Повредиха поне 20 кули за мобилни комуникации на Острова

Причината - 5G мрежите
7 апр 2020 20:14, Петя Славова
163
Повредиха поне 20 кули за мобилни комуникации на Острова
Снимка: БГНЕС

Най-малко 20 кули за мобилни комуникации във Великобритания са били повредени през последните няколко дни. Вестник "Гардиан" съобщи, позовавайки се на източници от индустрията и от правителството, че актовете на вандализъм са причинени от популярна теория на конспирацията, според която разпространението на коронавируса може да бъде свързано с 5G мрежите.

Още по темата
Според публикацията, вандали са подпалили миналия четвъртък кула в Бирмингам и оттогава броят на подобни престъпления се увеличава. Значителен брой от тях са извършени в Ливърпул. На повечето подпалени или повредени по друг начин кули, устройства за поддържане на 5G мрежи все още не са инсталирани, обаче е повредено 3G и 4G оборудване.

Според "Гардиан", наскоро Facebook множество пъти е трябвало да изтрива страници, които публикуват призиви за увреждане на кули за клетъчни комуникации. Представителите на социалните мрежи скоро ще се срещнат с правителството в Лондон, за да намерят начин да спрат публикуването на невярна информация за 5G мрежите.

От своя страна групата на най-големите мобилни оператори в Обединеното кралство изпрати отворено писмо до клиентите си, в което подчерта, че няма никакви научни доказателства за връзка между 5G и коронавируса, предава БГНЕС.

Не се уточнява как точно, според потребителите на интернет, 5G мрежите могат да допринесат за разпространението на инфекцията

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
87Да, вместо да перат имат време за висене във фейсбук. Ако направиш едно проучване 90% от хората ще кажат че е по-добре за тях самите да перат.Кво ти дреме за какво си използват времето? И ако ти си използваш времето да висиш във ФБ други го използват за друго.Между другото, тва сигурно е една от ноия "статистики" дето се реализират само в главата ти. Ае да пробваме: ТИ ЛИЧНО би ли прал/а дрехи половин ден всеки ден?
88
2
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
85Не те спира и ти си ползваш и то по собствен избор. Ако искаш да няма облъчвания и пушек отивай на село. Гаранция, там няма такива работи. Абсолютна гаранция.
87
0
 
2
 
! Отговори
до 82 преди 4 години
Да, вместо да перат имат време за висене във фейсбук. Ако направиш едно проучване 90% от хората ще кажат че е по-добре за тях самите да перат.
86
0
 
2
 
! Отговори
джадаймастьр преди 4 години
Сега ревете за 5G след време ще има 6Gи тнт... И след това човечеството ще се превьрне като на филма "междузвездни войни"
85
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До до 72Не не твърдя, че"няма роботизация". И за сегашната роботизация се ползва прехвърляне на данни, само че поради ограниченията на съществуващата технология самата роботизация е на много по-примитивно ниво отколкото може да бъде. С 5Г има много по-големи хоризонти за автоматизация и роботизация.
84
2
 
8
 
! Отговори
до 75 преди 4 години
Не ме спира. Обаче хората не искат да ти поемат облъчванията на трицифрени числа GHz, както не искам да ти дишат цигарения дим и чаденето на катафалката ти или изпаренията от литиевите ти батерии, които ще хвърлиш след няколко години. Трябва да има референдуми. Като искаш затвори се в оловна клетка и си пусни и 10G ако искаш.
83
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама не е изненадващо англичаните са с малко гънки не им се учудвам на простотията
82
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 1/2 НАСЕЛЕНИЕХората ще имат повече свободно време а материалното благосъстояние ще се гарантира от машините. Реално и сега е така: вместо половин ден домакините да перат ВСЕКИ ДЕН, те имат време за други работи. Тва е елементарен пример разбира се.
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До питам сеЩеше вече да има извадени ятагани...
80
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С корона вируса не, но с имунната система да. Всяко радио облъчване влияе на клетъчната структура, а от там и на целия организъм.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TalibanпАтуваш ти...от стола пред компютъра до тоалетната и обратно...
78
1
 
