Още 24 болни с коронавирус, броят на заразените достигна 522

Най-много положителни проби има в София - 13 нови
Обновена: 5 апр 2020 08:22 | 5 апр 2020 08:13, Камелия Цветанова
370
Още 24 болни с коронавирус, броят на заразените достигна 522
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24.

13 - в София, в Бургас - момче на 17 години, Стара Загора - 3, Перник - 2, Сливен - 2, Русе - мъж на 21 г., върнал се от Англия, Пловдив - 1, Кърджали - 1, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
192 са в болници, 26 са в интензивни клиники.

Мъжете са 57% от болните, жените са 43 % от случаите. Средната възраст на заразените е 46,5 години.

За вчера починалите са четирима.

За един мъж в "Пирогов" не е било съобщено вчера, тъй като пробата му е излязла късно снощи.

Общо 17 са починалите, средната им възраст е 65 години.

Излекуваните са 37, като сред тях новите са трима, които са установени с отрицателни проби  - жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград. Сред излекуваните 23 са мъже и 14 са жени, а средната им възраст е 47 години.

В София случаите са 308, 111 от тях са в болница.

9 са откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран.

В армията има 2 случая, единият е по-тежък, другият е в Румъния.

Имахме двама съмнителни, които върнахме от мисия в Косово, които не се потвърдиха като положителни, съобщи проф. Мутафчийски.

От медицинския персонал са 23 заразени.

Върви по-обширно тестуване заради установен случай в "Бърза помощ". Изследвани са 40 души вчера, ще се изследват 40 и днес в "Бърза помощ" в София. Там имаме колежка, която е пътувала в чужбина и е с коронавирус, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МироНе,тук има БАНСпоред вирусолога Академик ИгорьГундаров епидемия няма,а политиците са"психо био терористи".В закона има текстове за тероризъм и би трябвало Гешев да се самосезира!Интервюто в ютуб:Академик Игорь Гундаров: "Коронавирус - это, скорее, психотерроризм"
220
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 226 Със 7000 или 10000 теста на милион население са единици държави. Данните са известни, ние сме в средата. Германия може да прави по 300-400к на ден, но при 80 мил. население, средната стойност е малко над нашата
219
4
 
15
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Няма ли в България някакъв вирусолог или социолог да ни информираа не някои с пагониНали Не сме Северна Корея или Китай
218
0
 
10
 
! Отговори
подкупните индийци преди 4 години
са завели иск срещу Китай в межд. Съд за правата на човека за 20 трилиона долара, за преднамерено разпространение на вируса. Интересно съвпадение е продажбата на щатско оръжие на преференциални цени при посещението на Тръмп в Индия преди месец. Като добавим и зависимостта на Индия от Британия...Това е фланелка тип "новичок"Още по-интересно е, че шефът на италианския институт по фармакология обяви, че първите случаи на ковид в Италия са от ОКТОМВРИ 2019. Май оттам е тръгнало всичко.
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 237 - че евентуалното неблагоприятно развитиеКорекция "че ЛИЧНО ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН за евентуалното..."
216
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 235 - антиваксърите които отказват да си ваксинират децата.Антиваксърът е специален вид егоист. За да е спокоен, че евентуалното неблагоприятно развитие при поставена ваксина точно при неговото дете, той е способен на постави в риск същото това дете в един бъдещ период от време, както и много други деца, които той приема за "чужди".На петата минута разговор с такъв индивид, той признава сам всичко това и започва да реве/обижда/заплашва. Всичко това поотделно или в комбинация.
215
6
 
