Дрога, секс и коронавирус – елитът на Венецуела не спира да купонясва

Буйно парти стана клъстър на заразата, обезпокои най-високите етажи на властта
9 апр 2020 22:55, Елка Василева
178
Дрога, секс и коронавирус – елитът на Венецуела не спира да купонясва
Снимка: архив, БГНЕС

Те си устроиха едноседмична оргия със секс и наркотици: танцуваха по плажовете с бял пясък на карибски остров с проститутки от Европа, някои си правеха селфита с прочути латино попзвезди.

Но за няколко нищо неподозиращи деца на венецуелския управляващ елит коронавирусът се разпространяваше между тях.

За някои от венецуелските наперени "Боличикос" - привилегированите издънки на социалистическата революция, купонът не е спрял въпреки разрастващата се пандемия в една страна, вече поразена от криза. Досега вирусът е причинил само 7 потвърдени смъртни случая във Венецуела. Но пандемията крие огромен потенциал да смаже една вече осакатена здравна система, в която в болниците няма вода, ток и други основни материали, пише Асошиейтед прес.

Не е ясно колко хора са се заразили миналия месец на купона на архипелага Лос Рокес. Но буйното парти стана клъстър на заразата, който сериозно обезпокои най-високите етажи на властта и предизвика негодувание сред венецуелците, които от седмици са се заключили вкъщи.

Още по темата

"Имаше едно парти, на един остров, и практически всеки присъствал на него даде положителен тест", каза борещият се за оцеляване лидер Николас Мадуро по държавната телевизия на 20 март.

Три дни по-късно, обаче, когато в Instragram се появиха твърде компрометиращи съобщения, той се опита да ги омаловажи. "Кой може да критикува едно парти? Те не са знаели, че са заразени", каза Мадуро, на когото миналия месец бе повдигнато обвинение в САЩ за наркотрафик.

Независимо дали по многолюдните плажове на Маями по време на пролетната ваканция или на нелегални веселби в Испания и Италия през ранните дни на пандемията, младите и богатите си устройваха шумни забавления, които трудно можеха да бъдат разтурени (от властите).

В Латинска Америка, която е регионът с най-голямо неравенство в света, свикналите на луксозен живот елити са обвинявани за внасянето на вируса. В Мексико, например, близо 20 души се оказаха заразени след завръщане от ски ваканция във Вейл, Колорадо. Но последиците лягат на гърба на бедните, които нямат здравни застраховки и се мъчат да запазят неформалните си работни места.

Веселбите в Лос Рокес бяха организирани от няколко свързани с правителството бизнесмени, твърдят двама души, запознати със случилото се там. Те пожелаха анонимност поради страх от отмъщение.

Сред младите лудетини е бил Хесус Аморосо, син на главния антикорупционен чиновник в администрацията на Мадуро, който е в черния санкционен списък на САЩ. Двамата източници казаха, че венецуелски проститутки от Мадрид и Лондон са били докарани със самолет малко преди да бъдат прекратени полетите от Испания - една от най-тежко засегнатите от пандемията страни.

В една страна, затънала в мизерия, Лос Рокес е оазис за малцината, които могат да си го позволят. Сред тях са сътрудници и приближени на високопоставени официални лица, които идват с частни самолети на архипелага от малки островчета. Купоните там станаха особено популярни, след като Маями, Мадрид и Ню Йорк се оказаха недостъпни поради санкциите на САЩ за венецуелци със сметки в чуждестранни банки и невъзможността за полети дотам. Сред тези хора са синовете на Мадуро, твърдят двамата източници, макар че никой от тях не е присъствал на последния купон.

На тези купони се употребяват предизвикващи еуфория наркотици като 2С-В, известен като "розов кокаин" заради високата си цена и розова прахообразна субстанция, казаха двамата.

"Едно от момичетата е било заразено с вируса и никой не е знаел", твърди местен жител и купонджия в аудиопослание, изтекло в социалните мрежи.

Друг от присъстващите си спомня, че той и неговата приятелка се е наложило да бъдат спешно отведени от острова с висока температура. Според него шест души са дали положителен тест за вируса.

Партито е приключило конфузно: всички са били тестирани, а някои от тях от неудобство са закрили акаунтите си в социалните мрежи.

Миналата седмица полицията арестува няколко души, които са били в Лос Рокес, включително съдържателката на публичния дом за скъпи проститутки, след като шумен неколкодневен купон в луксозен апартамент в Каракас е бил разтурен. Полицаите намерили там пистолет, хапчета екстази и осем жени вероятно част от мрежа за проститутки, според полицейската сводка.

От 18-те арестувани за нарушаване на забраната на Мадуро за многолюдни събирания двама са дали положителна проба за коронавирус, съобщиха от полицията.

