Заради COVID-19: Къде и кога може да бъдем глобявани, ако сме навън?

"Витошка" не попада в забранените зони, наложени глоби обаче има и там
2 апр 2020 07:00, Анисия Иванова
59

Близо 800 са издадените актове на хора, които се разхождат в паркове и градини в цялата страна. Всеки един е на стойност 5000 лв. От МВР напомнят, че ще продължат с обиколките по парковете.

Някои актове обаче, може да се окажат незаконосъобразни.

Въпреки снежното време и малкото хора, излезли на улицата, полицейско присъствие не липсваше и вчера на бул. "Витоша". От 20 март преминаването през паркове, градски градини и спортни площадки е забранено.

"Витошка" не попада в забранените зони, наложени глоби обаче има и там. Въпросът е за какво?

"Има си заповед на министъра, с която той е ограничил събирането на повече от две лица. Тази заповед важи абсолютно навсякъде дали в парка, дали в градинката, пред блока – нямат право да се събират", коментира адвокатът Валентина Каменарска пред Bulgaria ON AIR.

Според експертите заповедите са хаотични, а голяма част от актовете може да се окажат незаконосъобразни. Има значение кой и къде е установил нарушението. Не всички паркове и градини са с официален статут на такива.

Повечето граждани твърдят, че са наясно какви точно са забраните. Но не оправдават огромните глоби за тях.

От Здравното министерство обявиха, че санкциите за различните нарушения ще бъдат разгледани поотделно и определени наново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Като се стопли, ако не се спазват мерките, ще се увеличи броя на глобите. Всеки да си поема риска и последствията.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До еволюцияСебе си визираш, предполагам?
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПНавсякъде е опасно. Най-много на места през които има трафик на доста хора. А по принцип трябва да се спазва това, което се препоръчва.Не да "разсъждавате" кое е правилно. Вируса е подобен на биологичните оръжия. Живее до няколко дни навън по всякакви повърхности. Естествено където има много хора има вероятност и той да остане където са били и на другия ден да зарази други хора.
7
13
 
20
 
! Отговори
еволюция преди 4 години
от стадо блеещи овце се превърнахте в ято послушни ***.
6
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако мина през парка за да отида до магазина да взема нещо за ядене, щото у нас само *** останаха за ядене и се разминавам с хора на по 10- 20 метра... 5 бона глоба, а в градския транспорт имам право да се нахакам с още 20 човека на по метър разстояние и то в затворено пространство?Няма такава идиотияяяя. Няма!
5
1
 
20
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ще напълнят съдрана хазна !
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като се стопли, тая забрана никой няма да я спазва.
3
3
 
21
 
! Отговори
Чоко преди 4 години
Как да отида на работа ??
2
5
 
58
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
5 хил лв са си една годишна минимална заплата след удръжките.И то за разходка в парка, видиш ли! В бедна Франция е само 130 евро. На всеки му писва по някое време от тия щуротии и иска да се поразтъпче. Какво лошо има да се поразходиш в парка? Там по-опасно ли е, отколкото в градския транспорт?
1
1
 
39
 
! Отговори
Рудолф преди 4 години
Простотията не е по животните