0
 
! Отговори
и ти ли куманяго преди 4 години
До лекар пенсионерНа 19 март каналът byoblu24 излъчи голямо интервю с нанопатолог с 40-годишен опит в операционните зали, лекар и професор Стефано Монтанари.Това е шокиращо интервю, защото той каза, че в действителност от коронавирус в Италия са загинали само 3-*** души. Но какво убива, ако не вирус?интервю в ютуб:Dott Stefano Montanari - Coronavirus - Byoblu24
214
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още в самото начало на кризата предвидих, че много хора ще умрат от банални лечими заболявания, докато здравната система се бори с корона вируса.
213
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 231 (лекар-пенсионер)Тя здравната система че е сбъркана, сбъркана е.Обаче и при комунизма си беше сбъркана.Някои ваксини не бяха задължителни, като морбили, паротит и рубеола, които после ги направиха такива.За БЦЖ за туберколоза си прав. Беше задължителна и може би затова и сега минаваме по-леко от западните държави, в които не е въведена.Но пак - това няма връзка със здравната система, а по-скоро с антиваксърите които отказват да си ваксинират децата.
212
2
 
11
 
! Отговори
Важен Дупедат преди 4 години
Тестовете не са за простолюдието!! - требе да се ползват за Важни Институции за да не спре ДЪржавата!!!
211
5
 
10
 
! Отговори
Пичове преди 4 години
Лъжат ви. Всеки месец има предвиден бюджет за здравеопазване стотици милиони. Този месец срещу тези стотици милиони има 100 хоспитализирани. Ясна ли ви е играта? Формират излишък за сметка на здравето на хората.
210
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като средната възраст на починалите е 65 год,значи тъкмо са се пенсионирали и не са се самоизолирали по домовете си да си получават пенсиите приведени за които са работили в обществените сектори с вложения в обществената социално-здравна система като единствена как споразумения според конституцията ли или нормативни актове на нейна основа с правата и задълженията,които са заложени,че още по икономически-финансови правила като задължение на конституционно-правно актова основа за ръст- фючърс
209
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерала мисля че го питаха колко хора умират годишно от двустранна бронхопневмония,за Европа каза 180 000,та така според мен на това му викат коронавирус!!!
208
1
 
12
 
! Отговори
лекар пенсионер преди 4 години
До Винету Да, прав си! Комунистите след 44г направиха имунизационният календар задължителен за всички и затова някои болести като туберкулоза вариола и др изчезнаха завинаги от България за онова време! за съжаление след 89г всичко отиде на майната си и болестите се върнаха,но това е благодарение на сбърканата здр с-*** която продължава и до сега.
207
0
 
14
 
! Отговори
до Олд Шетърхенд преди 4 години
Благодаря за поканата братко Шетърхенд, но откакто шамана ми забрани да пуша, вече не използвам лулата а дъвча дъвки. Искам да добавя нещо за главния пожарника на републиката. Той постоянно се пъчи и казва: Ако нещата бяха лесни комунистите досега да са го направили". Искам да припомня на братския на апачите български народ, че комунистите построиха безчет язовири, пътища, АЕЦ, блоковете в които живеете, училища и болници, които главния пожарникар закрива периодично.
206
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера стана най-голямата автомобилна катастрофа в България.Цели 22 тира катастрофираха на чисто новата тиквена магистрала Марица.Същата ,която влезе в ремонт точно седмица след рязането на лентичката.И нито ред за катастрофата ,вече втори ден.Мисирките май се угоиха , а?
205
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В другите страни се правят по 7000 11000 и т.н теста на милион население, ние сме много назад. Тестове ли нямаме, пазим ги за черни дни ли? Ранното диагностициране ще пребори вируса. Тези в парламента, ако не бяха ги уловили щяха още да заразяват. Нали са доктори- директно на горките бабки. А такива неоткрити са много
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 217 можеш даже и 5 години да прекараш тези твои спестявания доколкото разбирам деца имаш ли или те ходят по балканите.
203
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де какви са тези проби? Тестове имате ли? От къде знаете че са болини точно от корона вирус? От къде знаете че умират точно от корона вирус а не от съпътстващо заболяване?
202
1
 
3
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 4 години
До ВинетуЦветнокожи братко, нека не викаме злите духове на червени бледолики! Те донесоха големия мор от вечно замръзналата земя! Нека с теб потърсим духа на великия Маниту, като се изкачим на свещената планина и пушим лулата на мира и изцелението! Хау!