Хората в бедняшкия квартал Петаре на столицата Каракас все още негодуват заради скандала. Мигел Ренхифо, който кара мотоциклет-такси, каза, че е шокиран от съобщенията за купоните, които богатите си организират, докато страната е в карантина.

"Ние се чудим какво да ядем, а те купонясват, пият, свалят момичета, без да мислят за останалите, - каза 38-годишният мото-таксист. - А тук ние се борим да преживеем."/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не се разбира от статията.Е, все пак нещо се разбира - авторът на този пасквил е на тежки наркотици.
63
1
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
***,прав си,ама требва и сеир,светът е оцелял защото се е смял.
62
3
 
2
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"имат пари за скъпи *** от Лондон и Мадрид."Те не са просто от Лондон и Мадрид, а са "венецуелски *** от Лондон и Мадрид"
61
4
 
7
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Чудя се ефендилер какви шилета сте?Дребни душици,селски дебели чутури,Ганчооолу и Петкооолу,цял живот аргати,ама на гол тумбак,чифте пищови.Все гиздави със скъпи дрехи и телефони и без пара в джоба.И все търсите,аванта,келепир,амортия,кьоравото.Ще питате ага що ни обиждаш?Влезте в гуглата и напишете големите обиди срещу България.Там всичко е описано исторически.Гиди магарета такива.
60
0
 
0
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
До 61,и откъде ми знаеш реакцията,просто се забавлям с простотията ти,гн. анонимен,и спри с тъпите си лозунги,долу.... горе...,ами си напъни мозъчното вещество.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като името на автора на статията е баннато, защо на самият автор се позволяват все още изяви в сайта???
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е Л К Е, коя селска прогимназия завърши, лелче? Смееееетай ;)
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 57 "Американците разработиха фракинга..." - То сега като паднаха цените на петрола, се видя колко е рентабилен фракингът - целият Тексас беше изправен на ръба на фалита, та се наложи на Тръмп да се обажда на краля на Саудитска Арабия и на Путин, та да се оправят цените. Не са прости нещата
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, коя селска прогимназия завърши, лелче? Смееееетай ;)
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестират е нова дума, измислена от посредствения екип на портала днес . бг. Ставате все по-добри. И това е дума, която в правилната си версия е употребена 100000000 пъти през последния месец. Респект. За нищо не ставате.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тъ*омерПробил съм я точно на правилното място като ти съдя по реакцията. След малко ще извадя малко по-голяма бургия да поразширя :)Междувременно, кажи, харесва ли ти китайския подарък заради който си си у вас по цял ден? Тва го дължиш на комунистите, ако не знаеш.
53
0
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"местен жител и купонджия"ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА.... "Пара за ток нямате,а телефони за по 1000лева носите." Телефоните са на изплащане ;)
52
0
 
2
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
До 53,явно си пробил дупка не където трябва,не ме интересува Китай,а колко сте елементарни.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧукундурРазбран сидай да се фокусираме върху нас сикажи сега какъв точно ти е проблемаи какво търсиш в тая тема
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 54Канада вади петрол от пясъци, Американците разработиха фракинга като начин за добив, но Венецуела, горката има само по-труден за добиване петрол и затова нямат. 20 години добив наистина е нищо, за да се докарат до просешка тояга, но то на комунистите все някой или нещо им е виновно. Признавам си, оправданието "гигантски контрасти" не го бях чувал.
49
2
 
13
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Спете бре ханзър! Какво ви интересува Венесуела?Не вижда те ли че утре ще търсите пари за екмек(хляб)Гиди камбур философи! Пара за ток нямате,а телефони за по 1000лева носите.Като ви бият шута от работа ще легнете на пенсията на бубайко.Спете бре!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те Венецуелците ако знаят на какво се оплаквате ще се гръмнат и или може би и те като нас преди 89та си вярват че са много големи
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 43 Във Венецуела добивът на лек петрол спада от 20 години насам, а останалите находища са на тежък нефт, който се извлича и преработва трудно и добивът му е относително скъп, така че не дава голяма печалба като в Саудитска Арабия. Плюс това САЩ наложиха ембарго на Венецуела. Изобщо нещата не са толкова прости, колкото изглеждат.То в Чили уж се бяха оправили, а и там избухнаха милионни протести есента. Така е в Латинска Америка -чудовищни контрасти
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тъ*омерАз съм оператор на бормашина: пробивам такива като теб.Кажи сега как си представяш светлото китайско бъдеще.
45
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех Венецуела,Най красивите Карибски плажове и острови, девствена джунгла, най красивия водопад, колкото искаш природни ресурси- късче от рая. Комунисти на власт и рая става ад.