Още 24 болни с коронавирус, броят на заразените достигна 522

Най-много положителни проби има в София - 13 нови
Обновена: 5 апр 2020 08:22 | 5 апр 2020 08:13, Камелия Цветанова
370
Още 24 болни с коронавирус, броят на заразените достигна 522
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24.

13 - в София, в Бургас - момче на 17 години, Стара Загора - 3, Перник - 2, Сливен - 2, Русе - мъж на 21 г., върнал се от Англия, Пловдив - 1, Кърджали - 1, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
192 са в болници, 26 са в интензивни клиники.

Мъжете са 57% от болните, жените са 43 % от случаите. Средната възраст на заразените е 46,5 години.

За вчера починалите са четирима.

За един мъж в "Пирогов" не е било съобщено вчера, тъй като пробата му е излязла късно снощи.

Общо 17 са починалите, средната им възраст е 65 години.

Излекуваните са 37, като сред тях новите са трима, които са установени с отрицателни проби  - жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград. Сред излекуваните 23 са мъже и 14 са жени, а средната им възраст е 47 години.

В София случаите са 308, 111 от тях са в болница.

9 са откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран.

В армията има 2 случая, единият е по-тежък, другият е в Румъния.

Имахме двама съмнителни, които върнахме от мисия в Косово, които не се потвърдиха като положителни, съобщи проф. Мутафчийски.

От медицинския персонал са 23 заразени.

Върви по-обширно тестуване заради установен случай в "Бърза помощ". Изследвани са 40 души вчера, ще се изследват 40 и днес в "Бърза помощ" в София. Там имаме колежка, която е пътувала в чужбина и е с коронавирус, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и от СЗО казаха,че трябва да се направи масов скрининг на населението като се започне от рисковите групи,за да се види действителната ситуация и да се започне от там лечението за по-бързо преодоляване на кризата.Защо нашите не го правят?Защото не искат да се охарчат или защото заблуждават нас и Европа,че много добре се справяме.
240
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Замириса на герберски фашизъм!Преди час един милиционерски психолог се яви в БТВ за да наплюе президента и доктор Мангъров. Отстрелването на неудобните на хунтата започна!
239
4
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Защо в Щаба няма Лекар специалист поТуберколоза ???Това нещо наречено КОВИД - 19 е Туберколоза /Трябва да се приложи теста наречен Манту , хем се показва дали си Болен , хем Имунизира като БЦЖ ???
238
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТестоветеАко изключим тестовете на депутати, министри и прислугата им, колко теста са направени в България? А ако изключим и медицинският персонал, който е задължително да бъде тестван, колко теста са направени в България - 500 или 550?В САЩ в последните два дни за едно денонощие правят 700-800 хиляди теста. В Латвия са направили над 20000 теста, което е 11000 теста на 1 милион население.
237
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, теста ефективен метод ли е?
236
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакай, че един час никой не е питал дали тестове са ефективни.Ало, тестовете ефективни ли са?Притеснявам се, че сте забравили
235
1
 
13
 
! Отговори
мале леле преди 4 години
До Бате ГойкоМай няма никъде точни данни, защо ли? Но една Австрия с население като нас, са направили до момента почти 110 хил. теста (по около 4 хил/ден) и открити около 12 хил.заразени. Защо и в БГ не се тества масово? Сега щели да правят "масови" теста в БПомощ - по 40 на ден?!
234
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още преди няколко дни ви казах,че ви подават на час по лъжичка-всеки ден по около 20-ина болни.Е как така числото е почти постоянна величина?Очевидно,за да не ви плашат с действителната картина и отвън да ги хвалят,че много добре се справят.
233
2
 
