Турски министър подаде оставка заради струпване на хора

Реджеп Ердоган обаче остави Сюлейман Сойлу на поста
Обновена: 13 апр 2020 08:33 | 13 апр 2020 08:33, Елка Василева
44
Турски министър подаде оставка заради струпване на хора
Сюлейман Сойлу. Снимка: архив, БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган не е приел оставката на вътрешния министър Сюлейман Сойлу и той ще продължи да изпълнява задълженията си, съобщиха от директората по комуникациите на турското президентство.

По-рано вчера Сойлу подаде оставка заради струпването на стотици хиляди хора пред магазини и хлебопекарни в петък вечерта.

Стълпотворението беше предизвикано от обявяването на забрана за излизане на улицата през събота и неделя в 31 най-големи града в Турция едва два часа преди влизането ѝ в сила, предаде БНР.

 Сюлейман Сойлу заяви, че е получил и приема критиките, които бяха отправени срещу него заради съобщаването на забраната за излизане на улицата в 31 най-големи града на страната два часа преди налагането ѝ. По думите му на някои места са се събрали хора, като общият им брой не надхвърля 250-300 000 души. Той изрази мнение, че това няма да доведе до големи проблеми.

Още по темата

Към неделя на обяд са били глобени или са били предприети административно-наказателни мерки срещу приблизително 19 000 за нарушаване на забраната за излизане, съобщи вътрешното министерство.

Общо близо 1200 вече са жертвите на коронавируса в Турция, след като в неделя 97 души загубиха живота си. Почти 5000 нови заразени бяха регистрирани, с което общият брой на потвърдените случаи достигна около 57 000.

По-малко вероятно е да се наложи интензивно лечение и намаляват дните, прекарани в интензивни отделения от пациентите. Намалява и броят на интубираните пациенти, посочи здравният министър Фахреттин Коджа.

Президентският говорител Ибрахим Калън съобщи, че Турция ще изпрати медицинска помощ и на Армения и Израел. Той допълни, че Турция няма да търси споразумение с Международния валутен фонд за икономическо възстановяване след пандемията.

Същевременно Мерал Акшенер, лидер на опозиционната Добра партия, поиска 15-дневна карантина в страната. Мерал Акшенер същевременно призова и за разширяване на икономическия пакет помощи за гражданите.

Министърът на финансите Берат Албайрак съобщи, че над 200 000 фирми и 2 млн. работници са подали заявка да получат помощ по схемата за подпомагане на работниците на намалено работно време. До момента 700 000 от молбите са били одобрени, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
3
 
! Отговори
Св. Ястреб Ходжа преди 4 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААЩе му сменим фамилното име от Знатен на Великолепния и ще стане от Сюлейман Сойлу на Сюлейман Великолепния! И си заслужава човека!
24
6
 
10
 
! Отговори
Св. Ястреб Ходжа преди 4 години
До МечоХай мечки да ти изпапат тази твоя демокрация! Ами добре, при нас в Турция е диктатура и ние така искаме да е. Ние гласувахме да бъдем управлявани точно по начина, по който се управляваме сега. Сега това демокрация ли е, или е диктатура?
23
7
 
10
 
! Отговори
Св. Ястреб Ходжа преди 4 години
Фамилното му име на този министър Сойлу на български се превежда като "благороден" и "знатен". И наистина характерът му е в пълен унисон с фамилното му име. Той е вероятно най-обичаната политическа фигура в Турция след Ердоан! Аллах да ги дари и двамата с крепко здраве и дълът живот!
22
7
 
1
 
! Отговори
Мечо преди 4 години
В едно общество с нормални демократично изградени структури, такива като този ,станали причина за заразяване на десетки хиляди и евентуално за смърта на хиляди, не биха могли да останат на служба и като пазачи, камо ли министри. Това прави разликата между демокрация и диктатура, а подкрепата на хората към въпросния човек, направо си е болест. Това не може да се оправдае с партийна или религиозна подръжка. Няма такава религия оправдаваща гафа, като този на Сойлу, защитаващите го са безверници!
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неоосманските плъxoвe наизскачаха от дупките си да бранят бай реджеп иведик.Като койоти са, не дават дума да се каже срещу Бащицата.
20
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Развитието на мозъка и напредъка на турците е спрял в 6 -ти век, заедно с исляма.И до днес е на същото ниво, няма спасение.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в Турция хората могат да си работят а в Балгария е забранено даже на улицата да излезем. Данеби да сме много богати а?
18
5
 
10
 
! Отговори
Св. Ястреб Ходжа преди 4 години
До Анонимен 1Ало, нормалният хора, добро ти утро! Пак ли си клечил цяла нощ във форума да не изпуснеш някоя новина за Турция?! Не те знам кой си и какъв си, но откровено започнах да те съжалявам. Обещавам ти че отсега нататък няма да се заяждам повече с тебе. Не искам после да ме гризе съвестта. От сърце ти пожелавам спокоен и приятен ден!Остани със здраве и Господ да те закриля!
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците винаги трябва да вземат за пример Европейския балгарин който е супер умен и най точен във всичко. Затуй сме мн напреднала даржава
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чобански лакърдии и джангъри...Дай им да се зъбят, да зяпат, да се млатят, да се трепят и да развалят и рушат.
15
10
 
21
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
В Турция има 60 000 заразени и само 1000 жертви. В Холандия при 25 хил заразени, починалите са 3000. Май тази пандемия ще промени представите за това кои са държавите от третия свят?
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там поне се правят мн сериозни неща и на всичкото отгоре изпратиха помощи пални самолети на десетки даржави включително на Армения Америка и Израел.Не виждам някоя друга даржава да е направила подобно нещо.
13
14
 
7
 
! Отговори
Св. Ястреб Ходжа преди 4 години
Няма как Ердоан да приеме оставката му, защото този министър е много тачен от турците. Веднага след като се чу че си е подал оставката турците първо по социалните медии се вдигнаха на крак и след това излязоха на балконите и прозорците да протестират оставката му. Ако президента беше приел оствката му, сега по улиците на Турция щяха да се дерат кемалистки кожи.
12
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците са си дисциплинирани и спазват строго мерките.Там проблема е с неграмотните кюрди които живеят по десет човека в един апартамент и не спазват никакви правила, заразили се един хайде всички. Имам сведения от един познат лекар там и мн голяма част от заразенитве са кюрди.Освен това турците са нанерили ефикасно лечение с което вече даже мн вазрастни за няколко дена оздравяват.
11
3
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
а си... от тука бе нормален18693.
10
9
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ти не си Нормален!!!Даже говориш в множествено число за себе си!!!
9
12
 
20
 
! Отговори
ИСТИНА преди 4 години
Турция е велика държава
8
10
 
20
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Наще депутати кога - как се бяха струпали на безплатните изследвания за - корона вирус че и заразени имаше - хората имат достоинство не са като насЕдва сега разбирам , че е било по добре да останем под турско робство вместо американското
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От вируса колко гебердясали комунисти има?
6
6
 
3
 
! Отговори
До1 преди 4 години
Ви е сте нормални но последното от времето на каменната ера :-)