Правят клинични тестове на още една ваксина в Китай

Тя ще е втората в страната и третата в света от този вид
13 апр 2020 23:50, Ния Христова
14
Правят клинични тестове на още една ваксина в Китай
Снимка: Pixabay

Правителството в Китай е дало разрешение да се започнат клинични изпитания на активирана ваксина срещу коронавируса от нов тип, пишат от в. Монитор. Това ще е втората в страната и третата в света ваксина от този тип. 

Заявката е постъпила от държавната корпорация "Синофарм" към Инситута за биологични продукти на град Ухан. Ще се направят първични и вторични клинични изпитания. Ваксината е получила одобрението от регистъра на Центъра за клинични изпитания на Китай.
 
Междувременно в. "Таймс" съобщи, че ваксина срещу COVID-19 може да е готова във Великобритания до септември тази година. Вестникът публикува интервю със Сара Гилбърт, професор по ваксинология от Оксфордския университет.
 
"Това е възможно, ако всичко върви перфектно", казва експертката, която ръководи изследователския екип, разработващ ваксината. 
 
"Мисля, че има голяма вероятност тя да бъде ефективна, ако съдим по резултатите, които сме получавали с други ваксини. Това не е просто интуиция. С всяка изминала седмица разполагаме с повече данни за анализ. Аз лично оценявам вероятността на 80 процента", допълва още Гилбърт. 
 
Сара Гилбърт предполага, че клиничните изпитвания на ваксината ще започнат през следващите две седмици. Специалистката се надява да получи подкрепа от правителството и да произведе милиони дози от ваксината, която все още не е преминала всички етапи на изпитване, за да започне използването й веднага щом резултатите от тестовете докажат ефективността й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
КОНСПИРАЦИЯТА Е НАЛИЦЕ.ВЕЧЕ ЯСНО НА ВСИЧКИ, ЧЕ ЯДРЕНАТА ВОЙНА Е НЕМИСЛИМА!!ОСТАВАТ САМО БАКТЕРИОЛОГИЧНИТЕ. МЕТОДИ НА ВОЮВАНЕ. ТАКА, НАРОДИТЕ ИЗМИРАТ---А ТЕХНОЛОГИИТЕ ОСТАВАТ. ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ!КОМУНИСТИТЕ СА ПРОСТИ. ТЕ БОРАВЯТ С КРАДЕНИ ИЛИ КУПЕНИ ТЕХНОЛОГИИ, КАТО РУСНАЦИТЕ СЛЕД ВСВ!
11
9
 
9
 
! Отговори
Е, КАК ТАКА.. преди 4 години
БОЛЕСТТА ТРЪГВА ОТ УХАН.... И ИЗВЕДНАЖ СЛЕД 1-2-МЕСЕЦА ИМАТ ПЪЛНА ГОТОВНОСТ И ЗА ВАКСИНА....??????!!!!ТОВА НЕ МИРИШЕ!НАПРАВО СМЪРДИ НА ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОСТАНОВКА!АЗ--НЕ ВЯРВАМ НА КОМУНИСТИ!А, ВИЕ.....?????????
10
3
 
4
 
! Отговори
Треа ги издавим преди 4 години
тея *** както в Индонезия ги удавиха 60те.
9
9
 
8
 
! Отговори
Котки преди 4 години
До 8 ЯдосанСериозно, откакто е почнало всичко това китайците толкова много лъжи избълваха... И са хванали и аз не знам как СЗО за мъдьете и онези повтарят каквото Китай каже, вече взе да изглежда глупаво отстрани. Няма опасност, има опасност, не носете маски, носете маски. Китай лъжат от самото начало, още откакто криеха и вируса и жертвите, как да им се вярва сега?
8
14
 
11
 
! Отговори
Колев преди 4 години
Не мисля че бих разрешил да ваксинират детето ми с китайска ваксина. Нито пък с руска.
7
9
 
11
 
! Отговори
Ядосан преди 4 години
Спрете да вярвате на китайските комунисти!!!!!
6
2
 
2
 
! Отговори
до 4 до факта преди 4 години
Това грип ли е?
5
4
 
6
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
Yves Lеvy и Agnеs Buzyn, тая е обвинявана в конфликт на интереси с фармацевтичната индустрия, също така тя напуска министерския пост 02. 2020 г. за да се включи в изборите за кмет 03.2020 г. от партията на президента Макрон, който е работил във френската банка на семейство Ротшилд (Rothschild & Cie Banque). На 24 януари 2020 г. във Франция бяха регистрирани три първи случая на COVID-19. тогава Agnеs Buzyn, казва че рискът да се внесе вируса е практически нулев" и разпространението му слабо ...
4
7
 
5
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
Лаборатория Р4 в Ухан е френско-китайска, френски учени са помагали на китайците, французите имат такава лаборатория от 1999г. Директор на френските учени е мароканския евреин Yves Lévy, който пък е женен за еврейката Agnès Buzyn (баща й в Полша се отървава по чудо от Холокоста), която става министър на здравеопазването през 2017 г. им скандални факти въф френската уикипедия за тая ...нали се сещате, че играят с Бил Гейтс и някой техен човек е подхвърлил вируса в Ухан.
3
5
 
13
 
! Отговори
факт преди 4 години
Китайците за сега лекуват по-успешно този грип, отколкото англичаните.
2
18
 
10
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Тоя китайски институт по бионауки в Ухан да не е същия, от който изтърваха прилепа с вируса? Същият, който бил на 200 м от пазара за диви животни?Предпочитам да си пробвам имунната система с вируса, отколкото с китайската ваксина. Нямам и доверие на тия. Лъжат повече и от Мутафчийски.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е точно китайска ваксина няма да ползвам.Със сигурност голям процент ще са дефектни.Нали бяха пратили на някакви холандци ли бяха испанци ли 200 хил теста всичките дефектни.Показват положителна проба.Ама няма тва онова-мушкато да тестват и то положително.Ще изчакам някакви по-меродавни производители.