9
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Миро,Росен,Даниела,клакьорите на Борисов,вкупом и днес се разлАха като кучета,които всеки ден "ръфат" нашият президент.За какво ти е да купуваш ТВ,като можеш да купиш един тлъст сайт и да ти върши същата работа.С парите си купуваш луксозен апартамент далеч от очите на простите българи и даваш напред.Трябва да си глух, кьорав,за да не разделиш зърното от сламата. Това което желае президента Радев,за добруването на народа си,го е засвидетелствал от първия си ден,когато влезе на "Дондуков"-2!
232
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 244Мисля, че много точно обясни проблема.Нямам какво да добавя, освен едно: Не съм виждал кихащи и бухащи пенсионери наскоро, което не значи че ги няма. Сигурно никой не знае колко са, особено ако живеят сами!
231
2
 
9
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Слушаме само глупости от криещи зад думи липсата на реални действия политици и чиновници.Как разбраха ,че заразените са 522 след като са тествали по-малко от 4000 човека от началото на епидемията защото нямат тестове и няма кой да ги прави.Да говорят за заразени след теста на всеки пребиваващ на тази територия.Защото е сигурно,че заразените са поне 10 пъти повече от обявените.
230
2
 
5
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 4 години
До ВинетуЦветнокожи братко, дъвченето на листа тютюн е също толкова ободряващо. Маниту не е бил благосклонен, защото виждам, че си натрупал зли духове, които те изкушават към ловните полета на вечно замръзналия север. Може би е време да потърсиш вигвама на младата Скачащ Кон, и да оставиш злите мисли да си отидат. След това можем отново с теб да препуснем към Дивия Запад, заедно с цялото племе, така че да намерим нови стада бизони за ловуване. Хау!
229
0
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
има още 4 ТРИЛИОНА изкупуване ипотечни хартии, така общо стават 6 ТРИЛИОНА, 6 Трилиона пари ЗАДЕЛЕНИ ЗА БОРБА С КОРОНА ВИРУС.ХОРА ТОВА НЕ Е КОРОНА ВИРУС ТОВА Е ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ВОЙНА.
228
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по тъпо от комунистическите тролчета. Те и менторите им такива. Да е нещо да им го набиеш , ама мозък. Айде марш на Бузлуджа.
227
3
 
14
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
По-драматичен сценарий ние имаме не криза, а тройна криза- Био, Социална и Финансова криза. Ще разкажа, че вчера САЩ буквално вчера, взривиха атомна- финансова бомба, това е термоядрена експлозия. 2 Трилиона долара ще бъдат предоставени на американските корпорации. ИСКАМ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ, КАКВО Е 2 трилиона долара, ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА НА РУСИЯ Е 2 ТРИЛИОНА. Нали разбирате, че тези пари не са обезпечени с нищо, просто напечатани. Как мислите корпорациите, какво ще направят с тези пари????ЩЕ ИЗКУПЯТ ПОЛОВИН СВЯТ, обезценени активи просто ще ги изкупят. Имайте предвид, че в САЩ има още 4 ТРИЛИОНА
226
1
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Игор Владимирович Рибаков, руски предприемач.Състои се във списъка на най-богатите хора в света по-версия на сп.Форбс за 2019 г. Има състояние от 1,3 милиарда долара. Собственик на корпорация "Техникол" и основател на "Рибаков Фонд"Ето какво споделя той за С 19, това което казва е толкова страшно, че ще го разберат малко и колко е свързано всичко. Направих превод.
225
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще изплува истината ,че този вирус в Европа го има още от октомври 2019 г.
224
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Принципно, питам лекарите във форума, пневмонията по принцип лекува ли се в домашни условия? Доскоро като че ли, съдя само от наблюдения, приемаха такива пациенти в болница. В момента, покрай това променливо време, в края на вълната на предния грип, само мога да си представя колко възрастни хора си бухат вкъщи и смучат лукчета. Личният не може да диагностицира пневмония по телефона, аптекарят не смее да продаде истинско лекарство без рецепта. И какво става с тоя човек? Чака да посинее?
223
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евреите си го връщат на Европа заради холокоста,и това измислиха,те са истинския вирус на планетата!
222
1
 
3
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Със 7000 или 10000 теста на милион население са единици държави."А някъде има ли инфо, колко теста са направени в България? Тук пишат от време на време, но последно видях 7000, беше преди седмица.