5
 
! Отговори
1/2 НАСЕЛЕНИЕ преди 4 години
До 1 Ей, много заблуден народ.Ако всичко се роботизира, какво ще работят хората?Като не работят - от какво ще живеят?Става една грамадна и ненужна биологична маса...трябва да си "отиде" като ненужна.КАКТО И ДА ЗАОБИКАЛЯМЕ ПЪРВОПРИЧИНАТА ==>>РЕЗУЛТАТЪТ Е Е СЪЩИЯТ.
77
1
 
1
 
! Отговори
до 72 преди 4 години
a в момента как се осъществява роботизацията бе готин? или твърдиш че в момента няма роботизация в производството може бипо-надеждно нещо от оптиката и медта няма. ти су като тия дето ми обясняват че вършели работа с телефон или таблет. та то е неудобно 1 мейл да напишеш, камо ли да свършиш нещо. виж ако под работа разбираш гъзбуук - прав си - може.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви ли щяха да бъдат коментарите ако това беше в страна от третия свят !!! Но се случва във високоцивилизована държава ..
75
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 65А, ми никой не те спира да го правиш. Факта че пишеш тук показва друго, но де да знам, може да е диво изключение (аз лично не вярвам).
74
3
 
1
 
! Отговори
Taliban преди 4 години
ДО АНОНИМНИЯ...ЩЕ ТИ ДАМ ЕДИН ПРИМЕР...ПРЕДИ 5 ГОДИНИ СИ КУПИХ ЕДНО УСТРОЙСТВО ДА СВЕТВАМ ЕДНИ СВЕТЛИНИ ОТ ТЕЛЕФОНА СИ.НЕ СЬМ БИЗНЕСМЕН...ЕКСПЕРИМЕНТА БЕШЕ КРАТЬК.УДОВОЛСТВИЕТО НИКАКВО. В ТЕЗИ ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ПАТУВАМ ДО ЛОМБАРДИЯ. КАРАМ СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ МАТЕРИАЛИ.РРИСКУВАМ ЖИВОТА СИ А ТАКИВА МИЖИТУРКИ КАТО ТЕБЕ ДАЛ БОГ НА БЬЛГАРИЯ.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са Вандали. Това са хора с Техническо Образование които знаят че антените работят с Микровълни с каквито работят Микровълновите печки в които си пукате Пуканки. Знаете ли как ще ви се отразят тези вълни ако ви вкарат в микровълнова печка. Ще ви кажа. След 5 минути прекарани в микровълнова печка ще протечете от всички възможни отвори. Уши очи уста нос и от другите отвори които се сетите. Облъчването с такива вълни докарват онкологични заболявания и унищожават имунната система.Честито.
72
1
 
6
 
! Отговори
пи989 преди 4 години
Хищните корпорации разчитат най-вече на потребителя парвеню...
71
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До тцтцттцтНе мисля че ТИ си разбрал: 5Г основните големи ползи от него са другаде: наример роботизацията не може да се осъществява без прехвърляне на големи обеми информация. Това засяга производствен капацитет и интеграция. Фиидбек в реално време, сензори които се координират помежду си и осигуряват моментални връзки помежду си. Това дали ще можеш да си контролираш хладилника - това и сега го можеш (може би не ти, но го има отдавна).
70
1
 
4
 
! Отговори
до 62 - няма що преди 4 години
В пералнята управлявана от телефона първо някой трябва да сложи насраните ти ***, в умния ти хладилник някой трябва физически за зареди продуктите, които хладилника е сметнал че ти се ядат. ами ако е с индийски софтуер (90%) може да реши че ти се ядат сурови ***, които пускат сокче. с тия програмистчета направо не си представям че ще се кача на автономно каквото и да е превозно средство. даже ще трябва да се изолирам за да не ме газят на пешеходните пътеки. изобщо 1 дълга съпротива се чака