В Англия: Чернокожите и етническите малцинства плащат цената

Кой е най-добрият вариант - карантина или групов имунитет?
14 апр 2020 17:30, Елка Василева
67
В Англия: Чернокожите и етническите малцинства плащат цената
Снимка: БГНЕС

Младите хора, чернокожите, хората от азиатски произход и представителите на други малцинства вече платиха сериозна цена заради коронавируса - правителството трябва да ги защити, пише в редакционен материал в. "Индипендънт".

Докато Джонсън беше сериозно болен, след като се зарази с коронавируса, министри твърдяха, че болестта не прави разлика между хората. Макар да приветстваме изписването на премиера от болница и да му желаем бързо и цялостно възстановяване, би било погрешно да възприемаме това, че той се разболя като знак, че COVID-19 засяга еднакво всички хора.

Първите десетима лекари, които починаха от вируса във Великобритания, бяха чернокожи, от азиатски произход и представители на други малцинства. Аналогично, над една трета от първоначалните пациенти, изпаднали в критично състояние от коронавируса, не бяха бели хора. Здравните различия при хората от етническите малцинства не са нещо ново, но кризата с коронавируса ги изостри, отбелязва "Индипендънт".

Кой е най-добрият вариант - карантина или групов имунитет? Скоро ще разберем, пише в статия за в. "Гардиън" журналистът Саймън Дженкинс. До този момент не разполагаме с доказателства, за да можем наистина да обвиняваме лидерите и политиките им във връзка с коронавируса. Когато мерките във връзка с пандемията започнат да бъдат смекчавани, вече ще ги имаме.

Още по темата

Испания, Австрия, Италия, Китай, евентуално Германия и САЩ, ще започнат тази седмица, макар и колебливо, голямото връщане на работа. На фона на останалите държави, които или се въздържат от това, или засилват карантинните мерки, резултатът може да се окаже най-необикновеният масов експеримент в историята. Резултатът ще допринесе в известна степен за решаването на централния въпрос за политиката във връзка с коронавируса - карантина и потискане на пандемията или смекчаване на мерките и придобиване на групов имунитет, подчертава Дженкинс.

Американският щат Южна Дакота се превърна в една от горещите точки на коронавируса, след като губернаторката му Кристи Ноем отказа да издаде заповед хората да си стоят вкъщи, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Макар доста губернатори да издадоха подобни заповеди през последните седмици, Ноем беше категорична: Няма да има заповед за оставане вкъщи на щатско ниво. Подобни заповеди, чиято цел е борба с новия коронавирус, са признак за "психология на стадото", каза губернаторката от Републиканската партия, според която гражданите, а не правителството, трябва да решават дали да упражняват правото си да работят, да се молят, да играят и дори да си останат вкъщи.

В. "Фигаро" се фокусира върху вчерашното излъчвано по телевизията обръщение на френския президент Еманюел Макрон във връзка с коронавируса. Макар държавният глава да фиксира конкретна дата за излизане от карантината, наложена заради вируса, 11 май, той веднага добави, че това излизане няма да е възможно, ако "не продължим да бъдем граждани, да проявяваме отговорност и да спазваме правилата", отбелязва френското издание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
много луди тия бе преди 4 години
Сега е ред веганите и жендърите да осъдят вируса. Баааси расиста!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5344% от населението на България е с кръвна група А, при 32% с О, 15% с Б и 8% с АБ.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53По отношение на АБ кръвната група резултатите са почти равни. 4 % от черните и 3 %от белите са с група АБ+ пък 0,3 %от черните и 1 %от белите са с АБ-. Сиреч общо 4,3 %от черните и 4 %от белите са от група АБ в щатите.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 53Говориш глупости. По официални данни в щатите 24% от черните са с А+ и 2% с А-. От белите с А+ са 33% а с А-8%.47% от афроамериканците са с 0+ и 4% с 0-. При белите 37% са с 0+ и 8% с 0-. Различията произтичат от финансовото състояние. Белите масово имат повече ресурси за качествен живот, хубава храна, достъп до здравна грижа за разлика от онези по гетата.
45
3
 
2
 
! Отговори
42 преди 4 години
Белите с нулева кръвна група не боледуват от корона. Черните носят слаби кръвни групи от по-ново време А и Б и затова ще са по-ьастрашени
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Абе не съм сигурен за тва... Меджик Джонсън е черен, има СПИН от 91-ва и е здрав като кон."Прочети, има обновяване за СПИН, не е толкова смъртоносен, колкото мислиш. Без лечение прогнозата за живот е 9-12 години, с лечение прогнозата за живот е 20-50 години. Така че този за който говориш - имал пари, платил, медицината прави чудеса за единични случаи.
43
1
 
21
 
! Отговори
сргфг преди 4 години
Не мога да разбера смисъла на статията и - "Аналогично, над една трета от първоначалните пациенти, изпаднали в критично състояние от коронавируса, не бяха бели хора.", трябва всичките да са бели хора ли ?
42
0
 
33
 
! Отговори
реалист преди 4 години
черните са си мизерници, не го казвам защото искам да вкарам расизъм, ами защото съм виждал доста черни домове в лондон, пълен леш вътре в 90% от случаите, живеят като ***
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ко правят тука да си се връщат в Африка (Място има двапъти и нещо по голяма е от русия ) богат на ресурси континент е
40
1
 
15
 
! Отговори
Ива преди 4 години
"чернокожите, хората от азиатски произход"- сметка "азиатски" във Великобритания се отнася за пакистанци, индийци, араби...АЗИАТСКИ не означава китайци, японци, корейци... Така като направят беля едни малцинства ги пишат полсе азиатци... дето с киселина заливат примерно.. Между расите има биологични и медицински разлики...Който се разчете из медицинските книги ще види сам за какво иде дума...
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак ли започнахте с болшевишката пропаганда?!? То какво ли питам, вие не сте спирали.
38
1
 
25
 
! Отговори
Бг преди 4 години
Егати целенасочената манипулация.1/3 били от други раси. Добре ами останалите 2/3 ..... не плащат ли цена?Те какви са?
37
1
 
20
 
! Отговори
direct преди 4 години
Това са пълни глупости.Хайде пак започнаха да описват колко са Унеправдани горките африканци ....Да предизвикат съжаление,вируса не подбира националност.Да се прибират в Африка , или май помощите нещо ще ги поорежат ,свърши им почивката в Европа.След тази пандемия за белите хора ще е трудно,а колко от тях има години на ред мързелуват,чакат на социални помощи за сметка на белите хора?Стига сме ги съжалявали .
36
0
 
8
 
! Отговори
Един чичко преди 4 години
Аз бях прав !
35
3
 
21
 
! Отговори
absurd преди 4 години
И кво ся,поредно доказателство ,че бялата раса е най-висша
34
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да продължават да твърдят че прилеп е виновен. По изглежда че някой селекционер го е създал да мори възрастни болни и тъмни.
33
1
 
28
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Точно го каза. Затова черните са в Африка - програмирани за силното слънце.Най-белите са по северните ширини, защото в Африка ще изпукат от жега.Объркахме света с тази миграция и ся ко тана?
32
1
 
28
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Англо саксонските доктори в Англия са кът. Масово са индийци. По същата логика можете да кажете, че белите доктори най-много се заразяват по простата причина, че от малцинствата нямамного като брой. Правите вношения.
31
0
 
29
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Не само по улиците. И в болниците е същото. Персоналът индийци, пакита, тук-там някой бял.
30
0
 
9
 
! Отговори
Смъртта преди 4 години
е страшна само първия път. След това свикваш.