРВИН, която още си е на най-висока почит в ингилизистан! Че ние и така и така сме си от рода маймуни, какво си седнал да се оплакваш! Е, може малко по-висш клас, макар, че в светлината на последните събития ЗАПОЧВАМ СИЛНО ДА СЕ СЪМНЯВАМ!!!
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Русия не се бият за тоалетна хартия.
27
1
 
17
 
! Отговори
КуКлус преди 4 години
За това ни натикаха по домовете да ни напълнят главите с медийните си глупости ...човек няма какво друго да прави освен да гледа новини и да чете ......тежко му на този който вярва без да се замисли !
26
2
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Еми Вие ги научихте на това -РТ и Спутик са протитипи на DW,BBC и CNN..Те казват Истината ,но на Вас не ви харесва ...щото сега ЕС и САЩ са наковалнята ,а *** е Китай и Русия.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Путин защо намаза дръжката на Скрипал, а?
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Путин защо изпрати в затвора талантливите девойки от *** Райът, а?
23
1
 
6
 
! Отговори
<><> преди 4 години
Ааааааахахахахахахахахахахах......не издържам баце иииии излизам навън !
22
15
 
12
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Тук във форума бъка от руско/китайско/северно корейско/венецуелско/иранско/асадски привърженици водещи кампания по дезинформиране и объркване на хората
21
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Путин защо сипа новичок в салатата на Гебрев, а?
20
7
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Това е жалко от страна на ЕС ! Видя се кой "враг" помогна на Италия и кои "приятели и партньори" и обърнаха гръб ! Видяхме ...тази статия е корона-статия !