ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация

До този момент посланията не са стигнали до по-голяма публика
1 апр 2020 13:32, Ния Христова
151
 ЕС обвинява Китай и Русия в разпространение на дезинформация
Снимка: БГНЕС
Китай и Русия продължават да използват глобалната криза с коронавируса, за да разпространяват фалшиви новини, според последния доклад на екипа на Европейската служба за външно действие, който работи в тази сфера, пише днес "Политико", цитиран от БНР. 
 
Дейността на екипа "Ийст Стратком" включва развенчаване на фалшиви новини, които идват от Русия. Те посочват, че има над 150 случая на прокремълска дезинформация, която е свързана с глобалната здравна криза. Сред тях има и твърдения, че ЕС е на ръба на колапс заради непохватна реакция на правителствата относно COVID-19.
 
Руски медии като РТ и Спутник популязират методиката и подчертават, че Кремъл е бил по-добре подготвен от западните си партньори. Също така, че някои от правителствата в ЕС са приветствали помощ, която е предоставена от Москва и Пекин.  
Още по темата
 
До този момент подобни послания и новини не са стигнали до по-голяма публика. Предимно си остават между добре настроени граждани към Русия и Китай, в частност в страни като Италия, Испания и Гърция.
 
И Москва, и Пекин отричат тези обвинения. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същите тези Китай и Русия бяха първите който подадоха ръка на "великият" EU в настоящата криза, изпратиха медицински натеряли и лекари за да помогнат. Има една велика поговорка "храни куче да те лае..." Та меките китки от EU правят товно това :) Плюят в изворчето от което пият вода. Жалка история
58
2
 
7
 
! Отговори
Фейк нюз ли? преди 4 години
"Американския вирус" за разлика от "китайския вирус" се оказа по-як!
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТРЪМП 42 Като нямаш лично мнение по въпроса на си присвоявай мнението на други блогъри.
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 4 години
До АнонименНе се свършихте недоносените. Дано корона вирусът да помогне!
55
3
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Милото ЕС се оказа много жалка организацийка!Появи се някакъв грип и тия затвориха ДЪРЖАВНИТЕ граници. Ако бяхме нещо подобно на съюз, щяхме да изолираме само области където заразата е силна, например района на Милано, а не държавни граници.
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти наред ли си? Китайска зара? Може да е в Китай, но не е китайска
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименОстай го самолета че там са се увъртели от измислени доказателства и даже Малайзиая не иска да има нищо общо с тетъра който още от първата сесия беше фиаско!
52
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
53 Абе вашия трибунал е доста съмнително да се случи, но факт е че русия та ти вече я СЪДЯТ за сваления малайзийски пътнически самолет! И ще я ОСЪДЯТ, понеже всяко престъпление има своето възмездие! Между другото който още не е чул- Щатите завеждат ИСК срещу китай заради китайската зараза, убиваща и в момента хиляди по света!
51
4
 
20
 
! Отговори
НИЩО НЕОЧАКВАНО преди 4 години
На крива демокрация все руснаците и китайците са и виновни....
50
2
 
12
 
! Отговори
anonim преди 4 години
Ами то си е така. ЕС е на ръб ана кокапса. Не могат да си произведат нищо даже спирт. Добре че е Борисов та им праща. Смешници ЕС.
49
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
49 FAKE NEWS. Ru.....?Руските ти братчеди лъжат та се кинат, ще дойде и края на април тогава пак ще ти го повторя русоробче!
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново под слънцето. Има си цял институт за дезинформации...
47
1
 
12
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Информационно психологическата война се води в света от края на ВСВ!главните организаторимизпълнители са във Вашингтон,Лондон,Париж,ТелАвивНаалото бе дадено от речта на Чърчил във Фулъм!Този материал си е нагледен пример как колониалната администрация в София работи срещу Родината!Помпозно-европейска служба за външно деиствие!Оставете Русия и Китай-ГЛЕДАЙТЕ ЮЖНА КОРЕЯ СИНГАПУР И ТАЙВАН!А сегашните управляващи да мислят ЗА ВОЕННИЯ ТРИБУЛАЛ,КОЙТЕ ЩЕ ГИ СЪДИ ЗА ГЕНОЦИД!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименобъркал си не са стари самолети а остарели мрално атомни рееактори без решение на НС
45
16
 
6
 
! Отговори
zdht преди 4 години
Тази "новина" докара зомбираните русофили до екстаз и мазоли на ръцете....пълни нещастници, много скоро руската *** ще се вмирише още повече.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"На 28.03.2020 г. "Роснефт" продаде всичките си венецуелски активи на правителството на РФ и сега контролния пакет на венецуелския нефт е в ръцете на Путин."------------------------------------------Пак тогава Владимир Путин разпореди да се даде старт на "Сила Сибири -2". "Академик Черский" - главният достроител на "Северен поток-2" - заобиколи "Добра надежда", *** вълните на Атлантическия океан и на 10.04 ще пристигне в Конго, а до края на април ще влезе в Балтийско море.
43
5
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
С тази статия ни показват точно обратното.
42
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо вайкане и скимтене на меките китки.Море..,да бяха Рейгън и желязната лейди Татчър,да са им дръпнали шалтера на червените и жълти *** 100 пъти.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Шойгу 24Ха-ха-ха-ха........не можеш да "объркаш" объркани хора!!!! НАЙ-МНОГО ДА ГИ ОПРАВИШ И НАПРАВИШ НА ПРАВ ПЪТ!!!!!!!
40
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе нали Бойко купи СТАРИ самолети за милярди... пак ли Путин е виновен че сега няма пари в хазната ??